fbpx

Vol zenuwen sta je te wachten op een betegeld pad middenin een park, dichtbij het ouderlijk huis van je aanstaande. De halve minuut die je moet wachten, lijkt wel een uur te duren. Tot er dan eindelijk een hand op je rechterschouder gelegd wordt. Je mag je eindelijk omdraaien!  

Je slikt snel een traan weg. In een hagelwitte kanten jurk met opgestoken haren ziet je partner er werkelijk prachtig uit! Terwijl je de rechterhand van je geliefde vastpakt, zet je eerst een stap naar achteren en draait haar dan rond om haar van top tot teen te kunnen bewonderen. Vervolgens geef je je aanstaande een dikke zoen en fluister je in haar oor hoe beeldschoon ze er vandaag uitziet. Je dag kan nu al niet meer stuk. Dat je met deze prachtvrouw mag trouwen, in één woord ‘wauw’!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om samen vanuit hetzelfde huis te trouwen. Maar hoe mooi is het om elkaar pas te zien op het moment dat jullie aangekleed en opgedoft zijn? Voor veel bruidsparen is het moment dat ze elkaar eindelijk voor het eerst mogen zien, een van de meest bijzondere momenten van de trouwdag. Als weddingplanner van The Memory Factory geef ik jullie graag de ins en outs voor wat betreft ‘the first look’!

Bruiloft organiseren

 

Waar zien jullie elkaar voor het eerst?

Volgens de traditie brengt de bruid de laatste nacht voor het huwelijk door in het huis van (een van) haar ouders. Het bruidspaar bereidt zich los van elkaar voor op de grote dag en ziet elkaar pas weer op de grote dag zelf. Nadat de aanstaanden helemaal opgedoft zijn, haalt de bruidegom zijn bruid op bij haar ouderlijk huis. Hij belt aan en de bruid opent de deur of de bruid komt langzaam van de trap afgelopen.

Een andere mooie manier is om de man met zijn rug naar zijn vrouw toe te laten staan. De vrouw loopt vervolgens naar hem toe en tikt hem op zijn schouder, waarna hij zich mag omdraaien voor ‘the first look’. In principe kan dit op iedere gewenste locatie.

Heb je genoeg geduld en stalen zenuwen, dan kun je er ook voor kiezen om elkaar voor het eerst te zien tijdens de trouwceremonie, terwijl al jullie dierbare familie en vrienden aanwezig zijn.

Beeld: Stance Photography

Beeld: Stance Photography

Wie zijn aanwezig tijdens jullie eerste moment samen?

Je kunt van ‘the first look’ een echt intiem moment maken door dit met zijn tweeën te doen. Kies er bijvoorbeeld voor om je familie er na een paar minuten bij te roepen of laat ze op een afstandje toekijken.

Meestal is er slechts een select gezelschap aanwezig bij jullie eerste moment samen. Je bepaalt helemaal zelf wie je hierbij wilt hebben. Denk aan je ouders, broers en zussen, inclusief partners, en de getuigen. Ook kun je er voor kiezen om alle vrouwen tijdens de voorbereidingen bij de bruid aanwezig te laten zijn en de mannen bij de bruidegom, waarna iedereen zich samenvoegt.

Kies je voor een ‘first look’ tijdens de trouwceremonie dan zullen uiteraard al jullie gasten aanwezig zijn.

Het is vooral belangrijk dat jullie datgene doen waar jullie je comfortabel bij voelen. Vandaag is het jullie dag!

Laat jullie moment vastleggen op foto

De eerste blik in elkaars ogen kan vaak prachtige plaatjes opleveren van pure emoties. Of jullie dit moment nu graag met zijn tweeën willen beleven of er meer mensen bij willen hebben, zorg ervoor dat jullie tijdens dit moment een fotograaf aanwezig hebben. Goede trouwfotografen weten het ‘moment suprême’ vaak feilloos vast te leggen zonder al te opzichtig aanwezig te zijn, zodat jullie vooral oog voor elkaar kunnen hebben.  

Een aantal tips

Denk ook na over het volgende;

  • Bedenk vooraf of jullie de laatste nacht voor jullie huwelijk graag samen willen doorbrengen of dat jullie – geheel volgens de traditie – gescheiden zullen slapen.
  • Het is natuurlijk een mooi plaatje om elkaar buiten – onder een mooie lindeboom – voor  het eerst te zien. Het weer in Nederland kan echter een spelbreker zijn, dus zorg ook voor een plan B als het weer niet mee zit.
  • Zorg ervoor dat je voldoende tijd inplant voor jullie ‘first look’. Het zou vervelend zijn dat jullie je tijdens dit intieme moment moeten haasten om op tijd te zijn voor de trouwceremonie.
  • Zorg er ook voor dat iemand tissues bij de hand heeft en dat eventuele make-up na het moment nog snel bijgewerkt kan worden. Zo kun je je emoties rustig de vrije loop laten.
Beeld: Hanke Arkenbout

Beeld: Hanke Arkenbout

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.