fbpx

Ben jij al druk bezig met de voorbereidingen voor je bruiloft? Dan ben je misschien ook al begonnen met het zoeken van een goede trouwfotograaf die jullie trouwdag op een prachtige manier vastlegt. Natuurlijk moeten de foto’s geweldig zijn, maar heb je al een idee wat de trouwfotograaf gaat kosten?

Waar hangt de prijs van een trouwfotograaf vanaf?

Om te weten wat een trouwfotograaf kost moet je eerst weten dat de kosten van een trouwfotograaf van diverse factoren kunnen afhangen, zoals;

  1. Hoeveel uur zal de trouwfotograaf op de trouwdag aanwezig zijn? Wil je de trouwfotograaf bijvoorbeeld alleen voor de first-look en de ceremonie inhuren of blijft deze de hele dag, van het aankleedmoment tot de feestavond?
  2. Wat zit er precies in het totaalpakket van de trouwfotograaf inbegrepen? Krijg je de foto’s digitaal aangeleverd en wordt er een selectie afgedrukt? Hoeveel foto’s krijg je? Maakt de fotograaf een trouwalbum met de mooiste foto’s?
  3. Belangrijk is ook om te weten wat de trouwfotograaf doet aan nabewerking van de foto’s.
  4. Hoe ervaren is de trouwfotograaf? Een veelgevraagde trouwfotograaf met jarenlange ervaring zal waarschijnlijk duurder zijn dan een trouwfotograaf die pas net in het vak is gestapt.
  5. Ook de reiskosten naar jullie trouwlocatie speelt een rol in de prijs.
Bruiloft organiseren

Prijsverschillen voor trouwfotografen

Qua prijs zitten er enorme verschillen tussen de diverse fotografen. Voor een professionele bruidsfotograaf kun je erop rekenen dat je al gauw rond de € 2000,- betaalt voor 8 uur fotografie door één fotograaf, exclusief album.

Kosten fotograaf voor je bruiloft

Investeer in goede trouwfoto’s

Een tip: trouwfoto’s zijn misschien een hoge kostenpost binnen je trouwbudget, maar bedenk je ook dat foto’s echt een tastbare herinnering zijn aan je bruiloft. Je kunt de trouwfoto’s niet zomaar even laten overdoen als ze niet goed zijn. Bespaar indien mogelijk dus liever niet op je trouwfoto’s. Kijk liever wat jouw fotograaf al aan eerdere trouwreportages heeft gemaakt en kijk of die stijl bij je past. Daarnaast is het belangrijk dat jullie een goede klik met de trouwfotograaf hebben. De trouwfotograaf is vaak vanaf de eerste voorbereidingen thuis tot de feestavond aanwezig en dus zul je je wel comfortabel bij de persoon moeten voelen.

Kiezen van een trouwfotograaf

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?