fbpx

Op je trouwdag hoop je op het perfecte plaatje: een stralende zon, een helderblauwe lucht en een prachtige buitenlocatie. Maar helaas kan het weer roet in het eten gooien en kun je te maken krijgen met regen op je trouwdag. Dat is echter geen reden om je zorgen te maken! Graag geven we je enkele tips over hoe je om kunt gaan met regen op je trouwdag en hoe je ervoor kunt zorgen dat je bruiloft toch een onvergetelijke ervaring wordt.

Bruiloft organiseren

Zorg voor een back-up plan

Het weer hebben we helaas niet in de hand, maar wel hoe we ermee omgaan. Ben voorbereid, blijf kalm en laat de regen je dag niet bederven. Ben flexibel en zorg ervoor dat je in het voortraject bij het organiseren van je bruiloft altijd een plan B hebt. Wees bereid om aanpassingen te maken indien nodig.

Huur een stretchtent

Als je een buitenbruiloft plant, overweeg dan het huren van een stretchtent om jezelf, je gasten en de belangrijkste plekken droog te houden. Dit biedt niet alleen bescherming tegen de regen, maar kan ook een sfeervol element aan je bruiloft toevoegen.

Ideeën voor thema bruiloft

Overdekte trouwlocatie

Kies voor een trouwlocatie die zowel binnen als buiten mogelijkheden biedt. Op die manier kun je, indien nodig, gemakkelijk overschakelen naar een binnenruimte. Zorg ervoor dat je de locatie van tevoren hebt bezichtigd en bespreek de mogelijke opties bij regen.

Communiceer met je gasten

Houd je gasten op de hoogte van eventuele wijzigingen in het schema als gevolg van de regen. Maak – speciaal voor de bruiloft – een WhatsApp groep aan, maak gebruik van social media of gebruik een handige bruiloftswebsite om iedereen op de hoogte te stellen van het gewijzigde programma of locatie.

Stijlvolle accessoires

Kies voor stijlvolle accessoires die passen bij je bruiloftsthema. Denk aan elegante paraplu’s, zoals doorzichtige exemplaren.

Diner bruiloft aan een lange houten tafel

Beeld: De Bruidsgasten

Creëer een gezellige sfeer

Als je eenmaal binnen bent, creëer dan een warme en gezellige sfeer voor je gasten. Denk aan sfeerverlichting, kaarsen en comfortabele zithoekjes. Dit zal helpen om een intieme sfeer te creëren.

Prachtige regenachtige trouwfoto’s

Profiteer van de regenachtige sfeer en laat je fotograaf creatieve foto’s maken. Regendruppels op bloemen, reflecties in plassen en paraplu’s kunnen zorgen voor adembenemende en romantische beelden.

Diner bruiloft aan een lange houten tafel

Vermaak voor je bruiloftsgasten

Als de regen je dwingt om binnen te blijven, zorg dan voor vermaak voor je gasten. Denk aan live muziek, een photobooth, spelletjes of zelfs een dansvloer. Dit houdt iedereen bezig en zorgt voor een feestelijke sfeer, ongeacht het weer.

Vier de liefde!

Regen op je trouwdag kan een teleurstelling zijn, maar het hoeft geen ramp te zijn. Met de juiste planning, flexibiliteit en een positieve instelling kun je nog steeds een prachtige en onvergetelijke bruiloft hebben. Onthoud dat het belangrijkste is dat je de liefde viert met je partner, familie en vrienden, ongeacht het weer. Dus dans in de regen en maak er een dag van om nooit te vergeten!

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?