fbpx

Jouw geliefde heeft je misschien al een hele tijd geleden ten huwelijk gevraagd. Door alle Covid-maatregelen hadden jullie de huwelijksplannen misschien nog even in de ijskast gezet. Maar wist je dat een kleine en intieme bruiloft erg tof kan zijn? Lees snel verder voor inspiratie.

Je nodigt alleen je échte dierbaren uit voor je bruiloft

Het voordeel van een kleine bruiloft is allereerst dat je alleen je échte dierbaren uit hoeft te nodigen. Maak een lijst van de 20 tot 30 personen die je wilt uitnodigen. Heb je moeite met kiezen? Bedenk je dan: Heb ik deze persoon de afgelopen 2-3 maanden nog gesproken? Zou ik aan deze gast pakweg € 100 willen uitgeven?

Bruiloft organiseren

Een romantische trouwlocatie voor een kleine bruiloft

Een prachtige tuin in middeleeuwse sferen? Een bruiloft in een cozy strandtent? Trouwen op een boerderij? Dit soort romantische en toffe trouwlocaties behoren bij een kleine bruiloft zeker tot de mogelijkheden. En nog toffer zou het zijn om er met jullie kleine groep dierbaren een compleet bruiloftsweekend van te maken.

Romantische en kleine trouwceremonie op het strand

Regel gaaf trouwvervoer

Voor het verplaatsen van jullie gasten naar de trouwlocatie(s) kun je tof trouwvervoer regelen. Denk bijvoorbeeld aan Volkswagen busjes, tuk-tuks, golfkarretjes of een vintage schoolbus.

Alle gasten op de eerste rij bij een kleine bruiloft

Met een beperkt aantal gasten kun je tijdens de ceremonie een extra mooie setting creëren door je gasten in een halve cirkel rondom jullie te laten plaatsnemen in plaats van in rijtjes achter elkaar.

Bruiloftsdiner aan één lange tafel

Zorg voor één lange tafel voor het bruiloftsdiner, wel zo gezellig! Met een kleine groep kun je de bartender ook een aantal van jullie speciaal uitgekozen cocktails laten shaken.

Diner bruiloft aan een lange houten tafel

Voeg persoonlijke elementen toe aan je kleine en intieme bruiloft

Geef iedere gast een handgeschreven briefje met daarop een lief berichtje waarin je vertelt wat deze gast voor jullie betekent en waarom jullie blij zijn dat hij/zij erbij is.

Voor een persoonlijke touch laat je ook de glazen graveren met de naam van de gast erin. Heb je direct een tof bedankje dat ze mee naar huis kunnen nemen.

Je kunt speciaal voor de gelegenheid bijvoorbeeld ook het porseleinen servies gebruiken dat al meerdere generaties is doorgegeven of een ander familiedetail toevoegen. Of zet overal lijstjes met oude foto’s neer. Op de achtergrond speel je een video af van jullie love story.

Maak er een interactieve dag van

Met een kleine groep kun je enkele leuke spelletjes inbouwen die sfeer verhogend werken tijdens de trouwdag. Denk bijvoorbeeld eens aan ringwerpen of een toffe trouwquiz.

Spellen spelen op het strand tijdens de bruiloft

Plant samen een boompje

Plant samen met je gasten een boompje om jullie bruiloft te bezegelen. Het is een milieuvriendelijke en duurzame manier om al je gasten bij de ceremonie te betrekken. Ze kunnen allemaal een schepje aarde toevoegen terwijl het boompje wordt geplant.

Huwelijksboompje planten als bruidspaar

Ga voor livemuziek

In plaats van een groot feest compleet met DJ, huur je een kleine band in die op de achtergrond leuke muziek speelt. Een steelband of akoestische act is perfect voor een kleine setting.

Livemuziek op je huwelijk

Maak gebruik van een ceremoniemeester

Ook al is je bruiloft klein, je wilt geen stress hebben tijdens je trouwdag. Een kleiner aantal gasten betekent nog steeds plannen, organiseren en in de gaten houden of alles op tijd en volgens plan verloopt. Het is dan handig om iemand te hebben met goede leverancierscontacten en iemand die er op de dag zelf zal zijn om alles soepel te laten verlopen, de ceremoniemeester.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?