fbpx

Het is dinsdag 18 juli, hartje zomer en stralend weer. Jullie directe familieleden en beste vrienden zijn uiteraard bij jullie bruiloft aanwezig, maar helaas zijn er ook veel gasten die zich hebben afgemeld. Een gedeelte is op vakantie, een ander deel kon doordeweeks geen vrij krijgen en toevallig bleek ook een vriendin -die iets verder van jullie af staat, maar wel veel vrienden in dezelfde kring heeft- ook te gaan trouwen vandaag. Daar komt nog bij dat er een paar straten verderop de jaarlijkse kermis gaande is waardoor zowel de bereikbaarheid als parkeren een probleem is. Hoewel het een topbruiloft is vinden jullie het toch jammer dat jullie geen andere trouwdatum gekozen hebben, waarbij meer mensen aanwezig hadden kunnen zijn en het vervoer naar de locatie toe geen probleem zou zijn geweest.

Misschien hebben jullie samen al precies gepland wanneer jullie in het huwelijksbootje willen stappen, maar er zijn diverse andere factoren die meespelen bij het plannen van een geschikte trouwdatum. Jullie huwelijksdag is een speciale dag, maar het gaat ook om het samenbrengen van familie en vrienden om dit samen met jullie te vieren. Het is dus belangrijk om hen in gedachten te houden wanneer jullie de agenda’s erbij pakken.

Zijn jullie net verloofd en staan jullie aan het begin van alle voorbereidingen? Neem dan onderstaande tips van The Memory Factory in overweging bij het plannen van jullie huwelijksdatum.

Bruiloft organiseren

Trouwdatum in de zomer, herfst, winter of lente?

Een prachtig kasteel in winterse sferen, een bruiloft op het strand in de lente of een bruiloft in het bos wanneer de bladeren van de bomen vallen. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme en voor- en nadelen. Overweeg naar welk thema jullie voorkeur uit gaat en kies daar het juiste seizoen bij.

Trouwen op een doordeweekse dag of in het weekend?

Vaak is het grootste deel van de genodigden in het weekend vrij. Het zal voor velen op doordeweekse dagen wellicht iets moeilijker in te plannen zijn. Echter wanneer je een relatief kleine bruiloft organiseert en je gasten ruim van tevoren inlicht dan zal men hier zeker rekening mee houden.

Een van de voordelen van een huwelijk op een doordeweekse dag is dat de locaties vaak goedkoper zijn. Met name wanneer je een beperkt budget hebt is dit het overwegen waard.

Trouwen op feestdagen en en in vakantieperiodes

Je kunt je huwelijk natuurlijk gewoon op Koningsdag vieren als jij daar verder niks mee hebt of juist omdat je het een speciale trouwdatum vindt. Het zal alleen iets meer voeten in de aarde hebben om op deze dag bijvoorbeeld geschikte locaties te vinden, vervoer te plannen en om iedereen bij elkaar te krijgen. Dit geldt ook voor de vakantieperiodes zoals de zomer- of kerstvakantie, waarin vaak veel mensen weg zijn en bepaalde locaties grotendeels volgeboekt zullen zijn.

Belangrijke data van je naasten

Ga na in hoeverre je rekening moet houden met belangrijke data en gebeurtenissen zoals verjaardagen, sterfdagen van familieleden, bevallingen etc. De verjaardag van die verre achtertante zal misschien niet zo belangrijk zijn, maar met de geplande rondreis van je zus in september wil je wel graag rekening houden bij het vastleggen van de trouwdatum.

Vraag ook weer niet teveel rond, want er zitten altijd wel data tussen die voor de een of de ander moeilijk zullen zijn. Overleg alleen met je directe naasten, zoals je ouders, je broers en zussen en die dierbare vriend.

Lokale evenementen op jullie trouwdatum

Is er altijd een jaarlijks festival, braderie of kermis gaande in de buurt van de trouwlocatie op de dag dat jullie zouden willen trouwen? Hou hier rekening meer in jullie planning! Is de trouwlocatie goed bereikbaar? Zijn er parkeerplaatsen beschikbaar? Of gaan jullie toch liever voor een andere datum?

Jullie persoonlijke schema

Veel koppels willen direct na de grote dag op huwelijksreis gaan. Verzeker jezelf ervan dat je genoeg vrije dagen kunt krijgen van je werk of school om je drukke pre-bruiloft schema en je huwelijksreis in te kunnen plannen. Houd ook rekening met de piekperiodes binnen je baan.

Extra tip! Bekijk trouwlocaties voordat je een trouwdatum kiest

Bekijk locaties VOORDAT je een datum hebt gekozen. Plan bezoeken aan je favoriete locaties en breng een lijst met datums mee die jullie voorkeur hebben. Wanneer je een aantal data open hebt staan in plaats van één specifieke zaterdag dan heb je vaak meer locaties om uit te kiezen. De ene locatie zal misschien alleen beschikbaar zijn op één à twee dagen uit je lijst, terwijl een andere locatie misschien alleen beschikbaar is in een totaal ander weekend. Je kunt de voors en tegens van iedere locatie beter beoordelen, omdat je niet gebonden bent aan de locaties die op één specifieke dag beschikbaar zijn.

Veel succes met het plannen van jullie trouwdatum!