fbpx

“Welkom bij onze photobooth”, staat er op het bord een paar meter voorbij de ingang van de feestlocatie. Er is een mooie achtergrond gemaakt met witte gordijnen aan een houten frame met diverse felgekleurde bloemen eraan. Naast het bord staan twee koffers met accessoires en er is een camera bevestigd.

Even verder lezen; #1 Zoek een paar toffe mensen – je broertje Joshua, je bestie Marjolein en vooruit tante Carla mag er ook bij, check! #2 Pak de afstandsbediening – gevonden! #3 Neem een aantal accessoires – kartonnen champagneglazen, check!, “Team Bride” bordje, check!, hoge hoed, check!, oh ja, en het bordje “Ik ben hier voor de taart!”, check! #4 Sta op de X  – Yes, we staan klaar! #5 Vergeet niet te lachen  – Okay, iedereen: say cheese! * KLIK *

 

Bruiloft organiseren

Wil je de sfeer er bij jullie bruiloft direct in hebben? Zorg voor een leuke achtergrond, een paar grappige accessoires en bordjes met hilarische kreten en binnen mum van tijd heb je zelfs je deftige oma van 87 op een grappige manier op de foto staan! Ofwel zorg voor een photobooth op je bruiloft!

Of je je photobooth nu zelf opbouwt of een complete booth met alles erop en eraan huurt, je krijgt gegarandeerd gekke, grappige en spontane foto’s van je gasten. Lees snel verder voor de leukste photobooth tips voor je bruiloft!

DIY of uitbesteden?

Wil je een complete photobooth met goede kwaliteit foto’s en allerlei toeters en bellen dan kun je het beste een professioneel verhuurbedrijf inschakelen. Voor een paar honderd euro heb je een paar uur lang een complete booth met camera, eventuele accessoires en begeleiding. Er worden bijvoorbeeld compleet ingerichte VW fotobusjes verhuurt, traditionele fotohokjes en open photobooths in talloze thema’s en stijlen.

Als je het wat simpeler wilt houden en tegen minder kosten dan kun je met een mooie achtergrond en een paar leuke accessoires ook zelf een eigen photobooth creëren.

Zorg voor een mooie backdrop

Het spreekt voor zich dat je zorgt voor een mooie achtergrond voor jouw photobooth. Denk aan een grote fotolijst waar de gasten achter kunnen gaan staan, een paar mooie gordijnen, mooie bloemen of een grote afdruk van een polaroid fotoframe op karton met daarop bijvoorbeeld jullie namen en de trouwdatum.

Ook binnen de diverse thema’s zijn er gave photobooths te bedenken. Hebben jullie een reisthema? Neem dan een paar exotische planten als backdrop. Thema country? Laat een paar balen stro en een oud karrenwiel neerzetten. Thema 50’s? Zorg voor retro posters en vinyl platen. Voor ieder thema is er een leuke photobooth te bedenken.

Zorg voor toffe photobooth props

Photobooth accessoires, ook wel “photobooth props” genoemd zijn erg leuk ter aanvulling. De gasten kunnen zich helemaal uitleven met tekstbordjes, zonnebrillen, hoeden en nog veel meer. Verzamel her en der wat spullen, laat wat bordjes maken of koop een kant-en-klare set.

kinderen als bruidsmeisjes

Beeld: Studio Damon

Zorg voor de juiste plek!

Je hebt een te gekke photo booth bedacht, maar nu wil je natuurlijk ook dat iedereen crazy foto’s gaat maken. Maar wat is de juiste plek? Je wilt je photobooth niet middenin een looppad hebben – zeker niet als het wat drukker wordt – maar ook niet ergens achteraf in een hoekje waar niemand de booth kan zien. Kies een strategische plek waar je een aantal vierkante meters vrij hebt, zoals een garderoberuimte die niet gebruikt wordt, in de loop naar de wc of in een vrije hoek in de zaal. Heeft je feestlocatie ook een buitengedeelte, dan kan dat ook een geschikte plek zijn voor jullie photobooth.

Zo krijg je de mooiste kwaliteit foto’s

Jullie photobooth ziet er piekfijn uit en aan alle details is gedacht. Alleen… na de bruiloft blijken de foto’s erg onscherp. Zonde! Of je nu een complete booth wilt huren of zelf aan de slag gaat, laat de ceremoniemeester – om de kwaliteit te checken – wat testfoto’s op de locatie maken voordat de bruiloft begint.

Overdag is een natuurlijke lichtval van buiten het beste. ’s Avonds zorg je ervoor dat de camera op een juiste manier ingesteld wordt met een goede flits.

De photobooth instructies

Als je een compleet pakket bij een verhuurbedrijf neemt heb je natuurlijk geen omkijken meer naar je photobooth, maar als je het een en ander zelf regelt kun je een aantal dingen doen;

  1. Je zorgt ervoor dat de photobooth bemand is met een cameraman/-vrouw. Deze persoon zorgt ervoor dat de gasten precies uitgelegd krijgen wat de bedoeling is en dat de leukste foto’s gemaakt worden.
  2. Je maakt er een DIY selfie station van. Hang een tablet of camera met zelfontspanner op en zorg voor een bordje met duidelijke instructies – want natuurlijk wil je dat ook die oudoom van 79 het begrijpt en even een grappige foto schiet!
kinderen als bruidsmeisjes
  1. Je kunt je gasten ook met hun eigen mobiele telefoon een leuke selfie laten maken, welke ze vervolgens naar Instagram kunnen uploaden en daar een unieke hashtag aan toevoegen.
kinderen als bruidsmeisjes

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.