fbpx

Een van je beste vrienden heeft al de hele dag de grootste lol met je schoonmoeder. Tijdens een potje ringwerpen bleken ze samen al de meest fanatieke spelers en later – tijdens een potje gepersonaliseerde “Wie ben ik” – hebben ze elkaar helemaal gevonden. Met vragen als “Draagt mijn persoon een trouwring?” en “Had mijn persoon tijdens de ceremonie een zakdoek nodig om de tranen te drogen”, hebben ze tranen met tuiten gelachen om de juiste personen van het bord weg te drukken om uiteindelijk de juiste persoon op het bord over te houden.

Voordat jullie gingen trouwen hadden ze elkaar weleens gezien tijdens verjaardagen, maar dan zat je vriend meestal bij jullie andere vrienden en je schoonmoeder met de familie te kletsen. Maar de spellen die jullie voor vandaag bedacht hadden hebben goed uitgepakt en een leuke gezamenlijke sfeer teweeg gebracht.

Spelletjes… het is waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt als je denkt aan het plannen van jullie bruiloft. Maar! Een paar eenvoudige gezellige groepsspellen kunnen zeker een meerwaarde geven aan jullie grote dag. Je kunt de gasten bijvoorbeeld even lekker bezig houden terwijl jullie op pad zijn voor de trouwfoto’s. En als je vrienden en familie hebt die elkaar misschien niet of niet zo goed kennen kunnen een tot twee leuke spellen een mooie ijsbreker zijn.

Overdrijf het niet, het is en blijft een trouwdag, maar een paar spelletjes kunnen een extra dimensie geven aan jullie grote dag. De leukste ideeën vind je hieronder!

Bruiloft organiseren

 

Ring werpen (letterlijk!)

Houden jullie wel van een spelletje en willen jullie de bruiloft vooral ongedwongen en luchtig houden? Een potje ringwerpen past helemaal binnen het thema en is leuk voor jong en oud. Neem een paar flessen wijn, maak een paar mooie ringen en het spel kan beginnen! De winnaar mag uiteraard de fles openen en een toost op het bruidspaar uitbrengen.

Sta op en dans!

Geef alle tafels voor het diner namen van jullie favoriete muzieknummers. Bijvoorbeeld; Isn’t She Lovely / Can You Feel The Love Tonight? / Thank You For Loving Me / etc. Vermeld onder het nummer dat de gasten van de tafel moeten opstaan en dansen als hun nummer door de DJ of band gespeeld wordt; “Sta op en dans als je dit nummer hoort!”

Een leuke manier om te zorgen dat de dansvloer vol is als de avond begint. Wil je het nog leuker maken dan kun je ook een klein prijsje uitreiken aan de meest enthousiaste danser van iedere tafel; “De meest enthousiaste danser van deze tafel wint een overheerlijke fles champagne en een knuffel van de bruid!”

Jubileumspel

Terwijl je gasten wachten tot het buffet is geopend kun je het ijs breken met een leuke bezigheid voor aan tafel. Leg op ieder tafel een boekje waarop het tafelnummer geschreven staat. Dit tafelnummer correspondeert met een huwelijksjubileumjaar. Vraag de gasten om samen een leuk bericht voor jullie te schrijven die jullie tijdens het …-jarig huwelijksjubileum kunnen lezen; “Laat samen een mooi berichtje voor Anna en Daan achter voor tijdens hun 6 jarig jubileum”. En niet stiekem spieken voordat jullie het jubileum daadwerkelijk bereiken!

Wie ben ik?

Maak een gepersonaliseerde versie van het spel “Wie ben ik” met foto’s van alle jullie gasten. Tip! Je hoeft je gasten echt niet allemaal lastig te vallen om een foto te sturen. Veel foto’s kun je vast en zeker tussen je eigen collectie of op Facebook, LinkedIn of Instagram vinden. Zo blijft het ook een leuke verrassing voor de gasten!

Door het spel te spelen kunnen je gasten elkaars namen en gezichten leren kennen. En een pluspunt: omdat je het hebt over “echte” mensen kun je meer persoonlijke vragen stellen. In plaats van het standaard “Heeft mijn persoon een bril op?” kun je nu ook vragen “Is mijn persoon getrouwd?” En natuurlijk verifieert men het dan even bij de personen die ze nog niet kennen 😉. Een leuke manier om met elkaar in contact te komen gedurende de dag.

Picture perfect

Geef iedere gast een lijst met een stuk of 10 trouwmomenten die hij of zij gedurende de dag met de camera van de telefoon moet vastleggen. Denk aan een foto van;

  • iemand die een traantje wegpinkt
  • de openingsdans
  • de persoon met de tofste dansmoves
  • een groepsselfie
  • de bruid tijdens het gooien van het bruidsboeket
  • de favoriete decoratie op de bruiloft
  • etc.

1+1=2, de gasten hebben een leuke activiteit en jullie hebben extra foto’s van jullie bruiloft.

Je kunt er zelfs een wedstrijd van maken door na afloop de gaafste foto in iedere categorie te belonen met een leuk prijsje. Of gebruik eens een speciale en unieke hashtag waarop de gasten de foto’s op Instagram, kunnen uploaden en jullie deze later allemaal rustig weer kunnen bekijken.

kinderen als bruidsmeisjes

Spellenuurtje

Bouw een spellenuurtje in. Laat je handige neef een paar toffe spellen in elkaar knutselen of huur spellen bij een speciaal verhuurbedrijf. Denk aan;

  • Mega Jenga
  • Oudhollandse spelletjes
  • Mega Boter kaas en eieren
kinderen als bruidsmeisjes

Spelletjes voor kinderen

Verwacht je veel kinderen op de bruiloft? Bekijk hier een paar leuke ideeën waarmee je de kids gedurende de trouwdag zeker zult vermaken.

Gooien van het bruidsboeket en de kousenband

En vergeet ook het traditionele gooien van het bruidsboeket niet! En de mannelijke variant: het gooien van de kousenband. De pasgetrouwde man haalt de kousenband van het been van zijn kersverse vrouw, werpt deze over zijn schouder en de vrijgezelle man die de kousenband vangt is de volgende die gaat trouwen.

kinderen als bruidsmeisjes

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.