fbpx

Gefeliciteerd, je bent net verloofd! Super gaaf, maar je vraagt je misschien af: “En nu? Waar begin ik bij het plannen van mijn bruiloft?”. Schiet niet direct in de stress, maar lees rustig verder voor de antwoorden op deze vraag.

Bruiloft organiseren

1. Vertel dat jullie gaan trouwen

Een van de eerste dingen die jullie gaan doen is al jullie dierbaren op de hoogte brengen van het geweldige nieuws! Je kunt natuurlijk gewoon mededelen dat jullie gaan trouwen, maar je kunt jullie huwelijksaankondiging ook op een andere manier doen. Lees hier 5 leuke ideeën ter inspiratie!

Nadat jullie de huwelijksaankondiging persoonlijk aan de mensen dichtbij hebben gedaan, kun je het eventueel op social media delen. Doe dit wel echt pas nadat je de mensen dichtbij je op de hoogte hebt gesteld. Het zou jammer zijn als je het al op social media hebt gedeeld voordat je je zus ook maar iets hebt verteld.

Taken van een weddingplanner

2. Geniet eerst nog even van het moment

Misschien begin je al direct lijstjes te maken van wie je wel of juist niet uit wilt nodigen, je gaat al op zoek naar mooie locaties, gave decoratie en zoekt uit waar de mooiste trouwkleding te vinden is. Ho stop! Neem eerst even 1 à 2 weken de tijd om te genieten van jullie kersverse verloving voordat je start met het plannen van je bruiloft. De rest komt daarna!

3. Download een trouwchecklist

Een bruiloft kun je zien als een evenement. En voor een evenement is een goede planning en organisatie nodig. Op het moment dat jullie net verloofd zijn lijkt de bruiloft misschien nog heel ver weg. Maar er moet toch echt een hele hoop geregeld worden. Een goede bruiloft checklist is hiervoor echt een must! Hiermee stel je op het juiste moment de juiste prioriteiten. Download hier een complete bruiloft checklist in pdf!

4. Bepaal jullie trouwdatum

In welk seizoen zouden jullie graag willen trouwen? Doordeweeks of in het weekend? In de vakantieperiode of op een speciale datum? Neem zeker ook deze tips in overweging bij het plannen van een geschikte trouwdatum.

Of draai het om en bekijk eerst locaties voor je een trouwdatum kiest. Plan bezoeken aan je favoriete locaties en breng een lijst met datums mee die jullie voorkeur hebben. Wanneer je een aantal data open hebt staan in plaats van één specifieke zaterdag dan heb je vaak meer locaties om uit te kiezen.

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

5. Bepaal jullie trouwbudget

Het is waarschijnlijk het minst leuke onderdeel van de bruiloft, maar wel de belangrijkste. Welk budget willen of kunnen jullie vrijmaken voor de bruiloft? Je kunt het natuurlijk allemaal groots willen met alles erop en eraan en honderden gasten of moet je je wensen ietsje bijstellen? Het is belangrijk om dit vanaf het begin inzichtelijk te maken.

Kijk bij het bepalen van het budget allereerst naar wat jullie belangrijk vinden. Liever intiem lang tafelen met 20 dierbaren of een groots feest voor 400 man? Is een bruidstaart belangrijk of geef je liever wat meer geld uit aan het huren van een mooie trouwauto? Maak vooraf keuzes en bedenk aan welke elementen van de trouwdag jullie bereid zijn het meeste geld uit te geven.

Tip! Lees ook even deze blog met tips hoe je kosten kunt besparen op je bruiloft.

Decoratie en stationary voor bruiloft

6. Maak jullie trouwplanning: wanneer gaan jullie wat doen?

Maak aan de hand van de trouwcheckist jullie eigen planning: wanneer gaan jullie precies wat doen, waarbij je alle stappen van de trouwchecklist volgt. Nu kunnen de voorbereidingen pas echt beginnen!

Bonustip! Lees ook even alle trouwblogs op www.thememoryfactory.nl/blogs. Hier vind je over bijna alle onderwerpen gerelateerd aan trouwen leuke tips, inspiratie en informatie. Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen voor jullie droombruiloft!

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?