fbpx

Vandaag – op jullie trouwdag – is het een typische grauwe herfstdag met veel wind. De zon laat zich vandaag door de dichte bewolking bijna niet zien. Het gure weer is echter totaal geen reden voor treurigheid, want binnen hebben jullie een lekker warme en knusse sfeer gecreëerd. De haard staat aan, de wijn wordt ingeschonken en de vele theelichtjes maken de sfeer compleet. Buiten staan de vuurkorven aan en worden marshmallows geroosterd.

Denk je aan herfst dan denk je aan de gekleurde bladeren die van de bomen vallen, dennenappels op de grond en soms ook een gure wind en regen. Het is ’s avonds weer vroeg donker en de open haard mag weer aan. Lekker ontspannen onder een dikke deken met een dik boek en warme chocolademelk. Maar ook buiten kun je weer eens lekker een frisse neus halen. Steeds meer bruidsparen kiezen voor een bruiloft in de herfst. Lijkt jou dit ook wel iets of ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan snel verder voor meer inspiratie van The Memory Factory voor een echte herfstbruiloft!

Bruiloft organiseren

 

Gebruik veel kaarsen en lichtjes

Wat is er romantischer dan een bruiloft waarbij het vroeg donker wordt en de sfeervolle verlichting dus al aan het eind van de middag aan gemaakt mag worden. Veel kleine kaarsjes en lichtjes kunnen niet ontbreken op een echte herfstbruiloft. Versier oude glazen potjes eens met natuurlijke materialen en doe er naar kaneel ruikende waxinelichtjes in. Ook LED lichtjes zijn een goede optie als open vuur niet is toegestaan.

Buiten zet je de vuurkorf aan, fakkels langs het pad en hang je lampionnen in de bomen.

Beeld: stockfoto

Creëer een knusse hoek

Maak op jouw herfstbruiloft een gezellige hoek met een haard – tegenwoordig heb je ook sfeervolle en veilige elektrische haarden – en banken met veel kussens, waar jullie gasten dekens kunnen pakken als de temperatuur buiten daalt, terwijl het feest doorgaat tot in de late uurtjes. Warme chocolademelk en glühwein passen ook helemaal in deze setting.

Beeld: stockfoto

Maak gebruik van typische herfstkleuren

Gebruik voor je decoratie vooral typische herfstkleuren. Donkeroranje, goudgele en bruine tinten zien er prachtig uit op een herfstbruiloft. Deze warme kleuren kun je eventueel combineren met de kleur ivoorwit, zodat de inrichting niet te donker wordt.

Als je op zoek bent naar een minder standaard herfststijl dan zijn ook paarse, bordeauxrode en roze tinten erg mooi ter aanvulling. Het is leuk om deze kleuren te verwerken in elementen zoals servetten, het receptieboek en het bruidsboeket.

Beeld: stockfoto

Creëer een herfstsfeer met veel hout

Een echte herfstsfeer creëer je ook door gebruik te maken van bomen, takken en hout. Kies een locatie met een tuin vol bomen of breng, indien mogelijk, een paar kleine bomen naar binnen en versier deze met sprookjesachtige lichten en lampionnen voor een prachtig effect!

Boomstronken zien er ook altijd geweldig uit als herfstdecor. Gebruik deze als extra zitplaatsen of als standaard voor jouw bruidstaart. Het gebruik van twijgjes en takken in het interieur is een andere mooie manier om het buitenleven naar binnen te brengen.

Beeld: stockfoto

Het seizoen van de pompoen

De herfst is bij uitstek het seizoen van pompoenen. Van deze multi-inzetbare groente kun je bijvoorbeeld overheerlijke pompoensoep of pompoentaart laten maken, maar de pompoen is ook super als decoratie. Kerf initialen, figuren of mooie woorden in de schil en doe er een kaarsje in voor extra sfeer. Ook is de pompoen tof als vaas voor jullie herfstbloemen.

De herfst… een prachtig seizoen om te trouwen!

Beeld: stockfoto
Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.