fbpx

Lekker met de voeten in het zand dineren jullie aan een lange tafel met al jullie dierbaren. De zon gaat onder, je ruikt de typische geur van de zee, je voelt een zachte wind door je haren, de fakkels zijn net aan en op de achtergrond klinken de warme klanken van een steelband. Wat is jullie strandbruiloft intiem en romantisch geworden. Het begon al met een prachtige trouwceremonie op het strand met een heerlijke zomerzon. Al jullie gasten kregen bij aankomst makkelijke slippers aan en ook jullie – als bruidspaar zelf – zijn de hele dag lekker zomers gekleed met een  zomerse trouwjurk en linnen trouwpak.   

Lekker buiten, een gevoel van vrijheid, de wind door je haren. Voor een strandbruiloft hoef je echt niet per se naar een exotisch oord in de Caribbean, maar een romantische strandbruiloft kan ook gewoon aan onze oer-Hollandse kust. Kun jij nog wel wat ideeën  gebruiken voor jouw bruiloft op het strand? Pak dan snel een relaxte stoel en zomerse cocktail en lees snel verder!

Bruiloft organiseren

1. Combineer jouw strandbruiloft met het thema reizen

Als je gaat trouwen op het strand of in een beachclub kun je jouw bruiloft combineren met een tof thema. Het thema reizen past bijvoorbeeld perfect bij een strandbruiloft. Denk aan jullie tofste vakantiefoto’s aan waslijnen, een wereldbol als gastenboek en een oude koffer als enveloppen box. En als je aan het geheel ook nog eens een vrolijke touch geeft met gekleurde lampionnen en palmen is het plaatje helemaal compleet!

“Wat is jouw favoriete bestemming? Waar moet het bruidspaar naartoe volgens jou?” Hang een wereldkaart op en laat je gasten hun ideeën opprikken!

Beeld: Studio Damon

Ga op zoek naar een vintage koffer en gebruik deze als enveloppenbox!

Beeld: Studio Damon

“You mean the world to us!” Laat een traditioneel gastenboek achterwege en laat je gasten een wereldbol signeren met hun naam & gelukwens.

Beeld: Studio Damon

2. De ultieme dresscode voor een strandbruiloft

Bij een bruiloft op het strand hoort lekker luchtige, zomerse kleding. Geef jullie gasten een Summer Chic dresscode mee. Summer Chic is een elegante dresscode maar dan zon-, zee- en strandproof. Vrolijke kleuren, lichte stoffen en zomerse accessoires mogen bij deze dresscode niet ontbreken.

De heren dragen een luchtig pak van linnen of katoen. Een das is niet per se nodig. De dames dragen een chique zomerjurkje of een jumpsuit in vrolijke kleuren, met hakken, ballerina’s of nette slippers. Make up en haar mogen in een “natural look”.

Ook als bruidspaar gaan jullie lekker zomers gekleed. Overweeg ook eens een korte trouwjurk of een kleurrijk pak met eventueel een nette korte pantalon.

Beeld: Studio Damon

Is jullie trouwceremonie letterlijk OP het strand? Laat je gasten dan niet met hun hakken en schoenen door het zand struinen, maar laat iedereen ter plekke slippers aantrekken. Lekker comfortabel met het zand tussen de tenen. Hoe leuk is het om een shoe valet te plaatsen waarbij je gasten hun schoenen kunnen inruilen voor kleurrijke flipflops. Hebben ze meteen een aandenken aan de bruiloft!

Beeld: Studio Damon

3. Een bruiloftsdiner met verse vis

Breng voor de hapjes en het bruiloftsdiner de zee naar het strand. Ga voor verse vis en schaaldieren rechtstreeks uit onze eigen Noordzee! Denk voor het diner aan een lopend buffet met voor ieder wat wils; risotto met mosselen, een zeevruchtenschotel, een frisse makreelsalade of een hele zeetong. 

Als snacks voor de avond kun je denken aan zalmspiesjes, garnaalkroketten, vers gebakken kibbeling of ga voor spicy vistaco’s.

Tip! Zorg tijdens het diner ook voor rustgevende achtergrondmuziek. Wat is er romantischer dan de diepe, warme klanken van een steelband terwijl jullie met de voeten in het zand aan een lange tafel genieten van een heerlijk diner? Je waant je direct in een tropisch oord.

4. Decoratie voor een strandbruiloft

Laat diverse elementen van het strand en de zee ook overal in jullie bruiloft decoratie terug komen. Denk aan naambordjes en ceremonie signs van drijfhout, een taarttopper van zeesterren of schelpen of DIY glazen potjes met strandzand en een kaars erin.

Verder kun je denken aan kleurrijke decoratie die rechtstreeks uit een tropisch oord lijkt te komen, zoals een Balinese parasol voor de trouwceremonie en her en der kleine palmbomen of kleurrijke Hawaiian bloemen.

En ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ook fakkels, lampionnen of andere romantische lichtjes niet mogen ontbreken!

Beeld: Studio Damon

Beeld: Martijn van Pieterson

5. Cocktailuurtje

Voor dat typische zomersfeertje plan je na de trouwceremonie een cocktailuurtje in met jullie favoriete cocktails! Houden jullie van gin tonic? Zorg dan voor een gin tonic bar. Of ga voor verse kokosnoten! Een professionele bartender zorgt voor de heerlijkste zomercocktails.

Beeld: Studio Damon

Bekijk meer strandbruiloften

Als weddingplanner en ceremoniemeester van The Memory Factory heb ik al diverse strandbruiloften mogen organiseren. Bekijk mijn portfolio voor meer inspiratie!

En kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het organiseren van jullie eigen strandbruiloft? Ik help ik jullie graag! Neem gerust contact met mij op via info@thememoryfactory.nl

Beeld: Studio Damon

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.