fbpx

Je laat je moeder voor de zekerheid toch even in je arm knijpen, nee het is écht geen droom, het is écht waar: je bent zojuist met de liefde van je leven getrouwd op dit idyllische plekje aan het Italiaanse meer Lago Maggiore 

Al uren wordt er getafeld aan een lange houten tafel met een 30-tal dierbaren. De heerlijkste Italiaanse gerechten worden geserveerd, jullie drinken rode wijn uit karaffen en er wordt volop gekletst en gelachen 

En nu… bij een warme roodgouden gloed van de ondergaande zon besef je weer hoe goed de keus was om op deze prachtige plek te trouwen. Even weg uit het haastige Nederland en échte quality time samen met jullie meest dierbare familie en vrienden 

Denk je aan trouwen in Italië dan kun je denken aan: elkaar het jawoord geven in een prachtig klein kapelletje, het maken van de mooiste trouwfoto’s in een van de vele smalle authentieke straatjes, eindeloos dineren aan lange tafels met jouw dierbaren om je heen, waarbij chefkok ‘LMamma’ ondertussen de heerlijkste gerechten op tafel zet 

Of denk aan prachtige landschappen met weidse uitzichten, mooie meren, een prettig klimaat en tafelen in de leukste dorpjes.  

Bruiloft organiseren

Trouwlocaties in Italië  

Trouwen in Italië betekent kiezen uit talloze sprookjesachtige locaties. In het zonnige Sardinië met haar mooie stranden, in een historische stad als Rome of Florence met hun vele mooie kerken en romantische pleinen, in een gondel in Venetië of in een van de vele Italiaanse streken met hun authentieke dorpspleinen, kastelen, wijngaarden en mooie landschappen. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Begin vanuit jullie eigen huis aan de reis en word verliefd op een plek die bij jullie past. Of misschien hebben jullie een of meerdere regio’s weleens bezocht en al een beeld van wat jullie zouden willen. 

mooie trouwlocaties in Italië

La Dolce Vita 

Italianen staan erom bekend ontzettend romantisch te zijn. Vier de liefde in het land van La Dolce Vita! Proost met een limoncello op het goede leven, omringd door jullie dierbaarste familie en vrienden.  

Waarom trouwen in Italië zo gaaf is? 

Allereerst: Italië heeft fantastische landschappen met mooie uitzichten! Huur een prachtige villa tussen de wijngaarden, kijk uit over een van de vele meren of ga voor een oud kasteel of klooster op een heuveltop. In Italië zijn er talloze locaties te vinden die volledig af te huren zijn, waardoor de gehele locatie exclusief voor jullie is. En een echte plus: deze droomlocaties leveren direct ook een prachtig decor op voor jullie gedroomde trouwfoto’s. Je hoeft er dus helemaal niet op uit voor de fotoreportage, maar je doet dit gewoon lekker relaxed in de buurt van jullie verblijf tijdens het magische golden hour! 

Het tweede belangrijke argument waarom je écht moet trouwen in Italië: de overheerlijke Italiaanse keuken met vooral veel verse ingrediënten! Meestal nog traditioneel bereid volgens het recept van La Nonna – ofwel grootmoeders recept 

Italianen beginnen vaak met diverse lichte hapjes als starter, de antipasti. Kaasjes, worst, olijven en meer lichte heerlijkheden zijn het perfect begin van een uitgebreide maaltijd. Gevolgd door verse ravioli, pasta pesto, maar ook gnocchi en pappardelle zijn heerlijke Italiaanse gerechten. Voor de drankjes kun je denken aan lekkere lokale wijnen en aan de Italiaanse Aperol Spritz, Prosecco of heerlijke Italiaanse biertjes. 

Eten doen jullie buiten aan lange houten tafels met een lekker muziekje op de achtergrond. Het heerlijke eten en een paar goede wijnen maken het sfeertje helemaal compleet. Zo kun je toch lekker uren blijven tafelen! 

Nog niet overtuigd? Dan is er nog een laatste argument voor jouw droombruiloft in Italië: het welkomstfeest! Omdat je je dierbaren waarschijnlijk niet zo ver laat reizen voor alleen de feestavond, kun je er net zo goed een weddingweekend van maken. Hou – wanneer je gasten aankomen – een welkomstfeest met ovenverse pizza en plons even samen lekker in het zwembad. Zo heb je iedereen direct in de feeststemming!  

Dus: trouwen in Italië? Ik zeg: doen! 

Tips voor trouwen in Italie

Hier moet je aan denken als je wilt trouwen in Italië  

Een officieel of ceremonieel huwelijk 

Bedenk of je het officiële burgerlijk huwelijk in Italië wilt voltrekken of dat je gaat voor een ceremonieel of kerkelijk huwelijk.  

In het eerste geval zul je vooraf wat papierwerk in orde moeten hebben en zul je officieel – voor de wet – in Italië trouwen 

Bij een ceremonieel huwelijk ben je in principe al in Nederland bij de gemeente voor de wet getrouwd, maar houd je tijdens de bruiloft een ceremonie waarbij het lijkt alsof er getrouwd wordt, echter is dit voor de wet dan eigenlijk al gebeurd, ofwel een trouwplechtigheid zonder rechtsgeldigheid. 

De regelzaken 

Hoe romantisch het ook klinkt ‘trouwen in Italië’, er zal een hele hoop geregeld moeten worden. En laat je nou net niet overal even snel langs kunnen lopen. Zorg dus voor een hele goede voorbereiding. Bij het organiseren van een bruiloft in Italië zullen de taalde afstand en waarschijnlijk ook enkele cultuurverschillen een rol gaan spelenMaar je zult toch echt afspraken moeten maken met de trouwlocatie, de leverancier van de bruidstaart, de band en ga zo maar door. Zorg dus voor een goed plan van aanpak en – nog beter – maak gebruik van een weddingplanner! 

Begin op tijd! 

Begin op tijd met de voorbereiding! Het liefst ongeveer een jaar van tevoren. Stel ook alvast alle genodigden op de hoogte met een save-the-date-kaart. Zij zullen een aantal dagen vrij moeten houden voor de bruiloft. 

De kosten 

Voor ieder huwelijk geldt: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar over het algemeen hoeft een bruiloft in Italië niet per se duurder te zijn dan een bruiloft in Nederland. Je bent natuurlijk wat meer kwijt aan reis- en verblijfkosten, maar dit wordt vaak gecompenseerd doordat je alleen je meest dierbaren uitnodigt. Geen gigantisch bruiloftsfeest dus met 300 gasten, maar een intiem gezelschap waarmee jullie eindeloos tafelen of lekker dansen tot in de late avond.  

Weddingweekend in Italie in een authentiek Italiaans dorp

Maak jullie Italiaanse droom werkelijkheid! 

Kennen jullie Italië vooral van die fijne vakanties, heerlijke ijssalons, oude bouwwerken en lekker eten, maar heb je geen idee wat je verder allemaal moet regelen voor jullie droombruiloft in Italië? Dat hoeft jullie er zeker niet van te weerhouden daar te trouwen! Huur een weddingplanner in die alle obstakels voor je wegneemt 

Als weddingplanner van The Memory Factory zorg ik voor een tot in de puntjes verzorgde bruiloft. Ik regel alle papierwerk, ken de leukste adresjes, zorg voor de communicatie met de leveranciers, het doornemen van de contracten en zorg ervoor dat op de dag zelf alles tot in de puntjes verzorgd is. Meer weten? Mail mij rustig eens op info@thememoryfactory.nl of bel / app naar 06 – 33311215. 

Weddingplanner voor bruiloft in Italie

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.