fbpx

“Wat wil je als huwelijkscadeau?” is in de aanloop naar jullie bruiloft natuurlijk een veel gestelde vraag. Jij antwoord dan waarschijnlijk: “Dat is niet nodig, het belangrijkst is dat jullie erbij zijn”. Helemaal waar, maar… Na je huwelijk zit je opgescheept met 5 semi-grappige prullaria, een kitsch servies die je het liefst direct weer op Marktplaats zet – maar wat je dus echt niet kunt maken – en 3 cadeaubonnen voor winkels waar je never nooit niet zou gaan shoppen. Had je toch maar een cadeauwens doorgegeven. Het is niet alleen fijn voor jullie, maar het maakt het ook een stuk makkelijker voor je gasten om een passend cadeau te geven.

Bruiloft organiseren

1. Geld als trouwcadeau

Raar om geld te vragen als huwelijkscadeau? Juist niet! Een envelopje op de trouwkaart is tegenwoordig heel normaal en ook nog eens makkelijk voor de gasten. Op de cadeautafel zet je een enveloppenbox neer, waarin jullie gasten de bijdrage kunnen doen.

2. Accessoires voor in huis

Jullie zijn misschien al een hele tijd samen, maar het huwelijk is toch een moment waarop jullie écht verder samen door het leven gaan. Een goed moment dus om leuke nieuwe accessoires voor in huis te vragen. Je zou bijvoorbeeld online een cadeaulijst kunnen samenstellen, waaruit de gasten iets kunnen kiezen om te geven.

3. Bijdrage aan een specifieke wens

Wil je niet zomaar geld vragen dan kunnen jullie ook aangeven waarvoor jullie het bedrag willen gebruiken; bijvoorbeeld als bijdrage voor het opknappen van jullie huis of voor de huwelijksreis.

Ceremoniemeester met draaiboek voor bruiloft

4. Ceremoniemeester

Vaak is het zo dat dierbaren die heel dichtbij je staan, zoals je ouders, al vóór de bruiloft een bijdrage willen doen aan bijvoorbeeld de trouwjurk, de bruidsschoenen of de bruidstaart. Een ander leuk en uniek idee is om een professioneel ceremoniemeester cadeau te vragen. Deze persoon zorgt ervoor dat alles tijdens de dag op rolletjes verloopt, zodat jullie en jullie dierbaren er geen omkijken naar hebben. Meer info? Kijk voor meer informatie ook eens hier.

5. Stukjes van de huwelijksreis

Het is ook leuk om jullie huwelijksreis op te delen en daar specifieke dingen voor te vragen; de koffers, de kaartjes voor een gave show, voor een activiteit of een overnachting op een unieke plaats.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?