fbpx

Het plannen van je bruiloft is waarschijnlijk een van de leukste, maar ook een van de meest stressvolle periodes in je leven. Terwijl je probeert te letten op de ontelbare details en beslissingen die bij het organiseren van je grote dag komen kijken, is er één uitdaging die je onvermijdelijk tegenkomt: ongewenste adviezen van vrienden, familieleden en misschien zelfs vreemden. Hoewel de meningen vaak goed bedoeld zijn, kunnen ze  soms overweldigend en frustrerend zijn. Hier zijn een paar tips om met deze ongevraagde adviezen om te gaan terwijl je je droombruiloft plant.

Bruiloft organiseren

Blijf trouw aan je trouwplan

Stel dat je een intieme buitenbruiloft wilt, maar familieleden adviseren je om een grootschalig feest in een luxe balzaal te organiseren. Het is belangrijk om vast te houden aan je oorspronkelijke ideeën en te onthouden waarom je voor die intieme setting hebt gekozen, misschien vanwege de connectie met de natuur of de informele sfeer die je wilt creëren.

Wanneer je ten huwelijk bent gevraagd start dan met het maken van je trouwplan. Daarin staat onder andere of je het groots of klein wilt vieren. Dit trouwplan vormt de basis voor alle keuzes die je gaat maken: van styling t/m keuze voor bepaalde leveranciers. Wil je weten hoe je zo’n trouwplan maakt? Neem dan deel aan de online training No Stress Wedding Class.

Luister beleefd, maar blijf standvastig

Een vriendin suggereert om een traditionele trouwjurk te dragen, terwijl je al voor een moderne jumpsuit hebt gekozen. Je kunt haar bedanken voor haar input en uitleggen waarom je je comfortabeler en meer jezelf voelt in de jumpsuit, bijvoorbeeld omdat het je persoonlijke stijl beter weerspiegelt.

Dus: als iemand ongevraagd advies geeft, bedank hen dan voor hun suggestie en vertel hen dat je al een weloverwogen beslissing hebt genomen. Geef indien nodig een korte uitleg waarom je voor die specifieke keuze hebt gekozen, maar vermijd het geven van ruimte voor verdere discussie.

Peacock stoelen voor bruiloft

Beeld: Studio Huib van Wersch

Stel grenzen

“Maar… je moet tante dinges ook uitnodigen. Oh ja en vergeet de vroegere buurman niet… Als bijvoorbeeld je moeder voortdurend probeert om haar ideeën op te dringen over de gastenlijst dan kun je haar laten weten dat je haar mening waardeert, maar dat je samen met je partner hebt besloten om de gastenlijst zelf te beheren.

Als iemand herhaaldelijk ongevraagd advies blijft geven, wees dan assertief en zeg dat je graag wilt dat zij jouw keuzes respecteren.

Zoek steun bij je partner

Wanneer je overweldigd bent door ongewenste adviezen, kun je samen met je partner zitten en bespreken hoe jullie samen met de situatie willen omgaan.

Maak regelmatig tijd vrij om met je partner te praten over jullie bruiloftsplanning. Bespreek de adviezen die jullie hebben ontvangen en bevestig samen jullie gedeelde visie. Door elkaar te steunen en samen beslissingen te nemen, kun je sterker staan tegenover ongewenste adviezen.

Schakel indien nodig een professional in

Als je merkt dat de druk van ongewenste adviezen te veel wordt, kan het inhuren van een professioneel weddingplanner helpen. De planner kan fungeren als een neutrale tussenpersoon en jullie helpen bij het realiseren van jullie visie, terwijl hij of zij de externe meningen op een respectvolle manier afweert.

Ceremoniemeester geeft bruidsboeket aan bruid

Beeld: Uliana Kochneva

Focus op wat echt belangrijk is

Wanneer je heel veel stress ervaart over kleine details zoals de kleur van de servetten, probeer dan te herinneren waarom je deze dag viert: de liefde tussen jou en je partner. Richt je aandacht op het creëren van mooie herinneringen in plaats van je te laten meeslepen door onbelangrijkere details.

Maak een lijst van de belangrijkste elementen van jullie bruiloft. Richt je aandacht op het organiseren van deze belangrijke aspecten en besteed minder tijd aan details die minder impact hebben op de algehele ervaring van jullie trouwdag.

Onthoud dat het jouw dag is

Herinner jezelf er regelmatig aan dat deze dag om jou en je partner draait. Wanneer je te maken krijgt met ongewenste adviezen, denk dan aan wat voor jullie beiden het belangrijkst is: het vieren van jullie liefde en het begin van jullie leven samen. Laat dit jullie leidraad zijn bij het nemen van beslissingen en het afwijzen van externe invloeden.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?