fbpx

Oh, I wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah, I wanna dance with somebody
With somebody who loves me

De coverband die jullie speciaal voor jullie bruiloftsfeest hebben geboekt zet de zaal helemaal op z’n kop! Al je vrienden staan op de dansvloer, je ooms zingen luidkeels mee en zelfs je oma van 87 staat te swingen! Wat ben je blij dat jullie deze coverband toch ingehuurd hebben. De DJ die wat eerder op de avond de stemming er alvast in bracht was top, maar de interactie die deze band met het publiek heeft is werkelijk fenomenaal!

Een optreden van een live band op je bruiloft kun je vergelijken met een privéconcert. De band speelt speciaal voor jullie en het is persoonlijk met veel interactie met het publiek. Denk jij eraan om een band te boeken voor je bruiloft? The Memory Factory heeft een groot netwerk aan toffe bands, dus contact mij gerust voor meer informatie. En lees snel verder, want dit moet je allemaal weten!

 

Bruiloft organiseren

 

Wat voor soort band kies je?

Een veelgekozen optie op bruiloften zijn coverbands. Door een groep muzikanten worden – veelal bekende – nummers gespeeld die eerder door andere artiesten uitgebracht zijn. Je kunt coverbands vinden in talloze muziekstijlen. Meestal wordt een coverband geboekt met als doel om een gave show te geven en zo een knalfeest te hebben.

Ook kun je kiezen voor bands in een bepaald genre, zoals jazz, soul, latin of rock. Of denk eens aan een swingende steelband of brassband. Zeker weten dat de sfeer er snel in komt!

Ben je helemaal fan van de muziek van een bepaalde bekende artiest of band, denk aan U2, Queen of Pink Floyd? Denk dan ook eens aan een tribute band. Een tribute band kruipt in de huid van het origineel en kopiëren zo de muziek van hun voorbeelden.

Daarnaast zijn er ook bands te boeken die graag hun eigen nummers ten gehore brengen.

Beeld: stockfoto

Voor welke soort muziek kies je?

Zijn jullie helemaal gek van rock of juist van jazz? Van golden oldies of moderne popmuziek? Zoek een band die past bij jullie muzieksmaak!

Wil jij al je gasten de dansvloer op krijgen of hou jij het liever wat rustiger en boek je een band die zorgt voor een ontspannen sfeer? Uiteraard speelt de band speciaal voor jullie, maar zorg er ook voor dat de band een goede mix kan afspelen die de meerderheid van je gasten zal aanspreken.

Een aantal stijlen waar je uit zou kunnen kiezen;

  • Soulband
  • Rockband
  • Jazzband
  • Bluesband
  • Feestband
  • Brassband
  • Houseband
  • Latinband
  • Countryband
  • Discoband

Tip! Als jij en je partner bepaalde favoriete nummers hebben vraag dan zeker aan de band om die op te nemen in hun playlist!

Waar vind je een band?

Op internet zijn er talloze websites te vinden waar bands aangeboden worden. Vaak kun je een selectie maken op basis van muziekstijl, wensen en budget. Heb je een band gezien die jullie aanspreekt google dan ook zeker nog even op de bandnaam om te zien of er video’s te vinden zijn van liveoptredens van de betreffende band.

Ga ook eens op pad en kijk en luister naar liveoptredens van bands die binnen jullie favoriete muziekstijl passen. Wat vond je van de performance? Hoe was de interactie met het publiek?

Vond je de band te gek? Zorg dan dat je weet welke band gespeeld heeft en ga na wat de mogelijkheden zijn.

Beeld: stockfoto

Welke faciliteiten zijn er nodig?

Heb je een band gevonden die helemaal te gek is? Ga na hoeveel ruimte en welke faciliteiten de band nodig heeft en kijk of dit mogelijk is op de door jullie gekozen locatie.

Is er een podium aanwezig of een andere geschikte plek waar de band kan optreden? Hoe groter de band hoe meer ruimte er nodig is.

Wat is er nodig qua techniek? En hoe zit het met de akoestiek van de ruimte? Een goed geluid in de zaal is natuurlijk prioriteit nummer 1. Meestal zijn de speakers op de locatie niet geschikt om een complete band goed te laten versterken. Vaak nemen bands daarom zelf geluidsversterking mee, zodat je geen externe partij in hoeft te schakelen.

Een lichtshow versterkt de muziek van de band en geeft extra sfeer aan het geheel. Je kunt de band eventueel een extra persoon laten meenemen die het licht regelt of je neemt een vooraf vastgesteld lichtplan af.

Wat kost een band?

Er is niet zo een twee drie een standaard richtprijs te noemen voor een band. De kosten voor de diverse soorten bands lopen namelijk erg uiteen. Allereerst zit er een prijsverschil in de soort band die je neemt. Een optreden van een duo zal goedkoper zijn dan een complete 6-koppige coverband, inclusief instrumenten en techniek.

Het niveau van de bandleden speelt ook een rol. Er is een verschil tussen hobbyisten en professionals. Professionals moeten vaak van hun muziek leven, terwijl hobbyisten (of semi-professionals) nog een baan naast hun muziek carrière hebben en het vaak meer voor de lol doen en er een leuk zakcentje mee verdienen.

Ook de techniek, het licht en geluid zal een belangrijke rol spelen, evenals de bekendheid van de artiest die je wilt boeken.

Beeld: Hanke Arkenbout
Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.