fbpx

Je allerliefste vriendin – waarmee je sinds de kleuterklas lief en leed deelt – gaat  binnenkort trouwen met haar grote liefde. Geweldig! Jaren geleden heb je haar in jullie stamkroeg aan deze goede vriend van je broer gekoppeld en nog steeds zijn ze stapelverliefd op elkaar. Vanwege jullie bijzondere band wil je niet met een simpel envelopje met geld aankomen, maar graag iets bijzonders geven. Maar hoe kies je een bijzonder en origineel cadeau dat het bruidspaar ook echt leuk vindt?

Ben je op zoek naar een origineel huwelijksgeschenk dat het bruidspaar niet snel zal vergeten? Zorg er dan voor dat je iets geeft waar ze zeker gebruik van zullen maken en waarvan ze zullen genieten. The Memory Factory geeft je inspiratie voor 5 originele cadeaus om te geven aan het bruidspaar!

Bruiloft organiseren

 

1) Een gepersonaliseerd huwelijkscadeau

Een goede fles wijn of champagne of een kaasplankje met toebehoren zijn natuurlijk altijd goed als huwelijkscadeau, maar een beetje saai is het wel. Veel leuker is het om deze cadeaus te laten personaliseren. Denk aan een houten kaasplankje met daarop de tekst ‘Eat, Drink & Be Married’ en de namen van het bruidspaar met hun huwelijksdatum. Ook een champagne cadeauset met gegraveerde champagneglazen zal zeker gewaardeerd worden. Bij elke nieuwe mijlpaal in hun leven kunnen ze de champagneglazen er weer bij pakken en opnieuw samen proosten.

Natuurlijk kun je zelf  met materialen aan de slag gaan om jouw cadeau te personaliseren, maar ben je niet erg creatief of heb je gewoon te weinig tijd? Niet getreurd! Via het wereldwijde web heb je in een handomdraai een uniek ontwerp gemaakt en je gepersonaliseerde cadeau besteld.

2) Een wereldkaart voor de reisliefhebbers

Houden de bruid en bruidegom ervan om steeds nieuwe plekken te ontdekken? Denk dan eens aan een wereldkaart voor aan de muur. Dit kan bijvoorbeeld een kaart in de vorm van een muursticker zijn. Met pinpoints kan het bruidspaar de bestemmingen markeren die ze al eens bezocht hebben en/of bestemmingen aangeven die nog op de bucketlist staan.

Of denk aan een wereldkaart van hout of kurk, waaraan het bruidspaar herinneringen – zoals foto’s en ansichtkaarten – van de reizen in betreffende plaatsen kan prikken. Erg leuk voor in een van de kamers in huis!

Decoratie strandbruiloft door weddingplanner

Beeld: Studio Damon

3) Doe een ceremoniemeester cadeau!

Ouders of andere dierbaren willen vaak ook een bijdrage geven aan een onvergetelijke bruiloft. Soms bekostigen ze (een deel van) de trouwjurk, het trouwpak of doen een andere financiële bijdrage. Uiteraard super lief, maar wil je iets originelers geven dat het bruidspaar ook zeker zal waarderen? Doe dan een ceremoniemeester cadeau!

Vaak wordt een beste vriend(in) of een familielid gevraagd als ceremoniemeester. Maar vergeet niet; hij of zij heeft als ceremoniemeester een zeer verantwoordelijke taak en moet hard werken op de trouwdag. Het kan zelfs zomaar zijn dat door al het geregel de ceremoniemeester bijvoorbeeld de trouwceremonie mist. Dat soort mooie momenten wil het bruidspaar toch juist delen met hun dierbaren?

Met een professioneel ceremoniemeester kun je alle mensen die dichtbij het bruidspaar staan gast laten zijn en hen ook een onvergetelijke dag laten beleven, zonder stress. Dat is wel wat waard toch? Benieuwd naar de mogelijkheden voor het geven en inzetten van een professionele ceremoniemeester als huwelijkscadeau? Stuur vrijblijvend eens een mailtje naar info@thememoryfactory.nl

Tip! Kijk voor meer informatie ook eens op: https://www.thememoryfactory.nl/ceremoniemeester/

Beeld: Martijn van Pieterson

4) Een giftcard die het paar tijdens de huwelijksreis kan gebruiken

Gaat het bruidspaar na de bruiloft op huwelijksreis en weet je al waar naartoe? Geef een romantisch diner voor twee in goed aangeschreven restaurant, een duikcursus of een relaxdagje in de beste sauna van de regio cadeau.

Gaat het kersverse bruidspaar niet op huwelijksreis? Dan kun je natuurlijk ook nog altijd een leuk dagje uit in de buurt cadeau doen!

5) Ook geld kun je op een leuke manier geven!

Dacht je dat alleen een fysiek cadeau leuk kan zijn? Dan heb je het mis! Ook het geven van geld kan erg leuk zijn als je het een beetje leuk aankleedt. Een paar leuke ideeën om je op weg te helpen:

  • Neem een glazen pot en stop er de waarde aan muntgeld in die je wilt geven. Vul de pot tot de helft met water, doe er een badeendje in en sluit af. Aan de buitenkant hang je een briefje met de tekst ‘zwemmen in het geld’.
  • Gaat het stel op huwelijksreis? Vul dan een fles met zand, schelpen en briefgeld. Op de fles schrijf je ‘Honeymoon Fund’, de namen van het bruidspaar en de bestemming.
  • Print een tekening van een trouwauto uit. Rol het briefgeld per briefje op, knoop deze aan een touwtje en plak vast achter de trouwauto, zodat deze samen de welbekende blikjes achter de trouwauto voorstellen. Doe het geheel in een mooi fotolijstje ‘et voilà’ klaar is je prachtcadeau!

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.