fbpx

Jullie staan op een prachtige locatie op het strand – op minder dan 30 minuten rijden van jullie huis – en zijn direct verkocht; dit is het helemaal! Deze strandtent met retrolook past echt precies bij jullie droombruiloft. Je partner – dochter van een schipper – en jij – een fanatieke surfer en beachvolleyballer – hebben tijdens het introductiegesprek met de weddingplanner vooral honderduit vertelt over jullie mooie herinneringen samen op stranden over de wereld, jullie liefde voor alles wat met zon, zee en strand te maken heeft – surfen, sporten, varen, cocktails drinken bij zonsondergang – en alle andere dingen die jullie gelukkig maken.

Terwijl jullie rondlopen, legt de weddingplanner haar verdere ideeën aan jullie voor. Jullie komen samen aan in een oude Volkswagen Camper. Bij binnenkomst staat er een ‘shoe valet’ klaar waar alle gasten hun schoenen in kunnen ruilen voor slippers. Naast de ‘shoe valet’ ligt een vintage koffer die dienst doet als enveloppendoos en op het terras zijn steigerhouten loungebanken geplaatst en dekentjes neergelegd voor als het ’s avonds frisser wordt. Voor het buffet hebben jullie een luxe bbq geregeld en ’s avonds treedt er een toffe DJ op. En mocht het slecht weer zijn dan is er voor alles een plan B. Je ziet het al helemaal voor je!

Zonder jullie weddingplanner waren jullie nooit op deze toffe ideeën gekomen. Ook werden jullie al angstig bij het idee om een complete bruiloft te moeten organiseren. Het wordt echt een unieke bruiloft waarop jullie volop herinneringen kunnen gaan maken!

Bruiloft organiseren

Veel vrouwen droomden er als klein meisje al van om te trouwen in een grote prinsessenjurk met hun prins op het witte paard. Mannen willen graag de liefde aan hun partner tonen en vinden het leven prettiger en makkelijker met iemand die onvoorwaardelijk aan hun zijde staat. Een bruiloft wordt gezien als een blijk van ultieme liefde aan elkaar.

Maar… bij het organiseren van een bruiloft komt – naast liefde – ook een hoop geregel kijken. Ben jij die persoon die optimaal van het leven geniet, heb je een druk sociaal leven en een te gekke baan die veel tijd vraagt? Tijd kun je maar één keer uitgeven, het is dus belangrijk om te kiezen waar jij je kostbare tijd aan gaat besteden. Of misschien heb je zeeën van tijd, maar geen idee waar je moet beginnen bij de planning en organisatie van jullie bruiloft en kun je hulp gebruiken bij het vinden van toffe leveranciers die echt bij jullie dag passen? Focus op wat jou happy maakt en besteed de regelzaken uit waar je geen tijd voor hebt en die jij niet leuk of lastig vindt.

Een weddingplanner ontzorgt jou van A tot Z. De gehele planning, organisatie vooraf en coördinatie op de dag zelf wordt jou uit handen genomen. Houd je toch liever zelf de touwtjes in handen, dan kan een weddingplanner ook helpen bij bepaalde onderdelen uit het organisatietraject. Denk aan het vinden van de perfecte locatie, de beste leveranciers, het bepalen van een thema of het opmaken van een draaiboek.

Kan ik je helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hieronder 10 redenen om een professioneel weddingplanner in te schakelen voor het organiseren van je bruiloft!

1) Maak je mooiste herinneringen zonder stress

Een huwelijksaanzoek is zo gedaan, maar wat stellen vaak voor het gemak even vergeten is dat er een flinke organisatie komt kijken bij het voorbereiden van een bruiloft. Iets waar jullie misschien helemaal geen kaas van gegeten hebben en wat dus ook veel stress op kan leveren. Want waar moet je beginnen en waar moet je allemaal aan denken? Avonden lang discussiëren over welke gasten waar moet zitten tijdens de ceremonie, talloze locaties afstruinen en nog steeds alle voors en tegens niet op een rijtje hebben, vele belletjes naar de fotograaf omdat jullie nog iets vergeten zijn te vragen. Voorkom al deze ‘regelstress’ en maak alleen maar mooie herinneringen zowel voorafgaand aan, als tijdens de bruiloft zelf door het inschakelen van een weddingplanner 

The Memory Factory bezorgt bruidsparen een onvergetelijke ontspannen dag door te ontzorgen bij de planning en organisatie van hippe, stoere, unieke en zeer persoonlijke bruiloften. Niet een bruiloft zoals het hoort, maar een bruiloft vol momenten waar je als bruidspaar mooie herinneringen aan hebt en samen met familie en vrienden van wil genieten. Herinneringen waarbij, als je er aan terug denkt, een lach op je gezicht verschijnt en waar je vol enthousiasme over kunt vertellen.

2) Je bespaart ontzettend veel tijd

Wist je dat men in Nederland gemiddeld 285 uur aan een bruiloft besteedt? Dat zijn ruim 7! volle werkweken. Ofwel, één fulltime werkweek per maand zul je kwijt zijn aan de voorbereiding van jullie droombruiloft. Veel stellen hebben die tijd niet, hoe is dit bij jullie?

Een weddingplanner zorgt ervoor dat er een bruiloft wordt georganiseerd naar jullie wensen. Door mee terug te gaan naar de mooiste momenten in jullie leven probeert The Memory Factory tijdens het kennismakingsgesprek in te gaan op wat jullie gelukkig maakt. Vervolgens werkt The Memory Factory alles uit in een concept: een unieke en creatieve daginvulling welke in het teken staat van jullie mooiste herinneringen. Daarna worden de beste en tofste leveranciers gezocht en wordt alles verwerkt in een draaiboek. Uiteraard worden jullie betrokken in het hele proces en maken jullie de beslissingen; de weddingplanner zorgt voor de ideeën en alle regelzaken eromheen.

3) Je vergeet niets

Het enige waar je je tijdens je bruiloft druk om hoeft te maken is hoe je de woorden “Ja, ik wil!” volmondig uit gaat spreken. Op je trouwdag iets vergeten? Dat is er niet bij met een weddingplanner. Alles is vastgelegd in een draaiboek en de weddingplanner zorgt ervoor dat alles aanwezig is om er een prachtige dag van te maken.

Beeld: Studio Damon

4) De tofste leveranciers zijn binnen handbereik

Een weddingplanner heeft een groot netwerk aan toffe leveranciers. De weddingplanner zoekt de juiste leveranciers die passen bij het concept. Denk hierbij aan de trouwlocatie en/of feestlocatie, trouwvervoer, catering, fotograaf, entertainment, styling, overnachting en bedankjes. Je hoeft dus niet eindeloos te zoeken, maar geeft aan wat je tof vindt en waar jullie gelukkig van worden en de weddingplanner kan aan de slag!

5) Geen eindeloze onderhandelingen met leveranciers

Tien tot twintig keer op en neer mailen met de coverband om te checken welke faciliteiten ze nodig hebben, hoe laat ze spelen en welke muziek er gespeeld wordt. Nog eens vijf belletjes naar de patissier om te checken hoe jullie de bruidstaart goed moeten houden tot het moment dat deze aangesneden wordt, hoe de taart vervoert moet worden en om te kijken of er toch nog wat strikjes en vers fruit aan de taart toegevoegd kunnen worden. Talloze bezoekjes aan de trouwfotograaf om zeker te weten dat de stijl van fotograferen is wat jullie voor ogen hebben en om de locaties voor de fotoshoot af te stemmen. En dan ook nog eens alle kleine lettertjes van alle contracten doornemen. Plus in de week voor de bruiloft alle leveranciers nabellen om hen te laten bevestigen dat alles geregeld is en ze op de juiste tijdstippen aanwezig zijn.

Word jij al moe bij de gedachte? Een weddingplanner adviseert en onderhandelt met de leveranciers voor de beste prijs en maakt de afspraken. Wel zo makkelijk!

6) Je kunt vertrouwen op de ervaring van de weddingplanner

Jij hebt misschien nog nooit een evenement georganiseerd en al helemaal geen bruiloft. The Memory Factory heeft al talloze bruiloften mogen organiseren en is opgeleid tot Weddingplanner en mag zich daarom gecertificeerd weddingplanner noemen. Alle zaken die met trouwen te maken hebben heeft de weddingplanner dus al een keer meegemaakt. En… van ervaring leert men. Je kunt je bruiloft dus met een gerust hart overlaten aan een professioneel weddingplanner.

7) Jullie budget wordt bewaakt

De trouwjurk is geregeld, de locatie, het bruidsboeket, de uitnodigingen… Ben jij het kostenoverzicht helemaal kwijt? Met een weddingplanner overkomt je dat niet. En zo kun je misschien zelfs besparen!

Veel mensen denken dat het inhuren van een weddingplanner een overbodige luxe is. Maar waarom schakel je wel een professional in voor bijvoorbeeld het opknappen van je huis, en zou je dit niet doen voor de mooiste dag van jullie leven? Je trouwt als het goed is maar één keer in je leven, je kunt deze dag dus niet over doen. Dan moet het toch perfect zijn?

Jullie ondertekenen de contracten van de leveranciers en zijn zelf verantwoordelijk voor het betalen van de facturen. Echter, de weddingplanner bewaakt jullie budget, doordat hij/zij een begroting maakt waarin jullie uitgaven bijgehouden worden. Zo hoeven jullie je geen zorgen te maken dat jullie je budget overschrijden. Wanneer blijkt dat een post hoger uitvalt dan vooraf geschat is, dan zal de weddingplanner met jullie in overleg treden om te beslissen of jullie voor de duurdere optie willen gaan of naar een alternatief willen kijken.

Beeld: Stance Photography

8) Er wordt een volledig draaiboek opgesteld

De weddingplanner verwerkt alles van A tot Z in een draaiboek. Hierin is te vinden wie wanneer waar moet zijn, wat je daar gaat doen en of er nog bijzonderheden zijn. In het gehele traject onderhoud de weddingplanner continu contact met het aanstaande bruidspaar en betrekt jullie bij de organisatie. Jullie bepalen, de weddingplanner voert uit!

9) Als er zaken mis gaan worden ze opgelost

Bij de organisatie van ieder evenement, en dus ook bij de organisatie van een bruiloft, kunnen er onverwacht zaken mis gaan. De DJ kan ziek worden, er blijkt op jullie trouwdag storm voorspeld te zijn of de bestelde trouwauto blijkt een week van tevoren in de prak te zijn gereden. Een weddingplanner zorgt ervoor dat zaken die fout gaan opgelost worden, zodat jullie je hier niet druk over hoeven maken.

10) Je kunt je weddingplanner ook inzetten als ceremoniemeester

Als bruidspaar draait het tijdens de trouwdag om jullie liefde. Een dag waarop jullie optimaal moeten kunnen genieten. Op deze speciale dag moeten jullie je niet druk hoeven maken over zaken die mis kunnen gaan. De ceremoniemeester zorgt ervoor dat de trouwdag zo soepel mogelijk verloopt.

Als je jouw weddingplanner ook inzet als ceremoniemeester dan zorgt hij of zij ervoor dat jullie en de gasten een onvergetelijke dag beleven en niks te kort komen. De gehele bruiloft wordt gecoördineerd. De ceremoniemeester is het aanspreekpunt voor alle leveranciers en hij/zij zorgt ervoor dat alles volgens het draaiboek verloopt. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan dan probeert de ceremoniemeester dat op te lossen, zonder dat het bruidspaar daarmee belast wordt. Kortom, iedereen kan optimaal genieten en mooie herinneringen maken op jullie dag.

Lees hier meer over alle taken van een ceremoniemeester op je bruiloft.

The Memory Factory als weddingplanner voor jullie bruiloft?

The Memory Factory bezorgt bruidsparen een onvergetelijke ontspannen dag door te ontzorgen bij de planning en organisatie van hippe, stoere, unieke en zeer persoonlijke bruiloften. 

Niet een bruiloft zoals het hoort, maar een bruiloft vol momenten waar het bruidspaar mooie herinneringen aan heeft en hier samen met familie en vrienden van wil genieten. Herinneringen waarbij – als je er aan terug denkt – er een lach op je gezicht verschijnt. Waar je vol enthousiasme over kan vertellen. 

Door jullie mooiste herinneringen tot leven te brengen in samenwerking met de beste leveranciers, creëren we een unieke en zeer persoonlijke dag vol momenten waar jullie happy van worden. Een dag die in het teken staat van jullie, want deze herinneringen vertellen jullie verhaal.

Ik wil graag met jullie praten over alle mogelijkheden om jullie trouwdag of event tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Nieuwsgierig geworden? Mail vrijblijvend naar info@thememoryfactory.nl of bel naar 06-33311215.

Beeld: Stance Photography

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.