fbpx

Jullie zien twee streepjes op de zwangerschapstest. “Hoera, een kleintje op komst!“ is jullie eerste reactie. En de tweede: “Oh jee, wat doen we met onze geplande bruiloft?” Al een tijdje zijn jullie druk bezig met de voorbereidingen voor een grootse bruiloft. Als je het goed hebt berekend ben je op jullie huwelijksdag ruim 6 maanden zwanger. Dat wordt in ieder geval snel de bruidsmodezaak bellen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn voor het vermaken van de jurk. Die prachtige hoge naaldhakken kun je waarschijnlijk ook beter skippen of zul je ze tijdens de ceremonie toch even kunnen dragen? Je gaat er nog even over nadenken. De gedroomde huwelijksreis naar Zuid-Afrika zullen jullie voorlopig nog even in de ijskast moeten zetten. Ook twijfel je eraan of je die grootse feestavond nog moet houden, want hou je dat tegen die tijd wel allemaal vol? Dit mooie nieuws zorgt ervoor dat jullie je plannen moeten bijstellen, maar wat vinden jullie het spannend allemaal!

Ben je in verwachting van een klein wondertje? En ga je ook nog eens met je geliefde trouwen? Dubbel feest, gefeliciteerd! Trouwen als je zwanger bent kan natuurlijk prima en is erg tof, maar er zijn een aantal dingen waar je zeker rekening mee moeten houden. Denk aan het uitzoeken van een trouwjurk waar die grote buik mooi in uit komt, het kiezen van een geschikte trouwdatum en jullie dagplanning. The Memory Factory geeft je handige tips voor een bruiloft als je zwanger bent!

Bruiloft organiseren

 

Het plannen van jullie trouwdatum

Het meest ideale moment om zwanger te trouwen is tussen de derde en zevende maand van je zwangerschap. Je bent dan vaak minder moe dan tijdens het eerste trimester van je zwangerschap en ook de misselijkheid is meestal voorbij. Trouwen tijdens de laatste weken van je zwangerschap is niet aan te raden, aangezien je zware buik dan al behoorlijk wat energie kost en ook de kans dat je eerder bevalt dan de uitgerekende datum is natuurlijk aanwezig.

Maar wat nu als jullie trouwdag al gepland staat voordat je weet dat je zwanger bent? Een trouwdatum rond je uitgerekende datum is natuurlijk niet handig als je een grootse bruiloft met alles erop en eraan gepland hebt. Stel je plannen bij en hou een kleinschalige bruiloft of kijk of het nog mogelijk is om de datum te vervroegen of uit te stellen. Afhankelijk van hoever jullie zijn in de voorbereidingen kun je passende maatregelen treffen.

De dagplanning

Een bruiloft die loopt van ’s morgens vroeg tot een feestavond in de late uurtjes, is voor de meeste zwangere vrouwen iets teveel van het goede. Probeer dus óf de ceremonie iets later in de middag te laten beginnen – zodat de bruid niet extreem vroeg op hoeft te staan – óf  schrap – een deel van – de feestavond uit je programma.

Zorg er ook voor dat jullie niet de hele dag van hot naar her hoeven te rennen, maar probeer alles zoveel mogelijk op één locatie te organiseren, zodat de bruid af en toe ook even lekker kan zitten en haar rust kan nemen.

Een passende trouwjurk voor een zwangere vrouw

De perfecte bruidsjurk zoek je natuurlijk al ruim voor je bruiloft uit. Alleen is je buik nog groeiende. Hoe pak je dat aan? Om je te helpen hebben we gelukkig de ervaren coupeuses van de bruidsmodezaken. En – om je gerust te stellen – je bent niet de eerste zwangere bruid die bij hen binnen stapt. Ze weten precies waar een jurk voor een zwangere vrouw aan moet voldoen en hoe ze de jurk zodanig kunnen vermaken dat je ronde buik er perfect in uit komt. Laat je dus zeker uitgebreid adviseren.

Had je jouw droomjurk al besteld voordat je wist dat je zwanger was? Licht de bruidsmodezaak dan zo snel mogelijk in over jouw zwangerschap. Wellicht kunnen ze jouw jurk nog in een paar maatjes groter bestellen, zodat deze makkelijker te vermaken is.

Reken sowieso op wat extra kosten voor het vermaken van de jurk. Er gaan doorgaans meer uren zitten in het vermaken van een trouwjurk voor een zwangere vrouw, dan voor het ‘normaal’ vermaken van een trouwjurk. Ook kan de jurk voor een zwangere vrouw pas op het laatste moment perfect passend gemaakt worden.

Het kiezen van de trouwschoenen

Een hele dag op hoge hakken lopen is voor iedere vrouw al een ware kunst en een hele prestatie. Voor een zwangere vrouw dus helemaal. Niemand zal verwachten dat jij met je opgezwollen voeten en dikke buik de hele dag op high heels zult paraderen. Wil je toch graag elegant voor de dag komen, trek dan schoenen met een wat lager hakje aan tijdens je ceremonie en vervolgens platte schoenen tijdens de rest van de dag.

Beeld: Stance Photography

Lingerie voor de huwelijksnacht

Koop de lingerie voor je huwelijksnacht niet te vroeg. Jouw borsten kunnen flink groeien tijdens je zwangerschap en ook je broekmaat zal verschillen van je eerdere maat. Natuurlijk kun je alvast rondkijken naar mooie setjes, maar schaf pas een week tot twee weken voor je bruiloft jouw lingeriesetje aan.

Samenstelling van het trouwmenu

Carpaccio als voorgerecht, een perfecte rare gebakken biefstuk met groenten als hoofdgerecht en zelfgemaakte tiramisu als toetje. Dat klinkt natuurlijk als een heerlijk trouwmenu. Alleen als je zwanger bent mag je niet alles eten. Houd hier rekening mee bij de  samenstelling van jullie menu. Dat wil niet zeggen dat er niets aan het menu toegevoegd mag worden dat de bruid niet mag eten, maar het zou jammer zijn als de bruid zelf niet kan genieten van het diner, omdat ze meer dan de helft niet mag eten.

Beeld: Studio Damon

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.