fbpx

Al toeterend komt een met bloemen versierde felrode tuktuk de straat in rijden. Jullie trouwvervoer voor vandaag is gearriveerd. Vol enthousiasme stappen jullie in om vervolgens naar het stadhuis gebracht te worden. Wanneer jullie door de straten van de stad rijden gaan er heel wat duimen van voorbijgangers omhoog en wordt er enthousiast gezwaaid en getoeterd.

Ook voor de daggasten hebben jullie een tof vervoermiddel geregeld zodat ze niet zelf met de auto, fiets of taxi op pad hoeven. Bij het stadhuis staat een  originele Engelse -eveneens rood gekleurde- dubbeldekker klaar.

Na het maken van de trouwfoto’s met de tuktuk sluiten jullie je aan bij de gasten in de bus om jullie weg samen te vervolgen naar de locatie waar jullie een hapje zullen eten en het feest los zal barsten.

De officiële zaken zijn geregeld, de locaties staan vast en jullie hebben al een goed beeld van hoe jullie bruiloft eruit komt te zien. Tijd voor het regelen van het trouwvervoer! Kies je voor een eigen auto, kun je ergens een mooie trouwauto lenen of huur je een vervoermiddel? Waar moet je rekening mee houden bij je keuzes en welke toffe en originele vervoermiddelen zijn er mogelijk? Als weddingplanner van The Memory Factory heb ik alles voor je op een rijtje gezet.

 

Bruiloft organiseren

Wat past bij jullie?

Bij het kiezen van het trouwvervoer kijk je eerst naar wat bij jullie als stel past. Houden jullie vooral van stoer, modern en sportief dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een te gekke Maserati sportwagen. Zijn jullie iets traditioneler ingesteld dan is een klassieke en stijlvolle Bentley misschien wel heel gaaf!

Mochten jullie een thema voor de bruiloft in gedachten hebben dan kies je uiteraard voor een bijpassend vervoermiddel. Ga je voor een vintage bruiloft dan kun je kiezen voor een klassieke oldtimer, maar heb je een chique en klassiek huwelijk in gedachten dan is een hagelwitte Rolls Royce wellicht een topauto voor je bruiloft.

Kijk ook of het gekozen vervoermiddel bij je bruidskleding past. Een enorme jurk in een klein schattig eendje is misschien niet erg praktisch. Een open auto in combinatie met een hoog opgestoken kapsel en een enorme windvlaag is ook niet erg handig.

Beeld: stockfoto

Geen auto maar …

Wanneer je denkt aan trouwvervoer dan denk je waarschijnlijk al snel aan een auto. Er zijn echter ook talloze andere toffe vervoermiddelen die je tijdens je trouwdag kunt inzetten. Ga je trouwen in het bos of ergens anders waar er water in de buurt is? Denk dan eens aan een (huwelijks)boot. Romantiek ten top!

Of denk eens aan trouwvervoer per paard en wagen, een tuktuk, een riksja, een golfkar of wat dacht je van een motor met zijspan?

Wil je trouwen in de stad in Urban City stijl, dan kun je ook voor twee stoere stadsfietsen, een tandem of een bakfiets gaan.

Beeld: stockfoto

Wat zijn de kosten?

Uiteraard kun je je trouwvervoer zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Er zijn talloze verhuurders van trouwvervoer te vinden, maar je kunt ook eens in je eigen kennissenkring rondkijken wat er mogelijk is.

Vergelijk vooraf de kosten van de diverse aanbieders en ga na wat je er voor terug krijgt. Wordt er een bedrag per uur of per dag gevraagd? Wat is er inbegrepen in de prijs en wat is de borgsom? Is er (bloem)versiering mogelijk en zijn er extra’s zoals drankjes tijdens de rit? Hoe zit het met de verzekeringen?

Rijd je zelf of ga je voor een chauffeur?

Ga je voor een vervoermiddel met chauffeur, laat je een van je gasten rijden of rijden jullie zelf? Wanneer je een trouwauto huurt dan willen de verhuurders meestal weten wie het voertuig gaat besturen. Houd er rekening mee dat als je de auto zelf rijdt deze ook weer terug gebracht zal moeten worden of stem met de verhuurder af of het mogelijk is dat zij de auto brengen en ophalen op afgesproken tijdstippen.

Wanneer je zelf gaat rijden check dan ook eerst de bijzonderheden zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de grote dag zelf. Zeker oldtimers en sportwagens werken soms net iets anders dan de auto die je gewend bent te rijden.

Beeld: stockfoto

Neem ook dit mee bij jullie keuze voor een vervoermiddel

  • Begin op tijd met de oriëntatie voor je trouwvervoer zodat je de tijd hebt om de diverse aanbieders te vergelijken. Probeer -indien mogelijk- ook altijd een proefrit te maken.
  • Bekijk vooraf de parkeermogelijkheden bij jullie trouwlocatie(s). Is er voldoende parkeergelegenheid voor alle auto’s van je gasten of huur je een bus waar iedereen in kan?
  • Houd ook rekening met de fotograaf. Als je wilt dat deze foto’s maakt op de diverse locaties en/of in de trouwauto dan zal ook de fotograaf op de een of andere manier vervoerd moeten worden. Stem af met de fotograaf of hij/zij met een eigen auto komt of dat jullie voor het vervoer zorgen.

Versiering

Ter versiering worden er bij een auto vaak bloemen op de motorkap gelegd. Ook kan het vervoermiddel worden versierd met een of meerdere strikken en lint. Ook een speciale sticker of nummerbord is leuk ter decoratie.

Wanneer het bruidspaar de locatie ’s avonds verlaat is het een traditie om blikjes achter de trouwauto of andersoortig vervoermiddel te hangen. Volgens de eeuwenoude traditie werden de blikjes achter de koets gehangen, zodat het rammelende geluid de kwade geesten kon verjagen. Tegenwoordig geeft het vooral een leuke extra touch aan het einde van de bruiloft.

Heb jij hulp nodig bij het vinden van een vervoermiddel dat past bij jullie dag? The Memory Factory heeft een groot netwerk aan bedrijven die trouwvervoer bieden. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Beeld: stockfoto