fbpx

Op het moment dat jullie trouwdatum is vastgelegd bij de gemeente en trouwlocatie en jullie weten welke gasten jullie willen uitnodigen, stuur je een save the date naar alle gasten. Met de save the date voor je bruiloft vraag je je gasten om alvast de datum van jullie trouwdag in hun agenda te zetten en vrij te houden.

Wanneer stuur je de save the date?

Een save the date kaart, ofwel vooraankondiging, stuur je in principe een half jaar tot jaar van tevoren. Zorg er wel voor dat de trouwdatum dan al is vastgelegd bij de gemeente en trouwlocatie. Je zou niet willen dat je de save the date kaarten al hebt verstuurd en er daarna pas achter komt dat jullie favoriete locatie niet vrij is op die datum.

Mocht jullie bruiloft in het buitenland, in de vakantie of op een feestdag plaatsvinden dan kun je je gasten het liefst zo vroeg mogelijk op de hoogte stellen van jullie trouwdatum.

Bruiloft organiseren

Wat staat er op de save the date kaart?

Op de save the date kaart vermeld je:

  • Dat het om een save the date gaat, dus je zet de tekst “Save The Date” op de kaart.
  • De volledige namen van het bruidspaar.
  • De trouwdatum.
  • Een vermelding dat de officiële uitnodiging voor de bruiloft nog volgt.
  • Vaak staan ook de contactgegevens van het aanstaande bruidspaar op de kaart. Gasten willen jullie feliciteren met jullie verloving.
  • Een uitgebreid programma vermeld je nog niet op de save the date, maar het is wel handig om een onderscheid te maken tussen dag- en avondgasten. Zo weet je gast of hij/zij een hele dag of bijvoorbeeld alleen de avond vrij moet houden. Dit kun je doen door het dagdeel te vermelden. Bijvoorbeeld als volgt: “Houd je de hele dag/avond voor ons vrij?”

Eigen huisstijl

Het is natuurlijk leuk als al jullie drukwerk in één stijl vormgegeven is. Denk hier dus op tijd over na, zodat je deze vanaf de save the date, tot de trouwkaart en alle stationary op de bruiloft hetzelfde kan houden. Zeker als je je bruiloft in een bepaald thema wilt houden.

Originele uitnodigingen voor bruiloft

Hoe verstuur je de save the date?

De save the date kaart kan een fysiek kaartje zijn die je per post verstuurd, maar ook een digitaal exemplaar per mail is mogelijk. Het nadeel van digitaal versturen is misschien dat niet iedereen zijn of haar email leest en de mail in de spambox terecht zou kunnen komen.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?