fbpx

Jullie staan op een prachtige locatie middenin de Brabantse bossen – op minder dan 30 minuten rijden van jullie huis – en zijn direct verkocht; dit is het helemaal! Deze oude boerderij  past echt precies bij jullie droombruiloft. Je partner – een boerendochter – en jij – een echte dierenliefhebber – hebben tijdens het introductiegesprek met de weddingplanner vooral honderduit vertelt over jullie mooie herinneringen samen op de boerderij van de ouders van je lief, over jullie liefde voor viervoeters, en alle andere dingen die jullie gelukkig maken.

Terwijl jullie rondlopen, legt de weddingplanner haar verdere ideeën aan jullie voor; op jullie bruiloft komen jullie bij de locatie aan met wel heel uniek vervoer, een oude melkkar, bij binnenkomst staat er een melkbus klaar voor alle financiële giften en binnen liggen overal hooibalen waar de gasten op kunnen zitten. Voor het buffet worden picknicktafels neergezet en ’s avonds treedt er een toffe band op. Je ziet het al helemaal voor je!

 

Bruiloft organiseren

Zonder jullie weddingplanner waren jullie nooit op deze toffe ideeën gekomen. Ook werden jullie al angstig bij het idee om een complete bruiloft te moeten organiseren. Het wordt echt een unieke bruiloft waarop jullie volop herinneringen kunnen gaan maken!

Een authentieke en vooral relaxte bruiloft, is dat iets dat bij jullie past? Niet te formeel, maar lekker ongedwongen en losjes? Denk dan eens aan een landelijke bruiloft op een boerderij. Lees snel verder voor een aantal toffe ideeën om jullie landelijke bruiloft vorm te geven!

Trouwen op een boerderij

Beeld: Uliana Kochneva

Toffe trouwlocaties voor jullie landelijke bruiloft

Bij landelijk trouwen denk je uiteraard aan een plek buiten de drukte van de stad, in een rustige omgeving. Voor een bruiloft met dit thema kun je denken aan;

  • Trouwen op een boerderij in de oude boerenschuur
  • Jullie bruiloft in een molen
  • In de buitenlucht met uitzicht op een wei vol koeien en schapen
  • Middenin een boomgaard
  • Een huwelijksdag in een kas

Stuk voor stuk trouwlocaties waar jullie in alle rust met jullie dierbaren een te gekke trouwdag of misschien zelfs trouwweekend kunnen hebben.

Een sloep als trouwvervoer voor een landelijke bruiloft

Beeld: Uliana Kochneva

Bruidspaar op een paardenboerderij

Beeld: Uliana Kochneva

Bruiloft decoratie met landelijke elementen

Voor een landelijke bruiloft maak je vooral gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, stro, bamboe, touw of jute.

Lampionnen in rustige tinten passen ook perfect bij een bruiloft op het platteland. En bedenk ook eens wat je kunt doen met de materialen die op de boerderij te vinden zijn, zoals een hooivork als standaard voor je sign, klompen als plantenbakjes, een oude kachel, strobalen om op te zitten en veldbloemen in glazen jampotjes.

Gestylde trouwceremonie onder luifel bij Fort Vechten

Beeld: Hanke Arkenbout

Voor jullie enveloppenbox gebruik je een oude melkbus. Het enige dat je hoeft te doen is een gleuf maken en klaar is je box! Zo blijven alle enveloppen veilig opgeborgen tot de bus na de bruiloft wordt geopend.

Een richtingaanwijzer maak je eenvoudig met een hooivork en een houten bordje. Eenvoudig, maar oh zo leuk!

Een oude melkbus als unieke enveloppenbox voor bruiloft
Hooivork als decoratie voor een bruiloft op een boerderij

Ook bijpassende lichtletters zijn een toffe aanvulling op je bruiloft!

Lichtletters als decoratie voor bruiloft

De lunch en het diner voor je boerenbruiloft

Een bijpassende lunch voor een landelijke bruiloft is een boerenlunch met belegde broodjes, ambachtelijke kazen & vleeswaren, salades en verse soep.

Willen jullie tijdens het diner het liefst urenlang tafelen of gaan jullie liever voor een feestavond? Als je urenlang wilt tafelen kun je gaan voor een uitgebreid bourgondisch diner aan lange houten tafels met daarbij heerlijke wijnen en speciaalbiertjes.

Heb je een feestavond gepland laat dan een foodtruck komen of ga voor een luxe barbecue. En vergeet ook de biertap uit een houten vat niet!

Bruiloftdiner in de buitenlucht

Bijpassend trouwvervoer voor een landelijke bruiloft

Voor jullie landelijke bruiloft kies je natuurlijk ook voor bijpassend trouwvervoer. Denk voor jullie trouwvervoer aan een tractor, een huifkar, een oude melkkar, een vintage bakfiets of een echter oldtimer. Ligt jullie locatie aan het water? Dan kun je ook gaan voor een aankomst per sloep.

Oude melkkar als uniek trouwvervoer

Oudhollandse spelletjes

Wil je je gasten een extra bezigheid geven tijdens jullie trouwdag? Bouw dan een speluurtje in met een paar gezellige oudhollandse spelletjes. Laat je handige neef een paar toffe spellen in elkaar knutselen of huur spellen bij een speciaal verhuurbedrijf. Denk aan mega jenga, blikgooien, mega boter kaas en eieren, etc.

Oudhollandse spellen spelen tijdens bruiloft
Spelletjes voor je bruiloft

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dresscode bruidspaar voor boerenbruiloft
Landelijke bruiloft aan het water