fbpx

Je bruiloft is een viering van liefde. Muziek speelt een grote rol in het creëren van de juiste sfeer en het vastleggen van onvergetelijke momenten op je trouwdag. Maar hoe creëer je deze sfeer en hoe kun je de muziek perfect afstemmen op jullie speciale dag? Je leest het hier!

Bruiloft organiseren

Zet de toon met muziek

Muziek is een krachtig hulpmiddel om de gewenste sfeer te creëren tijdens je huwelijksceremonie en receptie. Bedenk bij alle onderdelen van de dag wat voor sfeer je wilt neerzetten en welke muziek daarbij past. Vaak wordt er over de muziek bij de ceremonie en het feest wel nagedacht, maar wordt muziek bij de ontvangst van de gasten, borrel/receptie en het diner vergeten. Dit kan ook een playlist zijn, maar zorg dat je er wel over nadenkt.

Bij de ceremonie kan de keuze van de juiste nummers de emoties versterken en de betekenis van het moment benadrukken. Overweeg om tijdens de ceremonie en/of borrel live muzikanten of een zanger(es) in te huren voor een persoonlijk tintje.

Voor de trouwceremonie is een klassieke keuze qua muziek bijvoorbeeld “A Thousand Years” van Christina Perri. Voor een meer eigentijdse sfeer kun je denken aan nummers als “Marry Me” van Train of “All of Me” van John Legend.

Tijdens de receptie kun je het beste kiezen voor muziek die bij jullie als stel, en dus ook bij jullie thema, past.

Op deze bruiloft was het bruidspaar bijvoorbeeld gek op Frankrijk en had een Frans thema, waarbij ze een accordeonist hadden ingehuurd.

Een originele styling van je trouwlocatie

Beeld: Studio Huib van Wersch

Een live band of een ervaren DJ zorgt er tijdens het feest voor dat gasten op de dansvloer komen en blijven.

Bruidstaart Sprinkles Bakery

Beeld: Totem Fotografie

De openingsdans

De eerste dans als getrouwd stel is vaak een hoogtepunt van de feestavond. Kies een nummer dat betekenisvol is voor jullie relatie. Dit kan een lied zijn dat jullie eerste ontmoeting herinnert, jullie verliefdheid of gewoon een nummer dat je allebei graag hoort.

Ook het openingsnummer kun je laten aansluiten op het thema van de dag. Heb je een feest in een strandtent dan kun je een lekker tropisch nummer doen. In een kasteel ga je misschien voor een klassiek nummer. En heb je een Italiaans thema, dan ga je voor een van de Italiaanse klassiekers.

Tip! Bij bruiloften wordt vaak gezorgd dat de DJ het relaxte nummer mixt in een wat sneller nummer, of dat de DJ direct na de openingsdans een populair nummer laat horen, waardoor je direct na de openingsdans de dansvloer vol krijgt.

Bruidstaart Sprinkles Bakery

Beeld: Totem Fotografie

Verzoeknummers

Je gasten zullen misschien specifieke nummers willen horen of verzoekjes hebben. Overweeg om vooraf of tijdens de receptie verzoekkaarten uit te delen, zodat gasten hun favoriete nummers kunnen aanvragen. Dit draagt bij aan de interactie en de feestvreugde. Spreek met de DJ vooraf wel duidelijk af welke soort muziek jullie wel en niet wensen. Het ene bruidspaar wil bijvoorbeeld Hollandse meezingers, terwijl de andere liever een mix van oldies en popmuziek heeft.

Bruidstaart Sprinkles Bakery

Beeld: Dennis van Akkeren

Afscheid met een knal

Afsluiten met een knal is een geweldige manier om je bruiloft mee te eindigen. Denk na over het nummer om de dag in stijl af te sluiten en je gasten met een blijvende indruk achter te laten. Een romantisch nummer waarin jullie als bruidspaar in het midden dansen met daaromheen al jullie dierbaren is een prachtig moment om een geweldige dag af te sluiten of gaan jullie liever voor een feestelijk uptempo nummer?

Bruidstaart Sprinkles Bakery

Beeld: Karin Bunschoten Fotografie

Muziek is de sleutel tot het creëren van een geweldige trouwdag. Het juiste liedje op het juiste moment kan de emoties versterken en de gasten betrokken en vermaakt houden. Dus denk bij het plannen van je bruiloft ook zeker goed na over de muziek, want deze zal  helpen om je dag écht speciaal te maken.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?