fbpx

Beeld: Love Rules

Bij trouwen hoort natuurlijk een prachtige trouwjurk. En bruidsjurken zijn er in vele soorten, vormen en kleuren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een trouwjurk koopt waar je achteraf spijt van krijgt of een jurk kiest die ver boven je budget ligt. Dus, waar let je op bij het kopen van je trouwjurk?

Bruiloft organiseren

Een trouwjurk die past binnen je budget

Binnen iedere prijscategorie zijn er prachtige jurken te vinden. Wees eerlijk over je budget ten opzichte van zowel jezelf als de bruidsmodezaak. Het heeft geen zin om diverse prachtjurken te passen die niet binnen je budget passen. Houd daarnaast in je budget rekening met de kosten voor accessoires zoals schoenen, een sluier en onderkleding.

Taken van een weddingplanner

Beeld: Studio LNRD

Verschillende modellen bruidsjurken

Voordat je een bruidsmodezaak bezoekt heb je misschien al op internet je voorwerk gedaan. Welke stijl vind je mooi? Wat voor jurk heb je ongeveer in gedachten? Maar het kan zijn dat je tijdens het passen vindt dat de jurken die je voor ogen had niet bij je passen.

Kijk naar je figuur en huidtype en check wat daarbij past. Bij de ene persoon staat een witte bruidsjurk perfect; iemand anders is geweldig in een nude kleurige of lichtroze trouwjurk. Sta vooral ook open voor andere modellen trouwjurken en advies van de verkoopadviseur in de bruidsmodezaak. Zij hebben ervaring wat voor soort trouwjurk bij je figuur en huidtype past. Maar ook bij je bruiloft. Dus vertel ook waar je gaat trouwen. Verschillende stijlen uitproberen helpt je bij het vinden van de trouwjurk die écht bij je past.

Vertrouw op je gevoel

Laat je niet onder druk zetten om een trouwjurk te kopen. De beslissing om een trouwjurk te kopen moet helemaal bij jou liggen. Als je twijfelt kun je er liever nog een nachtje over slapen of wellicht een andere bruidsmodezaak proberen? Tenslotte moet jij je tijdens je trouwdag op je mooist voelen.

Bedenk je ook goed wie je meeneemt naar de bruidsmodezaak. Het klinkt natuurlijk erg gezellig als je hele vriendinnengroep erbij is, maar handig is het vaak niet. Hoe meer mensen je meeneemt, hoe meer meningen er zijn. Neem alleen de mensen mee die je goed kennen en weten wat bij je past. Advies: maximaal 3 tot 4 mensen.

Bruidsmeisjes in kleurenthema bruiloft

Beeld: Totem Fotografie

Levertijd van een trouwjurk

Wanneer je een trouwjurk hebt gepast kun je deze niet direct meenemen. Deze zal voor jou besteld moeten worden en/of op maat moeten worden gemaakt. Daarna volgt er nog een doorpassessie. Zorg dus dat je op tijd begint met het uitzoeken van je trouwjurk. Advies: minimaal 9 maanden voor je bruiloft.

Wil je exact weten wanneer je het best kunt beginnen met het uitzoeken van je trouwjurk? Wanneer de doorpassessie plaats moet vinden? En wanneer je de finale doorpassessie doet? Deze en 100+ andere to do’s vink je eenvoudig af met de bruiloft checklist!

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?