fbpx
Valentijn: de dag waarop je jouw geliefde eens flink kan verrassen! En hoe kun je dat beter doen dan met een huwelijksaanzoek op Valentijnsdag? Lees snel verder voor 5 gave ideeën voor een huwelijksaanzoek met Valentijn!

Bruiloft organiseren

1. Verras jouw geliefde met een fotoalbum

Verras jouw geliefde met een fotoalbum vol met foto’s van gelukkige en belangrijke momenten in jullie leven tijdens jullie relatie. Denk aan mooie vakanties samen, een romantische avond in een restaurant, leuke dagjes uit en grappige huiselijke kiekjes.

Op de een-na-laatste pagina schrijf je: “Wat zal de toekomst ons brengen?” en op de laatste pagina: “Wanneer gaan we trouwen?”. Vervolgens ga je op je knieën en vraag je die ene belangrijke vraag “Wil je met me trouwen?”.

Huwelijksaanzoek met foto's

2. Ga er samen op uit!

Maak op Valentijnsdag een ritje langs alle plekken die jullie als koppel hebben gevormd. Begin bijvoorbeeld met een locatie uit jullie kinderjaren, zoals de speeltuin, vervolgens langs de middelbare school en dan naar de plek waar jullie eerste date plaatsvond. Maak het nog gezelliger met wat hapjes en drankjes voor onderweg.

Aan het eind van de rit stop je op een “nieuwe plek”. Je geliefde zal zich afvragen waarom jullie op de betreffende plek zijn, omdat hij of zij het niet herkent. Je haalt vervolgens de ring tevoorschijn en zegt “Dit is mijn nieuwe favoriete herinnering, hier heb ik mijn verloofde ten huwelijk gevraagd…” waarna je op je knieën gaat.

Origineel huwelijksaanzoek tijdens Valentijn

3. Overal lieve kaartjes

Koop een doos met valentijnskaarten (dit kunnen gewoon allerlei kleine schattige kaartjes zijn) en schrijf op elke kaart een reden waarom je van je geliefde houdt, of een favoriete gedeelde herinnering. Leg de kaartjes overal door huis neer, in zakken, portemonnees, de koelkast, kasten, de badkamer of waar je je maar kunt bedenken.

Als allerlaatste geef je een laatste en grootste kaart, waar je je partner vraagt om met je te trouwen.

Huwelijksaanzoek met Valentijn

4. Net als in de film

Zijn jullie echte filmliefhebbers? Haal lekkere kaasjes, een doosje bonbons en een wijntje in huis en steek wat kaarsjes aan. Zorg er vervolgens voor dat jullie op Valentijnsavond samen knus op de bank zitten om een – vooraf door jou uitgezochte – romantische film te kijken. Spreek tijdens de belangrijke scene uit de film de regels van de hoofdpersoon na terwijl deze de liefde voor zijn partner uit. Pauzeer de film hierna, draai je om naar je geliefde en vertel dan dat jij veel beter kunt overbrengen wat de acteur probeert te zeggen en vraag je geliefde na een korte speech ten huwelijk.

5. Een geheime sleutel

Zet een gesloten doos op tafel en leg er een Valentijnskaart naast. Op deze kaart staan grappige of romantische aanwijzingen om de sleutel te vinden om de doos te openen.

Wat er in de doos zit? De verlovingsring natuurlijk! Je kunt nu op je knieën gaan.

Ideeen voor verloving met Valentijn

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?