fbpx

Als je gaat trouwen denk je al snel: wie wil ik als getuige vragen? En wie kiezen we als ceremoniemeester? Vaak komen daarbij de namen voorbij van dierbare vrienden of familie. Maar bedenk je voor een ceremoniemeester wel: het is niet enkel een ceremoniële functie. De persoon moet minimaal de vaardigheden hebben om te kunnen coördineren en communiceren. Je wilt immers een perfecte trouwdag hebben. Denk dus goed na wie je als je ceremoniemeester wilt vragen. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen;

Bruiloft organiseren

1. Heeft jouw ceremoniemeester organisatietalent?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een ceremoniemeester kiest is: kan hij/zij goed plannen en organiseren? Je wilt immers dat tijdens de trouwdag alles op rolletjes verloopt zodat je er zelf geen omkijken naar hebt: jij gaat immers trouwen! Heeft jouw ceremoniemeester iedereen op tijd bij elkaar voor de foto? Zorgt jouw ceremoniemeester dat iedereen tijdens de ceremonie op de juiste plek zit? Et cetera.

2. Is jouw ceremoniemeester stressbestendig?

Tijdens jullie trouwdag zullen er misschien dingen zijn die mis kunnen gaan. De trouwringen vergeten? Dan zal jullie ceremoniemeester moeten handelen zonder direct in de stress te schieten. Een taart die te laat komt? De ceremoniemeester lost het op. Een miscommunicatie met de fotograaf? Jullie ceremoniemeester is de rots in de branding. Naast organisatietalent zal de ceremoniemeester dus stressbestendig moeten zijn, zodat jullie als bruidspaar het niet of nauwelijks merken als er iets mis gaat.

3. Kan jouw ceremoniemeester goed communiceren?

Al jullie gasten enthousiast verwelkomen? Oudtante Gerda een vriendelijk seintje geven dat ze haar speech moet afronden, omdat ze net iets te lang blijft babbelen? Jullie ceremoniemeester gooit zijn of haar communicatie skills in de strijd om het alle gasten naar de zin te maken en jullie de dag van jullie leven te geven.

4. Vind je het erg als jouw ceremoniemeester delen van de dag moet missen?

Een ceremoniemeester heeft een zeer verantwoordelijke taak en door al het geregel kan het zelfs zo zijn dat je ceremoniemeester de trouwceremonie mist. Realiseer je dit dus goed voordat jullie een ceremoniemeester kiezen.

Ceremoniemeester met draaiboek voor bruiloft

5. Wat verwacht je allemaal van jouw ceremoniemeester?

Zet vooraf ook duidelijk op papier wat je allemaal verwacht van jouw ceremoniemeester. Wil je dat hij of zij ook alle communicatie doet met de leveranciers, het draaiboek tot in de puntjes regelt, gasten verwelkomt, de corsages uitdeelt, et cetera? Tip! Lees ook even deze blog “Wat doet een ceremoniemeester”.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?