fbpx
Vandaag staat het uitzoeken van de trouwauto gepland. De verhuurder laat jullie een te gekke Maserati sportwagen zien, maar ook een schattige klassieke Bentley uit 1937 en een Chrysler limousine voor 8 personen. Stuk voor stuk geweldige auto’s! Jullie pakken het eerder gemaakte moodboard er nog eens bij en zijn er dan eigenlijk direct uit. Op het moodboard staan plaatjes van industriële gebouwen, geometrische vormen, snelle boten en robuuste tafels. Jullie huwelijksdag moet vooral heel stoer, modern en industrieel worden. Het wordt dus 100% zeker de snelle sportwagen!

Op het moment dat het huwelijksaanzoek is gedaan en alle dierbaren op de hoogte zijn van het blijde nieuws kunnen jullie aan de voorbereidingen voor de bruiloft beginnen. Tja… maar waar begin je dan? Uiteraard moeten er een aantal officiële zaken geregeld worden zoals het plannen van de huwelijksdatum en het regelen van de trouwambtenaar. Om je trouwlocatie en alle overige leveranciers te kunnen bepalen, is het van belang om de stijl van jullie bruiloft voor ogen te hebben; wil je binnen of buiten trouwen, in de stad of op het platteland, in het binnenland of buitenland, het groots of juist met een klein groepje mensen vieren? Of misschien wil je wel een bepaald thema doorvoeren.

Een goede methode is om te starten met een moodboard. Een moodboard is een bord waarop je een sfeer kunt creëren. Het geeft een concept, gedachte, gevoel of idee op een visuele manier weer. Het helpt je om creatief te denken en uiteindelijk keuzes te kunnen maken, waarmee je wensen tastbaarder worden. Erg handig en vooral ook leuk om te maken!

Als weddingplanner van The Memory Factory leg ik je graag stap voor stap uit hoe je een moodboard maakt waarmee je de basis legt voor een fantastische bruiloft!

Bruiloft organiseren

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden…”

Stap 1 – Verzamelen van beelden en materialen

Neem 1 tot 2 weken de tijd om alles te verzamelen waar jullie happy van worden. Denk in dit stadium nog niet aan je budget of praktische zaken, maar kijk gewoon rond naar dingen die je inspireren. Niet alle plaatjes hoeven per se met trouwen te maken te hebben, maar kies bijvoorbeeld ook voor kleuren, dingen en texturen die je aantrekkelijk vindt. Laat je fantasie de vrije loop. Je hoeft er niet bij stil te staan waarom het je aanspreekt.

Het hoeven niet alleen afbeeldingen te zijn, maar ook diverse materialen, zoals stof en hout, laten veel sfeer zien op een moodboard. Ook kun je passende kreten en woorden toevoegen. Verzamel zoveel mogelijk, later kun je altijd nog een selectie maken.

Stap 2 – Selecteren, schuiven en plakken

Neem een groot stuk karton -liefst A3 formaat of groter, zodat je voldoende ruimte hebt- en leg alle plaatjes en andere materialen die je hebt gevonden erop. Haal nu je favoriete stukken eruit. Wat hebben zij met elkaar gemeen?

Hou in de gaten of er steeds weer dezelfde thema’s opduiken. Schuif met de afbeeldingen totdat je uiteindelijk bij een stijl komt die helemaal bij jullie past. Zodra je tevreden bent plak je alles vast.

Stap 3 – Gebruik het moodboard bij het maken van keuzes!

Neem je moodboard -of een foto ervan- mee wanneer je op pad gaat om dingen voor je bruiloft te regelen.

Ga je op zoek naar een locatie? Kijk dan uit naar locaties die bij je moodboard passen. Hebben jullie foto’s van betoverende taferelen, sprookjesachtige landschappen met kaarsjes en lichtjes, ga dan bijvoorbeeld voor een kasteel midden in het bos. Maar hebben jullie plaatjes van zonnige oorden, swingende livebands en kleurrijke cocktails kies dan bijvoorbeeld voor een hippe strandbar.

Voor veel zaken kun je teruggrijpen naar je moodboard. Of het nu gaat om het ontwerpen van de trouwkaarten, het samenstellen van het menu of ideeën voor het gastenboek. Het moodboard brengt je direct in de juiste sfeer.

Digitaal moodboard

Je kunt aan de slag gaan met schaar en lijm, maar ook online zijn er diverse websites te vinden waarop je een eigen moodboard kunt creëren. Pinterest is bijvoorbeeld een geweldige bron voor inspiratie en een goede tool om je eigen moodboard te maken. Surf eens rond!

Komen jullie al helemaal in the mood voor jullie bruiloft? Veel knip- en plakplezier gewenst!