fbpx

“Het is nu al een dag om nooit te vergeten!”, roep jij, terwijl jullie, met een speciaalbiertje in de hand, op de speciaal voor vandaag geregelde vintage banken neerploffen in de voormalige fabriek waar straks het grote feest gaat losbarsten.

Zojuist hebben jullie een supertoffe trouwshoot achter de rug op de gaafste locaties van ‘jullie’ stad Rotterdam. De historische Veerhaven die zowel romantiek als iets stoers uitstraalt, de kade met op de achtergrond hotel New York, het stadspark waar jullie altijd graag komen en niet te vergeten het trendy koffiebarretje waar jullie liefde ooit begon. Jullie mochten zelfs de finishing touch geven aan een speciaal voor deze dag gemaakte muurtekening. Verrassing van jullie dierbare vrienden! Wat zullen de foto’s gaaf zijn!

Bruiloft organiseren

 

Vanmorgen zijn jullie niet in een standaard trouwauto naar de huwelijksceremonie vertrokken, maar jullie hadden prachtige stadsfietsen geregeld. Ook de huwelijksvoltrekking begon vervolgens niet met een standaard ‘daar-komt-de-bruid’-nummer, maar met een funky nummer van Bruno Mars dat veel beter bij jullie past. Als achtergrond hadden jullie een wand laten plaatsen waarin allerlei potten met vetplantjes hingen, leuk ter decoratie en vooral ook mooi op de huwelijksfoto’s!

Tijdens de ceremonie werd je nog even overvallen door een lachbui. Je dacht terug aan wat je partner vorige maand heel stoer zei: “tijdens de ceremonie roep ik gewoon: YES, you’re the one that I want …” Uiteraard durfde je partner deze Grease-imitatie op het moment suprême -toen iedereen vol spanning zat te kijken- natuurlijk toch niet aan. Tijdens de toost heb je de gasten uiteraard nog in geuren en kleuren verteld waarom je plotseling tranen met tuiten moest lachen. De toon was gezet en er is daarna extra uitbundig op jullie huwelijk geproost.

Beeld: Stance Photography
En nu dus even bijkomen… In deze fabriek hing je vroeger met je vriendjes en vriendinnetjes al rond. Nu, 20 jaar later, is het omgetoverd tot een toffe industrieel ogende feestlocatie met een romantische touch, maar destijds vonden jullie alle verlaten gangen, piepende deuren en tochtige kamers in het vervallen fabriekje maar wat spannend!

Je kijkt uit naar het grote feest vanavond en je bent reuze benieuwd wat de gasten zullen vinden van het buffet met onder andere jouw favoriete taco’s, de zorgvuldig uitgezochte speciaal biertjes, jullie funky openingsdans en niet te vergeten de heerlijke ongedwongen sfeer die jullie zo graag wilden vandaag.

Jullie zullen dineren aan een robuuste tafel, waarbij houten planken als onderborden fungeren en zwart bestek en zwarte borden worden gebruikt, waardoor de dinersetting een stoere uitstraling heeft. De groene servetten, de bloemen en planten en de kaarsen zorgen voor een intieme, romantische en warme sfeer.

Als weddingsplanner helpt The Memory Factory je graag bij het creëren van jouw eigen “City of Love”! Doe jij niets liever dan even een drankje drinken in de stad, op een zonnige dag picknicken in het stadspark, shoppen in de vele zijstraatjes en kijken naar alle verschillende types die zich een weg door de stad banen? Ofwel leef jij helemaal op in de anonimiteit en drukte van de stad? Ben jij 24/7 te porren voor alles wat het dynamische stadsleven te bieden heeft en houd jij niet van standaard? Denk eens aan een Urban City Wedding!

Met een groep toffe leveranciers heb ik middels een styled shoot een Urban City Wedding nagebootst om jou te inspireren! Bekijk de styled shoot hier!

Verder heb ik alvast een aantal toffe ideeën om in the mood te komen!

Weg met tradities

Willen jij en je verloofde graag altijd alles een beetje anders dan anderen? Profiteer dan van je Urban City Wedding door vervelende tradities te laten varen en een bruiloft te organiseren die jullie relatie écht kenmerkt. Houd je van cheesecake, laat komen! Draag je liever een vintage outfit, why not? Liever met een speciaal biertje proosten in plaats van champagne? Het moet helemaal JULLIE dag worden!

Take your wedding to the streets

Ook leuk! Geef je tafels de namen van herkenningspunten in jouw stad, straten waar jullie hebben gewoond of bars en restaurants waar jullie dates hebben gehad. Verder breng je met doorleefd sloophout, onbewerkte bakstenen, klassieke fietsen, maar ook vintage kistjes en kandelaars snel een gezellige warme sfeer.

Denk ook eens aan een naked cake – een strakke taart met zo min mogelijk tierelantijntjes – als de perfecte bruidstaart bij dit thema!

Beeld: Stance Photography

Funky openingsdans

Je kunt natuurlijk een standaard slow-openingsdans met je lief instuderen. Dat is natuurlijk nooit verkeerd, maar willen jullie de gasten echt verrassen… en hebben jullie iets meer dan 2 linkerbenen of zijn jullie bereid een paar spoed-danslessen te volgen?

Start jullie opening dan met een romantische ‘standaard’ slowdance. Maar dan.. na 30 seconden… niemand verwacht het… voetjes van de vloer! Op de beats van Uptown Funk maken jullie er een uptempo dans van, waarbij jullie ook direct alle gasten de dansvloer opslepen. Het feest kan beginnen!

Dresscode: Urban Chic

Wil je je bruiloft helemaal in stijl houden geef je gasten dan een Urban Chic dresscode mee. Het is de mix tussen stoer en sexy, netjes en sportief die dit een dresscode maken waar men alle kanten mee op kan. Lagen kleding over elkaar, opvallende en felgekleurde accenten, en kleding waarbij aparte stoffen worden gebruikt dat vaak een leuke kleurrijke uitstraling geeft! Denk ook eens aan een stoer leren jasje voor de bruid en bretels en een strikje om de bruidegom een funky look te geven.

Beeld: Stance Photography

VIP Tickets

Net als alle hippe feestjes in de stad mogen jouw dierbaren het huwelijk der huwelijken natuurlijk niet missen! Maak van de uitnodiging speciale VIP tickets, waarmee men exclusief te gast is in jullie City of Love!

Waar wacht je nog op? Maak je bruiloft Hip & Happening en voer het dynamische en bovenal bruisende stadsleven door op je bruiloft!

Meer inspiratie?

The Memory Factory heeft in samenwerking met Stance Photography en een aantal andere toffe leveranciers een styled shoot georganiseerd met als thema Urban City Wedding.

Bekijk de styled shoot hier!

Deze leveranciers werkten mee: Weddingplanner: The Memory Factory | Fotograaf: Stance Photography | Videograaf: Movie Memories | Styling: Limerence | Bloemist: Blooming by Diana | Trouwjurk: Assepoester | Trouwpak: Spierings Herenmode | Make-up & Haar: Bianca Duizer | Drukwerk: Leintjes | Sieraden: DRKS | Trouwdecoratie: Weddingdeco | Taart: Bakverhalen | Leren jasje: Back Studios | Ringen: Oogst Sieraden | Taarttopper: The Wedding Press | Confetti: Bladconfettii | Fietsen: Veloretti | Locatie: Zaak.Acht

Beeld: Stance Photography