fbpx

Je kunt je ogen niet afhouden van de twee mooie ringen van palladium gecombineerd met geel goud. De damesring heeft daarbij ook nog eens een mooie briljantgeslepen diamant. Deze ringen zijn echt perfect!

Vandaag staan jullie bij de juwelier in het centrum van de stad om de trouwringen uit te zoeken. Na diverse zaken te hebben bezocht hebben jullie eindelijk de ringen gevonden die precies bij jullie passen. Het koele palladium gecombineerd met het mooie geel goud geven de ringen een exclusief en tijdloos karakter waar jullie allebei direct weg van zijn. De inscriptie met jullie trouwdatum en een hartje hadden jullie vooraf al besproken. Je kan niet wachten tot je over een paar maanden de ring daadwerkelijk aan je partners hand mag schuiven!

Bij een huwelijk horen natuurlijk twee prachtige trouwringen. Maar wanneer en waar moet je deze eigenlijk uitzoeken, wat zijn de kosten en wat kun je doen met de inscripties? Als weddingplanner van The Memory Factory vertel ik je graag alles wat je moet weten over de trouwringen!

 

Bruiloft organiseren

 

Aan welke hand draag je je trouwring?

De meeste gehuwde mensen in Nederland dragen hun trouwring aan de linker ringvinger. Maar ken je ook het verhaal erachter en ga jij deze traditie volgen?

De trouwring wordt volgens het traditionele verhaal aan de ringvinger van de linkerhand gedragen, omdat de oude Romeinen geloofden dat deze vinger een ader had die rechtstreeks naar het hart liep, de Vena Amoris. Natuurlijk moesten de verliefde stellen het symbool van hun liefde en toewijding op die levenslijn dragen. Hoewel het een mooi verhaal is weten we tegenwoordig dat zo’n ader niet bestaat, maar de traditie om de ring om deze ringvinger te dragen is gebleven.

Uiteraard kun je je trouwring ook aan je rechterhand dragen, zoals ze in veel andere Europese landen doen. Eveneens kan het geloof een reden zijn om je trouwring aan een bepaalde hand te dragen. In Nederland wordt de trouwring door de katholieken officieel links gedragen, terwijl de protestanten hun trouwring juist rechts dragen.

Een inscriptie in je trouwring

Om jullie trouwringen nog iets persoonlijker te maken kun je er een tekst in laten graveren. Bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum of de naam van de ander en jullie trouwdatum. Uiteraard kun je er ook een andere korte tekst in laten graveren, zoals “forever together”, “voor altijd” of een quote die bij jullie past.

Tegenwoordig zijn er ook talloze andere mogelijkheden zoals het laten graveren van jullie eigen handschrift of een vingerafdruk van de ander. Informeer naar de diverse mogelijkheden bij het uitzoeken van de ringen.

Beeld: stockfoto

De kosten

Een gouden ring met diamanten is natuurlijk een stuk duurder dan een eenvoudige zilveren ring. De kosten voor de trouwringen kunnen, afhankelijk van jullie wensen en budget, heel erg uiteen lopen. Gemiddeld besteden bruidsparen € 1.231 aan de trouwringen (bron: Nationaal Trouwonderzoek 2018).

De prijs voor het graveren van een tekst is meestal gebaseerd op het aantal tekens, het gebruikte lettertype en of het met de hand of machine wordt gegraveerd. Een inscriptie met de hand is meestal duurder.

Het is handig om vooraf samen een budget af te spreken, maar bedenk je tijdens het uitzoeken wel dat je de ring in principe heel je leven bij je draagt en bespaar dus niet teveel op je trouwringen als je hele mooie hebt gevonden.

Wanneer ga je je trouwringen uitzoeken?

Begin op tijd met het uitzoeken van de trouwringen. Normaal gesproken wordt dit 4 tot 5 maanden voor de bruiloft gedaan. Zo heb je rustig de tijd om het enorme aanbod op je gemak te vergelijken. Ook is er tijd nodig voor het op maat maken van de ringen en eventueel de gravering van jullie namen, initialen, quote en/of trouwdatum.

Beeld: stockfoto

Waar begin je met het zoeken van de perfecte trouwring

Veruit de meeste bruidsparen kiezen ervoor om hun trouwringen direct uit te zoeken bij een juwelier, goudsmid of edelsmid. Uiteraard kun je je ook eerst oriënteren via het internet.

Houd er bij het uitzoeken van de ringen rekening mee dat je je ring waarschijnlijk je hele leven zult dragen. Kies dus iets dat aansluit bij hetgeen je doet in je leven. Als je graag sport of een instrument bespeelt kan een smallere ring een logische keuze zijn. Als je veel met je handen werkt kun je misschien beter gaan voor een stevige metalen ringen zonder edelstenen die los kunnen laten of vuil kunnen vasthouden.

Een juwelier heeft vaak een ruime keuze aan standaard ringen van diverse merken op voorraad. Een edelsmid of goudsmid maakt de trouwringen doorgaans zelf en werkt ‘op maat’. Hier kun je dus ook terecht om heel persoonlijke ringen te laten ontwerpen.

Voor welk materiaal kies je?

Traditioneel gezien worden de trouwringen gemaakt van goud met eventueel een diamant erin. Echter wordt er ook steeds vaker gekozen voor een trouwring van een alternatief materiaal. Er zijn tal van metalen beschikbaar met verschillende eigenschappen en stijlen.

Trouwringen kunnen vervaardigd worden in edelmetalen zoals platina, palladium, zilver en goud of niet-edelmetalen zoals titanium, wolfraamcarbide, zirkonium en edelstaal. Ook kunnen diverse materialen gecombineerd worden tot één ring.

Maak je geen zorgen als jij van platina houdt en je partner van geelgoud. Er is geen regel die zegt dat je per se voor hetzelfde metaal of dezelfde stijl moet kiezen. Je kunt bijvoorbeeld de twee metalen samenvoegen of gewoon allebei voor een totaal andere stijl gaan.

Beeld: stockfoto
Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
WhatsApp openen
Hoi, ik ben Danitsja van The Memory Factory, stel via WhatsApp al je vragen