fbpx

Je hebt twee vriendinnen, je moeder, je oma, twee tantes en je zus meegenomen naar de bruidsmodezaak voor het uitzoeken van je trouwjurk. Terwijl je gezelschap enthousiast door de bruidszaak stuift raak je overweldigd door de vele keuzemogelijkheden. Het liefst zou je nu direct gillend wegrennen.

Je vriendinnen wijzen de een na de andere trouwjurk aan en ook je tante komt met allerlei kleuren en modellen op de proppen. Het is moeilijk om zelf even rustig te kijken. Uiteindelijk begin je maar met de passessie. Je hoort van “wauw” tot “nope!” tot “kan er mee door”. En ondertussen kibbelt je gezelschap wat af. Er is één bruidsjurk die bijna iedereen mooi vindt en die je “echt moet nemen” volgens de meerderheid. Je kijkt nog eens naar je spiegelbeeld en wordt niet direct enthousiast. Maar ja, de rest vindt dit exemplaar prachtig. What to do?!

Het zoeken naar de perfecte bruidsjurk… dat is natuurlijk nog wel even een opgave. Want waar vind je het ultieme exemplaar? Waar moet je op letten? En hoe ga je uiteindelijk een keuze maken uit al die prachtige trouwjurken?

Bruiloft organiseren

Begin op tijd met het uitzoeken van je bruidsjurk

Erg cliché, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Begin ongeveer een jaar van tevoren met het zoeken naar een bruidsmodezaak.  Dit kun je doen door de reviews te checken, de collecties online te bekijken en één of meerdere zaken te zoeken waarvan je denkt dat die bij je passen.

Waarom je echt op tijd moet beginnen? Als je eenmaal jouw ultieme jurk gevonden hebt moet deze bijna altijd nog in jouw maat besteld worden. Dit kan een aantal maanden duren, waarna er een doorpassessie volgt. De coupeuse zal dan de trouwjurk afspelden, zodat deze helemaal voor jou op maat wordt gemaakt. Je zult vervolgens een paar weken voor je huwelijk nog een finale doorpassessie hebben.

Dus start écht op tijd! Het laatste dat je wil is stressen of je jurk op tijd klaar zal zijn voor de bruiloft.

Doe inspiratie op en maak een afspraak

Maak een afspraak met de bruidsmodezaak, maar zoek vooraf ook op internet alvast naar foto’s van jurken die je mooi vindt. Dat maakt het uitzoeken straks een stuk eenvoudiger.

Ga je voor stoer, sexy of chic? Met mouwtjes of strapless? Een korte jurk, baljurk of een jurk met een enorme sleep? Vind je een lage rug mooi of moet de jurk tot boven gesloten zijn? Welke kleur vind je tof? Hou je van veel kant en bloemen of ga je voor een eenvoudig en strak exemplaar? Er is enorm veel keuze, dus je een alvast oriënteren is geen overbodige luxe.

Natuurlijk zijn er ook andere opties dan een trouwjurk uit de bruidsmodezaak. Je kunt ook online een jurk bestellen, maar bedenk dat de pasvorm kan verschillen en de kwaliteit ook anders kan zijn dan op de foto. Een trouwjurk huren is dan misschien een betere optie.

In de bruidsmodewinkel: wie neem je mee?

Het is natuurlijk een ‘big thing’, het uitzoeken van de trouwjurk. Al je vriendinnen staan waarschijnlijk te springen om mee te gaan. Maar ik kan je één tip geven: neem niet teveel mensen mee. Tien mensen, tien meningen. Het wordt dan moeilijk kiezen. Ga voor een select gezelschap van bijvoorbeeld je moeder, je zussen en 1 à 2 vriendinnen.

Het is natuurlijk wel fijn als het mensen zijn die – als je om advies vraagt – eerlijk zeggen wat ze van de jurken vinden.

Bij de vervolgafspraken, ofwel de doorpassessies neem je het liefst 1 tot 2 personen mee die jou op de dag zelf ook zullen helpen bij het aantrekken van de trouwjurk.

Advies van de bruidsmodezaak

Luister zeker ook naar het advies van de experts in de bruidsmodezaak. Wat raden zij je aan? In welke jurk komt jouw lichaam het mooiste uit? Wat zijn de trends van dit moment? Wat is handig als je je bruiloft buiten wilt houden? Wat is er allemaal mogelijk? Etc. De experts kunnen je uitgebreid adviseren. Maak hier gebruik van!

Heb je een budget? Vermeld dat ook zodat men hier rekening mee kan houden bij het aandragen van trouwjurken.

In welke trouwjurk voel jij je stralen?

Je moeder en je vriendinnen vinden de trouwjurk die je net hebt gepast helemaal fantastisch. Zul je hem nemen? Eigenlijk voel je jezelf er net een opgeblazen ballon in. De meningen van je gezelschap zijn natuurlijk belangrijk, maar jouw eigen gevoel nog meer! Voel jij je niet stralen in de jurk? Niet kopen! Er zit vast nog een jurk bij waarin jij je wel Cinderella voelt!

Hoe gaat je bruiloft eruit zien?

Voordat je jouw ultieme bruidsjurk gaat uitzoeken is het handig om alvast na te denken over hoe jullie bruiloft er ongeveer uit komt te zien. Een boerenbruiloft op het platteland vraagt misschien om een ander soort jurk dan een bruiloft in een sprookjesachtig kasteel. En willen jullie je vervoeren per grote limousine of in een klein Kevertje of misschien zelfs op de fiets?

Natuurlijk kun je het ook omdraaien en de trouwauto, de locatie, het thema en de dagplanning afstemmen op je bruidsjurk 😉.

Beeld: Uliana Kochneva

Style je look met bruidsaccessoires

Laat je ook adviseren voor wat betreft de rest van je look. Zorg dat de bruidsaccessoires matchen bij je trouwjurk.

Denk bij bruidsaccessoires aan:

  • Bruidssieraden
  • Bruidslingerie
  • Trouwschoenen,
  • Bruidssluier
  • Bruidstasje
  • Haaraccessoires
  • Kousenband
  • Een stola of jasje voor de koudere dagen en in de avonduren

Om ervoor te zorgen dat je aanstaande en jij tijdens de trouwdag goed matchen kun je de bruidsmodezaak ook vragen om een stofstaaltje van de trouwjurk. Jouw aanstaande kan dan bijvoorbeeld een bijpassende stropdas of pochet laten maken.

Maak er een leuke ontspannen activiteit van!

En het belangrijkste: maak er vooral een leuke en ontspannen activiteit van! Je hoeft niet per se over één nacht ijs te gaan en mag er na de eerste passessie echt wel even over nadenken. Je trouwt tenslotte niet iedere dag! Heel veel succes!

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.