fbpx

“Alvast een voorproefje van de bruiloft van Karen & Koos vandaag. Zin in!”
#sneakpeak #bestweddingever #lovemybestie #lovelycouple

Je aanstaande heeft je nog niet gezien. Maar nu blijkt een van je beste vrienden een paar foto’s van de voorbereiding, inclusief een foto van jou in je complete trouwoutfit, al op Instagram te hebben gedeeld. Je ging er vanuit dat iedereen wel zou begrijpen dat jij zelf je eerste huwelijksfoto’s op social media wilde plaatsen. En dat het al helemaal niet te bedoeling is om vóór het “moment suprême” trouwfoto’s het wereldwijde web op te slingeren. Je slaakt een hele diepe zucht en probeert je daarna weer te concentreren op al het moois dat jullie vandaag te wachten staat.

Social media, het is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De een is er de hele dag zoet mee, de ander wil er liever zo min mogelijk van weten. Of je het nu leuk vindt of niet, op bepaalde momenten word je er hoe dan ook mee geconfronteerd, zoals bij je huwelijk.

Het hoeft geen “big thing” te worden, maar het is wel handig om vooraf nagedacht te hebben over wat jullie willen op het gebied van social media tijdens jullie bruiloft.  Welke keuzes jullie ook maken, het is goed om je gasten over jullie wensen te informeren. Het is tenslotte JULLIE dag! De The Memory Factory geeft je graag enkele bruikbare tips.

Bruiloft organiseren

Graag een offline huwelijk?

Uiteraard wil iedereen jullie prachtige huwelijk delen met de rest van de wereld! Alleen hebben jullie dat zelf liever niet en houden jullie het liever offline. Hoe maak je dit kenbaar?

Start met het inlichten van jullie beste vrienden en directe familie. Om de overige gasten op de hoogte te stellen kun je je ceremoniemeester het ook laten opnemen in zijn/haar persoonlijke note aan de gasten, de ceremoniemeesterbrief.

“Om ervoor te zorgen dat jullie zoveel mogelijk van de dag kunnen genieten in plaats van bezig te zijn met het verslagleggen ervan, zullen er de gehele dag een professionele fotograaf en twee videograven aanwezig zijn. Laat je telefoon dus lekker in je tas!   Niet #leukvinden   Maar #hetleukhebben”

En plaats een mooi bord bij de ingang van de huwelijkslocatie met een bericht waarin je de gasten vraagt om hun mobiele telefoons en camera’s uit te zetten. Beloof ze dat je de foto’s die door de professionele fotograaf gemaakt zijn met hen zult delen

Geen social media op huwelijk

“Welkom bij onze offline bruiloft! We nodigen je uit om de volle aandacht tijdens de ceremonie op ons te richten en vragen je om af te zien van het maken van foto’s. Zo kunnen we samen volop genieten van het moment! De mooiste foto’s van de fotograaf krijgen jullie uiteraard te zien!”

of

“Trouwen doen we liever met jou dan met je camera. Telefoons en camera’s uit graag.”

Als je je echt zorgen maakt vraag je ceremoniemeester dan om iedereen nog even in te lichten voordat de ceremonie begint. Zolang je het luchtig en beleefd houdt zullen je gasten je beslissing zeker respecteren.

Wij posten onze trouwfoto’s graag als eerste!

Vinden jullie het goed als jullie gasten foto’s maken, maar zouden jullie het ook wel erg tof vinden om zelf de eerste primeur te hebben? Laat de gasten weten dat jullie het prima vinden dat er foto’s worden gemaakt, maar dat jullie het op prijs zouden stellen als deze (nog) niet op social media geplaatst worden voordat jullie je eigen foto’s geplaatst hebben.

“Binnenkort is het zover, wij gaan trouwen! Hier hebben we lang naar uitgekeken en we zouden graag zelf de eerste foto’s van de bruiloft op social media willen delen. Zouden jullie niets willen plaatsen totdat we dit zelf hebben gedaan? Bedankt!”

Foto's huwelijk op social media

Maak een eigen social media hashtag voor je bruiloft

Helemaal leuk en erg van deze is tijd is het maken van een eigen unieke hashtag voor jullie bruiloft of het delen van foto’s via een ander gedeeld account.

Maak bijvoorbeeld #bruiloftkarenenkoos. Iedereen voegt deze hashtag toe aan de foto’s die hij/zij maakt. Vervolgens kunnen jullie via deze hashtag nagenieten van alle foto’s die genomen zijn tijdens jullie trouwdag.

Een eigen hashtag voor je bruiloft

Laat je social media account overnemen tijdens je bruiloft

Post jij minstens 5 foto’s per dag op Instagram, tweet je je suf en deel jij al je hersenspinsels op Facebook? Ofwel kun jij in het dagelijks leven niet zonder social media? Dan is het een leuk idee om je social media accounts tijdens de huwelijksdag uit handen te geven aan een vriend of de trouwfotograaf. Zij posten de hele dag updates van de trouwdag. Later kun je via je social media accounts nagenieten van jullie bruiloft!

Of je nu gaat voor een offline of online bruiloft, SHARE THE LOVE!