fbpx

Een vintage bruiloft, is tegenwoordig erg hip & hot, maar wat betekent het eigenlijk om een bruiloft met een vintage thema te hebben? Vintage is kort gezegd een verzamelnaam voor producten die binnen een bepaalde stijlperiode vallen. Vintage items zijn 25 tot 100 jaar oud en waren op een bepaald moment in de mode. Vintage is daarnaast van duurzame kwaliteit en erop gericht om jaren mee te gaan. Denk jij eraan om je bruiloft een vintage tintje mee te geven, lees dan zeker even verder!

Bruiloft organiseren

Wat is een vintage bruiloft thema?

Vintage kan heel erg breed zijn, maar denk bij een vintage bruiloft thema vooral aan romantische en delicate details, zoals accenten van kant, pastelkleurige bloemenprints, chinoiserie (de Europese interpretatie en imitatie van Chinese / Aziatische artistieke tradities), kaarsen en rustieke kenmerken.

Het hoeft trouwens niet per se zo te zijn dat je enkel en alleen vintage decorstukken gebruikt. Het zit hem vooral in de sfeer van vroeger die je wilt uitstralen.

Vintage bruiloft decoratie

Qua bruiloft decoratie kun je vele kanten op. Een paar leuke ideeën:

  • Zorg voor een mooie mix van verschillende vintage houten stoelen, vintage fauteuils en kleine sofa’s. Je kunt deze bij diverse verhuurbedrijven vinden.
  • Bordjes met bijvoorbeeld bloemetjes in pasteltinten en/of een gouden randje zijn perfect voor de bruidstaart, maar ook voor het diner.
  • (Droog)bloemen en veren in nude- en pastelkleuren in een mix van potjes, porseleinen theepotjes, zilveren kannetjes en kristallen vaasjes zijn erg mooi ter decoratie.
  • Denk ook aan een photobooth in de vorm van een oud pasfotohokje.
Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: stockfoto

Ideeën voor thema bruiloft

Beeld: Studio Damon

Ideeën voor thema bruiloft

Beeld: Carlyne Fotografie

Vintage trouwjurk en vintage trouwpak

Bij een bruiloft met een vintage thema kun je natuurlijk gaan voor een “echte” vintage trouwjurk, maar ook een trouwjurk die geïnspireerd is op het vintage thema behoort tot de mogelijkheden. Prachtige vintage elementen worden dan verwerkt in een mooie bruidsjurk. Denk aan veel kant en aan dunne, lichte stoffen, zoals satijn.

Ideeën voor thema bruiloft

Beeld: Studio Damon

Bij een vintage trouwpak zie je vooral kleuren in aardetint, donkerbruin en bordeaux terugkomen. Denk bij een vintage pak ook aan een rechte fit, waarbij het jasje en de pantalon recht langs je lichaam vallen. Bij vintage kun je als accessoires ook denken aan bretels en een strikje.

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: stockfoto

Huur een oldtimer als trouwauto

Bij een vintage bruiloft hoort natuurlijk ook een bijpassende auto. Huur dus zeker een mooie oldtimer voor een geweldige entree.

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: Carlyne Fotografie

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?