fbpx
Het is een lekkere nazomerse dag en jullie hebben al jullie dierbaren uitgenodigd voor een gezellige BBQ-avond. Zogenaamd in het kader van de -waarschijnlijk- laatste warme dag voor dit jaar, maar in werkelijkheid willen jullie een belangrijke aankondiging doen. Vorige week is de vraag “Wil je met me trouwen?” op een prachtig strand op jullie vakantiebestemming gesteld. Nu zijn jullie verloofd en willen jullie het eigenlijk al een week van de daken schreeuwen. Toch hebben jullie nog even gewacht tot jullie iedereen bij elkaar hebben gekregen.

Wanneer jullie familie en beste vrienden zijn gearriveerd roepen jullie iedereen bij elkaar en zetten een fles champagne klaar. “Lieve mensen, wij gaan trouwen!” roepen jullie in koor. Iedereen vliegt jullie direct in de armen, de champagne gaat open en jullie fantaseren er samen alvast op los!

Je kunt natuurlijk gewoon mededelen dat jullie gaan trouwen, maar je kunt jullie huwelijksaankondiging ook op een andere manier doen. The Memory Factory heeft 5 leuke ideeën ter inspiratie!

Bruiloft organiseren

1) Een “I said YES!” taart

Nodig jullie dierbaren uit voor een gezellig samenzijn. Laat een taart maken met de tekst “I said YES!” en zet deze op tafel zonder iets te zeggen. Wacht af tot iemand de boodschap in de gaten krijgt. Leuke reacties gegarandeerd! Ook leuk: zet een camera uit het zicht neer om de reacties te filmen.

2) Geef een klein cadeautje

Geef iedereen een klein pakje met een voorwerp die hint naar jullie bruiloft. Bijvoorbeeld snoepringen, een klein hartje met jullie huwelijksdatum en de tekst “we’re getting married” of maak een aftelkalender die telt vanaf de dag dat jullie het huwelijk aankondigen tot de datum van jullie bruiloft.

3) Doe de aankondiging tijdens een dagje uit

Organiseer een high tea of high wine en steek bij de laatste etagère een briefje tussen de hartjesbonbons of brownies met de tekst “Wij gaan trouwen! Komen jullie op onze bruiloft?”

4) Zeg het met een fotokaart

Maak een leuke foto waarmee je jullie huwelijk aankondigt. Teken bijvoorbeeld van stoepkrijt jullie contouren met een sluier, een hoed en ringen, eventueel de trouwdatum en de tekst Mr. & Future Mrs. Ga daar samen tussen liggen en maak een toffe foto! Of maak een foto van jullie tweeën met de verlovingsring duidelijk in beeld. Geef deze foto aan jullie familie en vrienden om hen te laten weten dat jullie gaan trouwen.

5) Quiznight

Zijn jullie spelletjesfanaten? Organiseer dan een gezellig quiz-avond. Vaak kun je deze kant-en-klaar bestellen of je kunt zelf een quiz samenstellen. Verwerk in de quiz -naast de standaard vragen- ook een paar vragen die naar jullie voorgenomen huwelijk leiden. Bijvoorbeeld:

  • Hoe heet het als je 25 jaar getrouwd bent?
  • In welk seizoen vinden de meeste huwelijken plaats?
  • Wat kost een huwelijk gemiddeld?
  • En bij de laatste quizvraag de vraag: Wie gaan er volgend jaar trouwen?

Heb je je dichtbije familie en vrienden al ingelicht en kun jij in het dagelijks leven niet zonder social media? Maak het voor anderen kenbaar door je Facebook status op ‘verloofd’ te zetten en plaats er een foto van het aanzoek bij.