fbpx
Het trouwalbum is zojuist hoogstpersoonlijk door de fotograaf bij jullie thuis afgegeven. Nieuwsgierig zijn jullie gaan bladeren. De foto’s van de trouwceremonie zijn werkelijk prachtig geworden. Natuurlijk zagen jullie er op zijn allermooist uit en was er een topfotograaf aanwezig, maar wat heeft de backdrop op de bruiloft het geheel mooi afgemaakt! Het frame van bamboe, de chiffon er mooi over gedrapeerd en afgemaakt met bloemen in de themakleuren. 

Ongetwijfeld zal jullie trouwceremonie prachtig worden met lieve woorden, her er der een traan van geluk en natuurlijk het jawoord, de trouwringen en de kus. Maar het geheel wordt nog veel gaver met een mooie achtergrond – ook wel backdrop genoemd. Met houten palen, een mooi doek en gave bloemen creëer je al snel een unieke achtergrond. Lees snel verder voor tips en toffe ideeën!

Bruiloft organiseren
Geloften schrijven bruiloft

Beeld: Hanke Arkenbout

Houten backdrop met bloemen voor trouwceremonie

Welke vorm kies je als achtergrond voor de trouwceremonie?

Als frame voor je backdrop kun je kiezen uit diverse vormen. Een aantal voorbeelden ter inspiratie:

  • Een rechthoekig frame als achtergrond
  • Een ronde backdrop
  • Een driehoekig frame
  • Een 3D backdrop in de vorm van een tipi
  • Een hexagon met 6 hoeken

Het is allemaal mogelijk!

3D backdrop voor bruiloft in de vorm van een tipi
Backdrop voor bruiloft in een ronde vorm
Ook zijn er natuurlijk ander soort achtergronden die zorgen voor mooie plaatjes. Bijvoorbeeld deze houten love letters met lampjes erin.
Achtergrond voor bruiloft met houten letters

Welk materiaal kies je voor de backdrop op je bruiloft?

Een veelgebruikt materiaal voor een backdrop is hout. Maar er zijn ook varianten van bijvoorbeeld metaal of bamboe. Het is vooral belangrijk dat het materiaal stevig is en tegen een stootje kan. Het laatste wat je wil is een backdrop die omvalt terwijl jullie elkaar net het jawoord geven.

Mochten jullie buiten trouwen denk dan ook aan haringen om de backdrop in de grond vast te zetten. De wind is onvoorspelbaar.

Ceremonie backdrop voor bruiloft op het strand

Hoe versier je de backdrop?

Het frame staat. Nu wil je deze natuurlijk nog versieren. Probeer niet teveel tierelantijntjes toe te voegen, want als bruidspaar moeten jullie wel het middelpunt blijven; niet de backdrop. Zorg voor een mooi, rustig geheel.

Als je stof wilt draperen kun je bijvoorbeeld kiezen voor het doorzichtige chiffon of voor dunne kanten of juten gordijnen.

Indien je bloemen aan je backdrop wilt toevoegen neem dan contact op met een bloemist of huur een bruidsstylist in die aan jullie wensen kan voldoen.

Één of twee accessoires op de grond of ergens aan hangend om het geheel af te maken is natuurlijk nooit verkeerd.

Tip! Zorg ook dat jullie ceremoniestoelen passen bij het geheel.

backdrop met bloemen voor je bruiloft

Laat het thema van jullie bruiloft terugkomen in de backdrop

Hebben jullie voor een bepaald thema gekozen voor jullie bruiloft? Dan zorg je natuurlijk dat de aankleding van de backdrop past bij dit thema. Voor iedere thema is er een mooie backdrop te maken. Zie hieronder een voorbeeld voor een bruiloft met een strandthema.

Decoratie voor een strandbruiloft

Neem de trouwlocatie mee bij het creëren van je backdrop

Wanneer jullie de trouwlocatie gaan bekijken, kijk dan ook direct naar de mogelijkheden voor het decoreren van de ceremoniesetting. Check wat er al aanwezig is en kijk of je de omgeving kunt meenemen in het geheel. Maak foto’s zodat je deze erbij kunt pakken als jullie een mooie backdrop gaan uitzoeken.

Trouwen jullie buiten, bijvoorbeeld in het bos of op het strand? Neem de omgeving dan ook zeker mee in jullie backdrop!

Huwelijksceremonie op het strand in vintage stijl

Beeld: Studio Damon

Leveranciers voor het huren van een backdrop voor je bruiloft

Er zijn talloze bedrijven die gave backdrops verhuren. Google eens op “backdrop bruiloft” en je vindt talloze ideeën, tips en soorten. The Memory Factory kan jou in contact brengen met stylisten die de mooiste backdrops verhuren of kunnen creëren.

Ben jij erg handig? Dan kun je uiteraard ook zelf je eigen toffe backdrop maken!

Bamboe backdrop voor bruiloft met thema Bohemian

Beeld: Uliana Kochneva

Trouwceremonie met bohemian achtergrond

Beeld: Uliana Kochneva

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.