fbpx

Het plannen van je bruiloft is begonnen, hoera! Een van de belangrijkste dingen die aan het begin van jullie trouwchecklist staat is het zoeken naar de perfecte trouwlocatie. De trouwlocatie is namelijk vrij bepalend voor jullie grote dag. Het bepaald voor een groot deel de sfeer van de dag en de trouwlocatie leg je vast voordat je de trouwdatum aan de gasten bekend maakt. Maar hoe kies je uit al die toffe locaties nou net die ene perfecte trouwlocatie die helemaal bij jullie past? Je leest het hier!

Bruiloft organiseren

Wat voor soort trouwlocatie past bij jullie?

Van wat voor soort trouwlocatie droom jij weg? Een sprookjesachtig kasteel? Een locatie met een moderne strakke look? Of trouw jij liever buiten op het strand? Bedenk allereerst van wat voor SOORT locatie jouw hart sneller gaat kloppen.

 • Buiten of binnen?
 • Modern of klassiek?
 • Midden in de stad of op het platteland?
 • Nederland of buitenland?
 • Chique & strak of vintage & retro?
 • Urban sfeer of landelijke sfeer?
 • Groots of intiem & klein?

Neem pen en papier, zit een uurtje samen en zet tijdens een brainstorm de belangrijkste kernwoorden voor jullie trouwlocatie op papier. Start pas na jullie eerste brainstorm met Googlen, zo heb je uit het ruime aanbod de eerste opties er al uitgefilterd.

Taken van een weddingplanner

Beeld: Totem Fotografie

Trouwlocatie inspiratie

Na de eerste brainstorm kun je verder gaan zoeken. Heb je bijvoorbeeld opgeschreven: modern, binnen, stad (moderne bruiloft op een binnenlocatie in de stad), dan kun je kijken naar strakke en modern vormgegeven restaurants, maar ook naar kunstgalerijen en  fabrieksruimtes.

Een bruiloft met meer natuurlijke elementen past goed bij buitenlocaties zoals een landgoed, een hoeve of een boerderij. Door een locatie te kiezen die bij je thema past – en deze versterkt -, zal je bruiloft meer verbonden voelen met de ruimte.

Alvast wat trouwlocatie inspiratie:

 • Een retro bruiloft in een strandtent
 • Een landelijke trouwdag in een oude boerderij
 • Een urban city wedding in een oude fabriek
 • Een chique bruiloft op een landgoed
 • Een Bohemian wedding in een kas
 • Een festival bruiloft in de achtertuin
Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: Totem Fotografie

Waar let je op wanneer je een trouwlocatie bezoekt?

Je hebt een trouwlocatie op het oog die er fantastische uit ziet. En direct wil je de locatie boeken. Maar… er zijn nog wat dingen waar je zeker op moet letten. Check allereerst of de trouwlocatie beschikbaar is op jullie voorgenomen trouwdag. Kijk ook wat voor sfeer je wilt creëren en of de locatie de ruimtes aangekleed kunnen en mogen worden naar jouw wensen. Wil je weten waar je nog meer op moet letten? Lees dan ook even deze blog: “Waar let je op bij het uitzoeken van de trouwlocatie?”.

En nog handiger: als weddingplanner heb ik een document opgesteld met 50 praktische vragen voor de trouwlocatie, zoals: “Kan de taart in de koeling bewaard worden”, “Wat zijn de algemene voorwaarden indien je de bruiloft moet annuleren” en “Betaal je per drankje of op basis van afkoop?”  Dit document krijg je bij de instatraining “No stress wedding class”. In deze wedding class – die bestaat uit 8 onderdelen – is trouwens ook een heel onderdeel gewijd aan de trouwlocatie, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd ziet.

Bohemian bruiloft tussen de hooibalen

Beeld: Uliana Kochneva

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?