fbpx

Een bruiloft organiseren… grote kans dat je dat nog nooit hebt gedaan. Je vindt het in eerste instantie waarschijnlijk een grote eer dat het bruidspaar juist jou heeft gevraagd als ceremoniemeester voor de bruiloft. Maar even later breekt het zweet je misschien toch uit, want het is toch echt wel een hele verantwoordelijkheid: “de mooiste dag van iemands leven” organiseren en in goede banen leiden. Don’t stress! Wij geven je graag 5 ultieme tips voor als jij binnenkort de ceremoniemeester bent op de bruiloft van je dierbaren.

Bruiloft organiseren

Tip 1. Download een trouwchecklist

Een goed begin is het halve werk. Start met het downloaden van een trouwchecklist. Met zo’n checklist voor je bruiloft zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en de diverse taken per maand kunt afvinken. Download hier de bruiloft checklist met meer dan 100 to do’s.

Tip 2. Maak een goed draaiboek voor de bruiloft

Zorg voor een goed draaiboek en zet alle belangrijke zaken en activiteiten op papier. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de telefoonnummers van alle leveranciers, zoals het bedrijf dat de taart komt brengen, de DJ en de fotograaf. Lees ook zeker even deze blog, waarin je leert hoe je een draaiboek moet maken.

Ceremoniemeester met draaiboek voor bruiloft

Beeld: Uliana Kochneva

Tip 3. Raak nooit in paniek

Wat er ook gebeurt tijdens de bruiloft, zorg dat je niet in paniek raakt. De DJ te laat? Laat iedereen alvast lekker kletsen en een drankje drinken. Een glas wijn die valt op de trouwjurk van de bruid? Jij Googelt snel even hoe je de vlek uit de trouwjurk kunt krijgen. Of nog beter: je hebt een noodtas bij de hand. Bedenk: voor de meeste problemen of ongelukjes zijn er oplossingen. Dus: don’t panic, maar denk na en handel direct.

Tip 4. Bereid je goed voor op jouw taak als ceremoniemeester

Het lijkt misschien makkelijk om een bruiloft te organiseren, maar bedenk je goed dat je een grote verantwoordelijkheid hebt als ceremoniemeester. Jij bent degene die ervoor zorgt dat de dag in goede banen wordt geleid, die let op de tijd en die communiceert met de leveranciers. Bereid je dus goed voor. Wil je weten wat er zoal van je verwacht wordt? Hier lees je meer over de taken van de ceremoniemeester.

Tip 5. Volg een DIY trouwcursus

Grote kans dat dit de eerste keer is dat je zo’n groot evenement organiseert. Want dat is het: een evenement. En daar komt heel wat bij kijken. Het is bijvoorbeeld handig als het bruidspaar onder het genot van een drankje online een handige training volgt. Kan de ceremoniemeester ook mooi even meekijken 😊. Check bijvoorbeeld eens deze DIY trouwcursus.

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: Totem Fotografie

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?