fbpx

Het is een warme zomeravond… je hebt net twee lekkere mojito’s gemaakt en jullie zingen vrolijk mee met wat oude zomerhits. “A little bit of Monica in my life, A little bit of Erica by my side” … “A little bit of Jessica, here I am, A little bit of you makes me your man, Mambo Number Five”. Afgelopen maand heb jij je partner tijdens een concert van Ed Sheeran ten huwelijk gevraagd en over iets minder dan een jaar gaan jullie elkaar het jawoord geven! Het lijkt jullie tof om een bruiloft met een thema te organiseren, alleen… hoe komen jullie aan een leuk thema?

Jullie brainstormen hardop en denken eens terug aan de toffe dingen die jullie als stel de afgelopen 10 jaar gedaan hebben en aan de dingen waar jullie samen een passie voor hebben. Jullie houden ervan om in alle landen waar jullie op vakantie gaan minimaal één concert van een lokale populaire band of artiest te bezoeken, beiden bespelen jullie een instrument en kenmerkend voor jullie zijn de eindeloze discussies over muziek en artiesten. Jullie liefde voor muziek is een verbindende factor. Een thema met een muzikaal tintje zal dus helemaal te gek zijn!

Jullie staan voor de gave, maar ook moeilijke taak om jullie eigen bruiloft te mogen organiseren. Waar begin je? Waar moet je allemaal aan denken? Het is leuk om jullie bruiloft een thema mee te geven. Zo kun je van alle losse elementen één geheel maken en alles in een  bepaalde richting sturen. Lijkt het jullie leuk om een themabruiloft te organiseren, maar heb je geen idee wat voor thema je moet kiezen en hoe je verder te werk moet gaan? The Memory Factory helpt je graag op weg!

Bruiloft organiseren

 

Haal samen mooie herinneringen op

Ga eens terug naar de mooie momenten in jullie leven. Haal samen herinneringen op en schrijf op waar, wanneer en hoe deze mooie herinneringen tot stand zijn gekomen. Hebben jullie bijvoorbeeld gave herinneringen aan festivals? Zijn er speciale reizen die jullie hebben gemaakt en wat vonden jullie daar het tofst aan? Of houden jullie gewoon heel erg van salsadansen, boswandelingen maken of misschien wel diepzeeduiken? Is er een seizoen of specifieke (feest)dag waar jullie van houden zoals de herfst of carnaval?

Heb je één of meerdere items die steeds terugkomen, zoek dan eens online en kijk wat voor gave ideeën je al kunt vinden. Visualiseer het geheel door het maken van een moodboard. Een moodboard is een bord waarop je een sfeer kunt creëren. Het helpt je om creatief te denken en uiteindelijk keuzes te kunnen maken, waarmee je wensen tastbaarder worden. Erg handig en vooral ook leuk om te maken!

Beeld: Martijn van Pieterson Fotografie

Waar laat je je thema allemaal in terug komen?

Het door jullie gekozen thema zie je natuurlijk in alles op jullie bruiloft terug. Brainstorm over hoe jullie het thema terug kunnen laten komen in het volgende;

Toffe thema’s voor je bruiloft

Ter inspiratie heb ik enkele toffe thema’s voor je op een rijtje gezet, waar je veel kanten mee op kunt.

Bruiloft in vintage stijl

Haal je inspiratie uit de 50’s, 60’s en 70’s als je een bruiloft wilt in vintage stijl. De authentieke, retro uitstraling laat je overal in terugkomen. Voor de aankleding ga je de zolder op bij je vader of oma en struin je brocante winkeltjes of vlooienmarkten af of je huurt een goede stylist in. Binnen mum van tijd heb je een eigen look & feel voor je bruiloft. Bij de keuze voor de muziek zul je uiteraard veel golden oldies terug laten komen en als trouwvervoer regel je een mooie oldtimer.

Beeld: Studio Damon

Een bruiloft met als thema reizen

Zijn jullie gek van het maken van verre reizen laat dit dan zeker terug komen in jullie bruiloft. Maak uitnodigingen in de vorm van vliegtickets, gebruik een oude koffer als enveloppendoos en zorg voor een exotische cocktailbar met kokosnoten. Geef als cadeautip aan je gasten een bijdrage voor een te gekke huwelijksreis. Meer inspiratie voor een bruiloft met als thema reizen? Klik hier!

Beeld: Studio Damon

Een hippe stadse bruiloft

Zijn jullie echte stadsmensen en houden jullie van hippe lunchtentjes, doen jullie alles op de fiets en zijn jullie vaak te vinden in de vele zijstraatje in de binnenstad, ga dan voor een bruiloft met een stads, stoer en hip tintje. Denk aan een fiets als trouwvervoer, een trouwlocatie met een industriële look, een funky openingsdans en een “urban chic” dresscode.  Meer inspiratie voor een bruiloft met een stads thema? Klik hier voor de styled shoot die ik organiseerde in Rotterdam en klik hier voor meer thema-ideeën.

Beeld: Stance Photography

Bruiloft met als thema Bos & Natuur

Zijn jullie echte buitenmensen die het liefst op zondagochtend een boswandeling maken en genieten van de rust en ruimte van de natuur? Speel dan met boskleuren en materialen voor jullie “Inspired by Nature” wedding. Een kaars en een bloemstuk op een houten basis maken jullie bruiloft snel sfeervol. Of gebruik hangende voorwerpen. Wat dacht je van glazen potten met wilde bloemen? En uiteraard veel kleine lichtjes! Is er water in de buurt? Denk dan eens aan een (huwelijks)bootje. Romantiek ten top!

Meer inspiratie voor een bruiloft met een natuurlijk tintje? Klik hier

Beeld: Hanke Arkenbout

Laat je adviseren door The Memory Factory

Hebben jullie toch nog wat hulp nodig bij het kiezen van een geschikt thema of hebben jullie hulp nodig bij de uitwerking van het thema? The Memory Factory helpt jullie graag! Samen met jullie ga ik kijken wat jullie daadwerkelijk gelukkig maakt. Ik neem jullie mee terug naar de mooiste momenten in jullie leven. We gaan herinneringen ophalen, zodat jullie nieuwe herinneringen kunnen gaan maken! Ik luister naar wat jullie belangrijk vinden en vertaal dat naar een unieke en creatieve daginvulling inclusief bijpassende styling welke in het teken staat van jullie mooiste herinneringen. Ik kan voor jullie alles uit handen nemen, maar ook specifieke onderdelen van de organisatie. Dit is aan jullie! Meer weten? Lees hier meer over mijn werkwijze.

Beeld: Studio Damon

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.