fbpx

Ben je net ready voor de grote dag, laat tante Annie haar glas druivensap over je trouwjurk heen vallen… *@#$%^&!! Lees snel verder, want zo haal je die lastige vlekken uit je trouwjurk of trouwpak!

Rode wijn & saus

Heb je rode wijn of een sausvlek op je trouwjurk of trouwpak gekregen, dep deze dan eerst goed met een tissue of droge doek. Let op: niet wrijven! Saus kun je verwijderen met een schone lepel.
Nadeppen kun je vervolgens doen met een lauwe doek. Ook goed: dep met witte wijn, spa rood of jonge jenever

Bruiloft organiseren

Bloedvlekken

Een bloedvlek op je pak of jurk maak je schoon met koud water. Waarom speciaal koud water? Door warm water stollen de eiwitten van bloed, waardoor het blijft plakken. Koud water lost het bloed juist op.

Vetvlekken

Een vetvlek of fruitvlek maak je schoon met handzeep en lauw water. Handzeep zorgt ervoor dat het vet wordt afgebroken.

Vlekken in je trouwjurk

Kaarsvet

Heb je kaarsvet in je trouwjurk of trouwpak? Probeer dan niet te schrobben of stukjes eraf te peuteren.

Kaarsvet krijg je eenvoudig uit je kleding met keukenpapier en een strijkijzer. Zet een strijkijzer op de laagste stand (zonder stroom) om het kaarsvet te smelten. Leg vervolgens een paar stukken keukenpapier op de vlek om het kaarsvet op te nemen.

Ook kun je een dunne doek tussen het strijkijzer en de stukken keukenpapier leggen en even op het kaarsvet duwen.

Tip! Zorg voor een noodtas

Wil je tijdens je bruiloft op alles voorbereid zijn? Zorg dan dat je een noodtas paraat hebt. Een tas met kleine spulletjes die je in geval van ‘nood’ en bij een opfrisbeurt kunt gebruiken. The Memory Factory heeft een handig lijstje voor je samengesteld met must haves voor ‘noodgevallen’ op je bruiloft! Bekijk ‘m hier.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?