fbpx
Vermoeid maar intens gelukkig kruip je tegen je kersverse echtgenoot aan in het gigantische queensize bed in deze luxe bruidssuite. Wat was het een prachtige dag… Jullie hebben de keuze voor het hotel overgelaten aan de ceremoniemeester en jullie compleet laten verrassen. Bij binnenkomst zie je een jacuzzi, champagne met bonbons en rozenblaadjes op het bed. De verlichting is al gedimd, je hoort romantische muziek subtiel op de achtergrond en de skyline van jullie stad maakt het plaatje compleet.

Na een prachtige dag met al jullie dierbare familieleden en vrienden is dit het eerste moment dat jullie samen zijn als kersvers getrouwd stel. Jullie zitten vol emoties en herinneringen, maar zijn waarschijnlijk ook doodop, hebben pijnlijke voeten en vooral zin om te relaxen. Het is de afsluiting van een mooie dag en het begin van de rest van jullie leven samen…

Hoe kun je van je huwelijksnacht een prachtige herinnering maken? The Memory Factory geeft je graag de eeuwenoude tradities, maar ook praktische tips voor een huwelijksnacht om nooit te vergeten!

Bruiloft organiseren

Eeuwenoude tradities

De huwelijksnacht is de eerste nacht na het huwelijk. Vroeger trouwde de bruid “van huis uit” en was het de eerste nacht waarop een gehuwd stel de nacht samen mocht doorbrengen en geslachtsgemeenschap met elkaar mocht hebben.

Tegenwoordig woont men vaak al samen voordat men gaat trouwen en heeft men elkaar al beter leren kennen. Echter is dit binnen sommige religies nog steeds verboden en wordt deze traditie nog steeds gevolgd.

Over de drempel tillen

Volgens de oude Germaanse traditie draagt de bruidegom zijn kersverse bruid over de drempel wanneer zij samen de bruidssuite of slaapkamer betreden. Zo kon men de kwade geesten uit het ouderlijk huis buiten houden die maar al te graag het geluk van de jonge vrouw wilden verstoren. Door de bruid over de drempel te dragen konden deze boze geesten de sporen van de bruid niet meer volgen en kon zij rustig het huwelijk ingaan.

De Kousenband

In de middeleeuwen begeleidden de vrijgezelle mannen het bruidspaar naar de bruidssuite voor de huwelijksnacht. De kousenband – die gedragen werd om de lange kousen omhoog te houden en een teken was van de maagdelijkheid van de bruid – trok de bruidegom vlak voor de slaapkamer van het been van de bruid. Hiermee gaf ze symbolisch haar maagdelijkheid weg.

Tegenwoordig is het gooien van de kousenband de mannelijke variant op het gooien van het bruidsboeket. De pasgetrouwde man haalt de kousenband van het been van zijn kersverse vrouw, werpt deze over zijn schouder en de vrijgezelle man die de kousenband vangt is de volgende die gaat trouwen!

Wat moet je regelen voor je huwelijksnacht?

De locatie

Waar willen jullie de huwelijksnacht doorbrengen? Maak je thuis een paar kaarsen aan, laat je het bad vollopen en genieten jullie lekker in jullie eigen bed samen na van deze bijzondere dag? Of ga je voor een bruidssuite waar alles voor jullie geregeld is, de champagne koud staat, het bubbelbad vol is en het bed gespreid is.

Tip! Ga bij het boeken van een hotelkamer of bruidssuite vooraf altijd even kijken of de kamer voldoet aan jullie verwachtingen. Over het algemeen tel je hier namelijk een flinke som geld voor neer dus jullie mogen wat verwachten.

Vervoer

Regel vooraf het vervoer van de feestlocatie naar de bruidssuite of naar huis. Laat de ceremoniemeester ervoor zorgen dat er een taxi gereed staat en zorg ervoor dat je een creditcard of geld bij je hebt om de taxi te betalen of regel iemand -via bijvoorbeeld familie of vrienden- die bij voorkeur niet op de bruiloft aanwezig is en jullie kan rijden.

Laat de tassen afleveren

Als jullie besluiten om de huwelijksnacht niet thuis door te brengen pak dan ruim van tevoren jullie tassen in en zorg ervoor dat deze de avond voor de bruiloft alvast afgeleverd worden op locatie. Hotels vinden dit meestal prima. Zorg er in ieder geval voor dat jullie deze tijdens de trouwdag niet mee hoeven te zeulen.

Bruidslingerie

Vaak wordt er voor de huwelijksnacht speciale bruidslingerie aangeschaft. Denk na over wat jij aan wilt trekken tijdens jouw huwelijksnacht.

Extra verrassingen

Uiteraard kun je ook je partner de volgende dag nog eens extra verrassen met bijvoorbeeld een champagneontbijt op bed of een wellness arrangement. Zo genieten jullie samen nog extra na!

Durf je de touwtjes uit handen te geven dan kun je het regelen van de huwelijksnacht ook aan de ceremoniemeester overlaten. Laat hem of haar de locatie en/of versiering en romantische touch regelen en laat jullie verrassen!