fbpx

Je grote liefde zag het direct voor zich: trouwen in de winter. Lekker cozy, knus en romantisch. Jij zag zo’n winterbruiloft in eerste instantie helemaal niet zitten en dacht alleen maar aan de koude nachten en korte deprimerende dagen. Maar hoe vaker jullie fantaseerden, hoe meer je overtuigd raakte van het feit dat trouwen in de winter eigenlijk heel erg gaaf en romantisch kan zijn!

De winter is volgens de cijfers het minst populaire seizoen om te trouwen. Maar eerlijk gezegd is dat beste wel zonde. Het is juist de meest romantische tijd van het jaar met cozy avonden, heerlijke lekkernijen en sprookjesachtige decors. Juist is deze periode wordt samenzijn altijd extra belangrijk. Staat jullie bruiloft gepland voor de winter of overwegen jullie nog of jullie een datum in de winter wil prikken? Lees snel verder voor 10 gave ideeën voor een winterbruiloft!

Bruiloft organiseren

1. Winterse kleurencombinaties voor de bruiloft

Voor een echte winterbruiloft kun je diverse kleurencombinaties gebruiken. Denk eens aan een van deze toffe combinaties als leidraad voor je bruiloftsstyling;

Een combinatie van donkerrood en donkergroen creëert een warme sfeer tijdens de winter. Een groene basis met her en der rode touches in de bloemen, decorstukken en taarttopper.

Ook wit met grijs is een toffe combinatie waarmee je een echte winterse sfeer kunt creëren. Denk aan witte kaarsen in een grijze houder, een naked cake met grijze taarttopper en jullie tafelstyling in een wit met grijze combinatie. Aan de tafeldecoratie kun je subtiel enkele groene elementen toevoegen zoals dennentakken.

Andere mooie kleurencombinaties voor een winterbruiloft:

  • Zilver en lichtblauw
  • Dieprood met oudroze
  • Zwart, wit en goud

2. Trouwdecoratie voor een winterbruiloft

Een cozy bruiloft vol warmte, liefde en gezelligheid; dat is een winterbruiloft. Leef je uit met kaarsjes, dennentakken en meer winterse decoratie zoals sneeuwsterren en houten details. Of wat dacht je van een knusse hoek met warme dekens bij de open haard. Uiteraard laat je de winter terugkomen in de details van je bruiloft, zoals de corsages, het bruidsboeket, jullie gastenboek en decoratie!

Beeld: Uliana Kochneva

3. Warme dekens voor tijdens de trouwceremonie

Wil je jullie winterbruiloft deels buiten houden, maar ben je bang dat je gasten dit te koud vinden? Zorg voor dekens die de gasten warm houden! En een vuurkorf of open haard in de buurt is natuurlijk ook altijd een goed idee.

4. Een trouwjurk voor de winter

Besteed ook aandacht aan jullie trouwkleding. Een strapless jurk is natuurlijk prachtig, maar niet erg warm. Moet je dan gaan voor een ander soort exemplaar? Dat kan, maar hoeft niet! Er zijn prachtige trouwjurken met lange mouwen. Of denk eens aan een jasje; een stoer leren jack of een jasje van nepbont. Er is voor ieder wat wils! Ook een stola is helemaal hip voor een winterse bruiloft.

Beeld: Stance Fotografie

Beeld: Uliana Kochneva

5. Wand met gepersonaliseerde mokken voor de bruiloftsgasten

Wanneer je gasten vanuit de kou binnen komen verlangen ze waarschijnlijk naar een lekker warm drankje. Hang een wand of houten bord vol met mokken. Nog leuker: personaliseer deze met namen of initialen zodat iedereen een eigen mok heeft. Iedere gast pakt bij binnenkomst zijn of haar mok en kan deze laten vullen met warme chocolademelk of glühwein. Uiteraard mag iedereen zijn of haar mok na afloop mee naar huis nemen. Dan is het trouwbedankje ook direct geregeld 😊

6. Trouwgeloften op hout

Schrijf jullie trouwgeloften niet op een blaadje of in een boekje, maar laat deze graveren op een houten plankje. Na de bruiloft kunnen jullie deze als aandenken in huis hangen.

7. Dennenappels als plaatsaanwijzer

Gebruik dennenappels als bruiloftsdecoratie. Dennenappels zijn bijvoorbeeld erg leuk als plaatsaanwijzer of kunnen her en der neergelegd worden.

8. Lantaarns en lichtjes

De dagen zijn kort, de nacht begint vroeg. Met lantaarns, veel lichtjes en kaarsjes creëer je binnen no time een knusse, intieme sfeer.

9. Gebruik hout in je trouwdecor

Een echt winters gevoel creëer je door het gebruiken van hout. Als onderzetter voor de taart, als richtingaanwijzers, als ringendoosjes, in diverse elementen kun je een houtlook laten terug komen. Om het makkelijk te maken kun je ook uitkijken naar een trouwlocatie die van zichzelf al over veel houten elementen beschikt. Des te minder werk en kosten heb je aan de decoratie.

10. Een chocoladebar mag niet ontbreken op je winterbruiloft

Winter en chocolade – véél chocolade – dat is de perfecte combinatie. Zorg voor een chocoladebar met allerlei soorten chocolade, warme chocolademelk en meer!

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.