fbpx

Nog 2 maanden tot de bruiloft. Je maakt met je aanstaande de balans op: trouwkleding check, fotograaf check, muziek check, vervoer check. Er kan alweer een heleboel van jullie bruiloft checklist afgevinkt worden. De volgende stappen: het regelen van de decoratieartikelen, de trouwkaarten versturen, de stoelindeling voor de ceremonie en de tafelschikking voor het diner bepalen.

Een bruiloft kun je zien als een evenement. En voor een evenement is een goede planning en organisatie nodig. Op het moment dat jullie net verloofd zijn lijkt de bruiloft misschien nog heel ver weg. Maar er moet toch echt een hele hoop geregeld worden. Een goede bruiloft checklist is hiervoor echt een must! Lees snel verder voor de belangrijkste elementen uit de trouwchecklist.

Bruiloft organiseren

Start 12 maanden voor de bruiloft

Allereerst proost je natuurlijk samen op jullie voorgenomen huwelijk. Vervolgens zul je het grote nieuws aan jullie familie en vrienden vertellen. En daarna kan de daadwerkelijke voorbereiding dan toch echt gaan beginnen. Jullie gaan jullie trouwdatum en budget bepalen en een planning maken. Ook het opstellen van een voorlopige gastenlijst en het bepalen van een globale dagindeling zijn in deze fase al erg belangrijk. Want zodra je een beeld hebt van hoe de dag eruit moet komen te zien en het aantal mensen dat je ongeveer zou willen uitnodigen, kun je op zoek gaan naar onder andere een perfectie trouwlocatie

Romantisch huwelijksaanzoek
Geliefde ten huwelijk vragen

Ook kun je alvast bruidsbeurzen bezoeken om ideeën op te doen en een moodboard maken van jullie wensen en ideeën. En niet te vergeten wegzwijmelen bij mooie trouwjurken en trouwpakken. Ga ook alvast na of je alles zelf wilt regelen of de planning en organisatie liever uitbesteedt aan een weddingplanner.

11-6 maanden voor de bruiloft

In de daaropvolgende maanden ga je volop aan de slag om leveranciers te zoeken die bij jullie dag passen, zoals de fotograaf / videograaf, de styling, muziek, catering, bruidstaart, trouwvervoer, entertainment etc. Plan afspraken in, vraag offertes op en vergelijk de diverse opties.

Begin ook alvast met het opstellen van het voorlopige draaiboek, verstuur de save-the-date kaarten en vraag je getuigen.

5-3 maanden voor de bruiloft

De bruiloft komt steeds dichterbij! Nu moeten er definitieve besluiten en afspraken gemaakt worden met de leveranciers. Zorg dat je alle boekingen in orde hebt en op papier bevestigd. Kies de trouwringen uit en laat deze graveren en stem het diner en de hapjes af met de cateraar.

Dit is ook het moment waarop jullie melding kunnen gaan doen van jullie voorgenomen huwelijk, ofwel ‘in ondertrouw gaan’ (mogelijk tot maximaal 2 weken voor de bruiloft). Plan ook de afspraak in met de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand en bezoek de notaris wanneer jullie onder huwelijkse voorwaarden trouwen.

En vergeet jullie openingsdans niet! Wil je nog wat oefenen? Dan is dit het moment om daarmee te starten.

2 maanden tot 2 weken voor de bruiloft

Jullie gaan de ‘finishing touch’ leggen aan alle afspraken met de leveranciers. Stel het definitieve draaiboek op en neem dit draaiboek door met de nodige belanghebbenden, leveranciers en niet te vergeten jullie ceremoniemeester.

1 week tot 1 dag voor de bruiloft

Controleer en bevestig nog een laatste keer alle afspraken met de leveranciers en neem het definitieve draaiboek door met de ceremoniemeester. In deze laatste week voor de bruiloft ga je ook naar de pedicure / manicure en de bruidegom gaat alvast naar de kapper.

Maak ook een trouwtas en zet deze klaar voor de ceremoniemeester. In deze tas zitten onder andere een noodtasje, de trouwringen, trouwgeloften / speeches, contant geld voor fooien, sleutels, telefoon, het draaiboek, de leverancierslijst en de gastenlijst.

En het belangrijkst: zorg dat jullie de dag voor de bruiloft lekker kunnen chillen en op tijd naar bed gaan!

De bruiloft!

Het moment is daar. Een jaar van voorbereiding is voorbij. Ontbijt goed en geniet vervolgens van elk moment van jullie trouwdag. Met het draaiboek in de hand zal de ceremoniemeester ervoor zorgen dat de trouwdag volgens planning verloopt.

Download trouwchecklist

Na de bruiloft

Een prachtige dag is voorbij. Je zit op een roze wolk.  Klaar zou je zeggen. Bijna, nog niet helemaal. De spullen moeten opgehaald worden van de locatie, misschien moet de bovenste top van de bruidstaart ingevroren worden, de jurk en het pak moeten gereinigd worden, je naam aangepast en de bedankkaartjes moeten de deur uit. En daarna geniet je misschien van een prachtige huwelijksreis!

Proosten op een geslaagde trouwdag

Hoe zorg je dat de bruiloft checklist afgevinkt wordt?

Leuk, zo’n trouwchecklist maar hoe zorg je dat ook daadwerkelijk alles gedaan wordt? Tip! Blok eens per twee weken jullie agenda’s voor een datenight. Tijdens deze datenight maken jullie samen de balans op: wat is er al gedaan en wat zijn de activiteiten voor de komende 2 weken. Zorg dat jullie de taken verdelen en maak er samen een leuke avond van, een echte datenight 😊.

Download checklist bruiloft

Wil je een volledige checklist voor je bruiloft die je stap voor stap kunt afvinken?
Download hier een complete bruiloft checklist in pdf!

Veel plezier met de voorbereidingen van jullie bruiloft!

Gratis trouwchecklist downloaden

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.