fbpx

Een belangrijk onderdeel van je bruiloft is de catering. Wat gaan jullie gedurende de trouwdag eten en drinken en waar moet je rekening mee houden? Er zijn oneindig veel mogelijkheden, maar hoe begin je? Check alvast deze praktische tips voor de catering op je bruiloft.

Bruiloft organiseren

Welke catering heb je nodig op je bruiloft?

Houd rekening met de volgende dagdelen qua catering gedurende je trouwdag:

  • Ontbijt voor jezelf en eventuele naasten die je ’s morgens helpen
  • Lunch
  • Drankje om te proosten na de ceremonie en de bruidstaart of sweet table. Daarna volgt meestal de borrel. Deze kun je afkopen door middel van een drankarrangement of op basis van nacalculatie afrekenen. Tijdens borrel worden er borrelhapjes geserveerd.
  • Diner
  • Borrelhapjes tijdens het feest

Traditioneel bruiloftsdiner of anders?

Qua diner voor de bruiloft kun je kiezen voor een diner waarbij jij en je daggasten samen aan tafel zitten en een gangendiner geserveerd krijgen. Dat is de meest traditionele manier, maar er zijn tegenwoordig ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een BBQ met lopend buffet, waarbij de gasten zelf langs kunnen lopen en kunnen kiezen uit diverse gerechten.

Een andere optie is een walking diner. De gasten kunnen hierbij gewoon blijven zitten of staan op de plek waar ze al waren. De cateraar komt vervolgens langs met diverse kleine hapjes die uiteindelijk samen een complete maaltijd vormen.

Nog een leuk idee is shared dining. De bruiloftsgasten zitten dan wel aan tafel, maar er worden centraal diverse gerechten op tafel gezet. Jouw gasten kunnen dan zelf vanaf de tafel kiezen wat ze willen eten.  

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: Studio Damon

Een foodtruck voor de avondgasten?

Een foodtruck is niet alleen geschikt voor het diner, maar ook een geweldige aanvulling op de feestavond! Inspiratie nodig? Check ook eens deze blog met ideeën voor het huren van een foodtruck voor je bruiloft.

Speciale (dieet)wensen van je bruiloftsgasten

Natuurlijk wil je voor jouw gasten zoveel mogelijk rekening houden met datgene dat ze lekker vinden of mogen eten. Houd ook zeker rekening met allergieën, vegetarische gasten, kinderen of vrouwen die zwanger zijn.

Plan een proefsessie

Wil je zeker weten dat het eten aan jullie wensen voldoet? Plan dan zeker een proefsessie in met de cateraar. Een groot deel van jullie budget gaat tenslotte op aan de catering, dus dan moet je ook zeker weten dat alles naar wens is.  

Niks vergeten?

Wil je zeker weten dat je niks vergeet met betrekking tot de catering en andere activiteiten op je bruiloft? Start met het downloaden van een trouwchecklist. Met zo’n checklist voor je bruiloft zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en de diverse taken per maand kunt afvinken. Download hier de bruiloft checklist met meer dan 100 to do’s.

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: Totem Fotografie

Wat is inbegrepen?

Als het goed is heb je een bepaald budget beschikbaar gesteld voor de catering op je bruiloft. Houd daarbij wel rekening met het volgende; is in de catering alleen de prijs voor het eten meegenomen of is er meer inbegrepen, zoals obers, decoratie, etc. En dekt men bijvoorbeeld ook de tafels, worden de drankjes uitgedeeld, etc?

Check ook zeker of jullie trouwlocatie enige vorm van catering aanbiedt of dat je dit zelf moet regelen.

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: Totem Fotografie

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?