fbpx
Terwijl jullie de etalage van het souvenirwinkeltje bekijken wip je wat zenuwachtig van de ene op de andere voet… hopelijk verloopt alles zoals gepland. Je kijkt nog even vlug naar je partner die zo te zien nog geen enkel benul heeft van wat er zo te gebeuren staat. Je hebt alles grondig voorbereid. Over enkele minuten ga je een huwelijksaanzoek doen!

Met zijn tweeën slenteren jullie hand in hand door de gezellige authentieke straatjes in jullie favoriete stad Rome. Het is bijna kwart voor 6… Aangekomen op het sfeervolle pleintje stel je ‘spontaan’ aan je partner voor om een leuke karikatuurtekening te laten maken door een ‘willekeurige’ straatartiest. Hij tekent jullie groots uit en laat af en toe het tussentijdse resultaat zien. Er is nog geen enkel vermoeden… Hij tekent een grote ring op het papier. Je partner ziet het wel, maar heeft zo te zien nog steeds niks in de gaten…

Na 10 minuten verschijnt dan, zoals afgesproken, die ene zin op het vel papier die je speciaal voor de karikaturist in het Nederlands opgeschreven hebt. De straatmuzikant met zijn banjo komt op, de champagne wordt precies op tijd aangeleverd en de dames in rood en heren in wit zetten een traditionele Italiaanse dans in. Je partner kijkt met een blik vol verbazing en verwondering. Je kijkt naar de twee fonkelende ogen… Er begint een belletje te rinkelen en er verschijnt een brede lach op het gezicht van je (bijna) verloofde. Je gaat op je knieën en mag dan ein-de-lijk de vraag gaan stellen: “Lieve schat, wil je met me trouwen?”

Een huwelijksaanzoek doe je als het goed is maar een keer in je leven. Het moet dus helemaal perfect zijn! The Memory Factory geeft je graag 5 praktische tips voor een perfect huwelijksaanzoek!

Bruiloft organiseren

1) Blijf dicht bij jezelf en je partner

Wat zijn jullie karaktertrekken? Houdt je partner ervan om in de schijnwerpers te staan? Dan is het leuk om een groots aanzoek voor te bereiden. Denk aan het overnemen van de microfoon tijdens een concert of festival, een flashmob in het stadscentrum of het woord nemen tijdens een groots tuinfeest met familie en vrienden.

Blijft je partner liever op de achtergrond dan verras je hem of haar waarschijnlijk niet met een groots aanzoek waarbij hij of zij volop in de schijnwerpers komt te staan. Neem een rustige, intieme plek waar jullie met zijn tweeën zijn en waar je in alle rust op je knieën kunt gaan. Denk aan een liefdesgedicht tijdens een romantische picknick, in een bootje op het riviertje in de buurt of aan een pad van waxinelichtjes en rozenblaadjes die leidt naar een hart met het aanzoek.

Een romantisch en intiem huwelijksaanzoek

2) Start met brainstormen

Neem een groot vel papier. En schrijf op… Wat maakt je partner gelukkig? Wat maakt jou gelukkig? Wat zijn de leukste, mooiste en gaafste plekken waar jullie ooit zijn geweest? Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Welke romantische uitjes staan je het meest bij?

Wat zijn jullie (gezamenlijke) hobby’s? Houden jullie van hardlopen? Plan een aanzoek aan het eind van jullie 10K run. Gaan jullie graag samen naar de bioscoop? Regel een huwelijksaanzoek op het grote scherm.

Waarschijnlijk kom je op deze manier aan talloze leuke ideeën! Pik de leukste eruit en start met plannen!

3) Maak een checklist

Wat heb je nodig? Wie moet je inschakelen? Zijn er kosten aan je aanzoek verbonden? Hoe krijg je je partner mee naar de juiste plek? Stel een checklist op zodat je niets vergeet. Neem eventueel een vriend(in) of familielid in vertrouwen om met je mee te denken.

Maak ook een plan B voor als je aanstaande verloofde die dag net ziek op bed ligt, hij of zij plotseling totaal andere plannen heeft of als het weer roet in het eten gooit. Hoe krijg je je partner toch uit huis? Verplaats je die romantische picknick naar een overdekte locatie of stel je je aanzoek uit? Zorg dat je over de diverse scenario’s nagedacht hebt.

Je partner ten huwelijk vragen? Maak een checklist!

4) Vraag je schoonouders om de hand van je partner

Het is tegenwoordig geen must meer, maar -indien mogelijk- is het wel een mooi gebaar om vooraf je partners hand aan zijn of haar ouders te vragen. Ga bij schoonpa langs met zijn favoriete cognac en palm je schoonmoeder in met een mooie bos bloemen. Heb je hun zegen eenmaal gekregen, dan kan het toch bijna niet meer mis gaan?

5) Dubbelcheck en ga ervoor!

Is alles in kannen en kruiken? Heb je alles tot in de puntjes geregeld en gepland? Dubbelcheck een aantal dagen van tevoren nog een laatste keer of alles in orde is. Ga nog een keer langs bij die vlotte straatmuzikant, bel de fotograaf nog even op en ben er zeker van dat er niets meer mis kan gaan!

En bovenal: time je aanzoek goed! Plan geen huwelijksaanzoek wanneer je aanstaande verloofde gestrest of moe is. Heb je overal aan gedacht dan hoeft je partner alleen nog maar luidkeels ‘JA’ te roepen!

Laat die steelband maar komen, zet de champagne koud, ring bij de hand, op je knieën… en stel die ene vraag: “Wil je met me trouwen?”

Wil je met me trouwen?