fbpx

Een spannende dag vandaag, jullie gaan trouwen! De visagiste is bezig met je make-up maar je bent toch wel erg nieuwsgierig: is de styling van de trouwlocatie wel geworden zoals jullie voor ogen hadden? Eigenlijk zou je stiekem even willen gaan kijken naar de bruiloft decoratie, maar dat zit er nu helaas niet in. Gelukkig stelt je ceremoniemeester je gerust. Ze is even op de locatie gaan kijken en appt je zoals afgesproken een paar foto’s. Wat is het gaaf geworden!

De menukaarten in de vorm van vliegtickets, een wereldbol als gastenboek, een oude koffer als enveloppendoos, een exotische cocktailbar met verse kokosnoten, veel vrolijke kleuren, een bruidstaart met schelpen erop, de tafel gedekt met houten plankjes, vrolijke servetten en gekleurde kaarsjes en straks komen daar nog karaffen met sangria bij. Alles is perfect gestyled binnen het thema reizen!

Het stylen van je bruiloft is een creatief proces dat zowel om de details als om het grote geheel draait. Ieder klein detail zal namelijk invloed hebben op het totaalplaatje. Je hebt vast een bepaald beeld in gedachten als je aan het fantaseren bent over hoe jullie droombruiloft er uit moet komen te zien. Tafels die prachtig gestyled zijn met tafellinnen en een mooi servies, bijpassende bruiloft decoratie zoals vaasjes met bloemen, sfeerverlichting en in hetzelfde kleurenpalet de menukaart en de naamkaartjes voor de tafelschikking. Of een romantische ceremonie setting met een gave backdrop, mooie stoelen en veel bloemen. Alles is op elkaar afgestemd qua kleur en stijl.

Maar hoe ga je dit beeld nu ook daadwerkelijk tot leven brengen op jullie trouwlocatie? Lees snel verder voor 7 ultieme styling tips voor je bruiloft!

Bruiloft organiseren

1) Style rondom een bruiloft thema

Staan jullie aan het begin van het proces en word je nu al helemaal gek van de duizenden mogelijkheden die er zijn en keuzes die jullie moeten gaan maken? Kies dan een thema voor je bruiloft. Of het nu simpelweg een bepaalde kleurtint is of een écht thema zoals een Bohemian Wedding, kies een thema die je overal in de bruiloft styling kunt doorvoeren. Het maakt het makkelijker om keuzes te maken en een samenhangend geheel te creëren.

Op het moment dat je een trouwstijl of thema hebt gekozen, probeer je bij alle keuzes dan daaraan vast te houden.

Thema-inspiratie nodig? Lees ook: “Zo kies je een thema voor je bruiloft”.

Vintage koffer als enveloppenbox bij een bruiloft met als thema reizen

Beeld: Studio Damon

2) Neem je trouwlocatie als uitgangspunt voor je bruiloft decoratie

Een prachtige trouwlocatie gevonden? Deze maak je dan natuurlijk helemaal af met gave decoratieve items. Een paar in het oog springende details, mooie bloemstukken, sfeervolle lampjes en andere bijpassende versiering.

Laat vooral ook het mooie van de locatie in het oog springen. Heeft de trouwlocatie grote ramen met een fantastisch uitzicht, zorg dan dat dat het middelpunt van je inrichting wordt. Of heeft de ruimte een authentieke uitstraling met gewelfde plafonds en kroonluchters, niets meer aan doen!

Als je trouwt op het strand kun je bijvoorbeeld lichte kleuren en zachte tinten met een beach look gebruiken. Als je in de stad trouwt dan kun je kiezen voor een industriële look met kenmerken van chroom en beton. Zorg ervoor dat je bruiloft decoratie past bij de omgeving en locatie.

Trouwlocatie als uitgangspunt voor de bruiloft styling

Beeld: Uliana Kochneva

3) Verzamel al je ideeën en maak een moodboard

Heb je nog geen idee welke stijl bij jullie past? Verzamel dan de komende 2 weken plaatjes van alles waar jullie happy van worden. Denk in dit stadium nog niet aan je budget of praktische zaken, maar kijk gewoon rond naar dingen die je inspireren. Niet alle plaatjes hoeven per se met trouwen te maken te hebben, maar kies bijvoorbeeld ook voor kleuren, dingen, kreten en texturen die je aantrekkelijk vindt.

Neem een groot stuk karton en leg alle plaatjes en andere materialen die je hebt gevonden erop. Haal nu je favoriete stukken eruit. Wat hebben zij met elkaar gemeen? Hou in de gaten of er steeds weer dezelfde thema’s opduiken. Schuif met de afbeeldingen totdat je uiteindelijk bij een stijl komt die helemaal bij jullie past. Zodra je tevreden bent plak je alles vast en voila… je moodboard is klaar!

Gebruik dit moodboard vervolgens bij alle keuzes die jullie maken. Bijvoorbeeld bij het kiezen van de ceremoniestoel(en). Jullie hebben misschien zowel een toffe oudroze tweezitsbank met een vintage look en koperkleurige rand gezien, maar ook twee erg gave strak vormgegeven witte designstoelen in leder. Beiden geweldige ceremonie seaters! What to do?

Jullie pakken het eerder gemaakte moodboard er dan nog eens bij en kunnen direct de juiste keuze maken. Staan op het moodboard bijvoorbeeld vooral vrolijke retro prints, ronde tafels, een klassieke auto en bloemmotieven? Dan wordt het dus 100% zeker de vintage tweezitsbank!

Wil je precies weten hoe je een moodboard maakt? Lees het hier!

Huwelijksceremonie op het strand in vintage stijl

Beeld: Studio Damon

4) Kies een motief en lettertype

Een samenhangend geheel creëer je ook door een bepaald motief terug te laten komen. Denk hierbij aan een monogram of een creatief ontwerp. Verwerk bijvoorbeeld jullie initialen in een mooi ontwerp of laat een illustratie terugkomen dat bij jullie of jullie thema past. Dit kan vanalles zijn, een hartje, een palmboom, twee vogels, etc.

De bruiloft decoratie, de styling van de locatie, alles stemmen jullie zo mooi op elkaar af. En vergeet ook de stationery niet. Van trouwkaarten en save-the-date-kaarten tot onderzetters, menukaarten, een welkomstbord en bedankkaartjes. Ofwel alles wat op papier gedrukt wordt laat je in één stijl vormgeven met een eigen trouwhuisstijl. Kies daarbij een of twee lettertypen die jullie in alle teksten laten terugkomen.

Decoratie en stationary voor bruiloft

Beeld: Uliana Kochneva

5) Kies de juiste trouwleveranciers

Het verschil zit hem ook in het vinden van de juiste mensen om je droomdag werkelijkheid te laten worden. Misschien kun je online een bedrijf vinden met een productlijn die echt bij je stijl past of misschien vind je een verhuurbedrijf dat alle bruiloft decoratie kan leveren.

Vooral de leveranciers van de bloemen, de stationary en de bruiloft decoratie kunnen een grote invloed hebben op de stijl van je bruiloft. Zoek bedrijven waar je vertrouwen in hebt en waar je enthousiast van wordt. Het heeft geen zin om met een leverancier in zee te gaan waar je geen klik mee hebt.

Of huur een stylist in die jullie droombeeld kan creëren. Een bruiloft stylist zorgt er voor dat de bruiloft styling past bij de trouwlocatie, bij de stijl en/of het thema dat jullie gekozen hebben en bovendien bij jullie als koppel. Je kunt een bruiloft stylist inhuren voor de gehele bruiloft styling, maar ook voor alleen de ceremonie of het diner.

Tips voor styling bruiloft
Stylist huren voor het decoreren van je bruiloft

Beeld: Stance Photography

6) Stick to the plan!

Heb je eenmaal

  1. het thema voor je bruiloft bepaald,
  2. de perfecte trouwlocatie gevonden,
  3. een moodboard gemaakt,
  4. een stijl met motief en lettertype uitgewerkt,
  5. en toffe leveranciers gevonden?

Super! Blijf bij je plan!

  • JA, er is nog véél meer tofs te krijgen,
  • NEE, je kunt niet alle dingen in één bruiloft proppen

Maak de juiste keuzes en blijf binnen je thema, stijl en plan!

gin-tonic bar voor bruiloft

Beeld: Studio Damon

7) Wees niet bang om hulp in te schakelen

Op je trouwdag moet je je kunnen ontspannen en wil je je alleen maar druk hoeven maken over hoe je je jawoord gaat uitspreken. Je wilt je op dat moment niet meer hoeven bezighouden met de styling en decoratie. Maar… natuurlijk wil je na maandenlange inspanningen wel dat jullie zorgvuldig gekozen of zelfgemaakte bruiloft decoratie goed tot uiting komt op de locatie.

Als weddingplanner van The Memory Factory help ik jullie graag verder bij het maken van de juiste keuzes, bij het kiezen van de tofste leveranciers en uiteraard sta ik ook op de dag zelf voor jullie klaar. Of jullie nu gaan voor DIY items of hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste stylist, ik help jullie waar nodig.

Als weddingplanner werk ik zowel samen met diverse toffe stylisten als andere toffe trouwleveranciers. Hulp nodig bij de organisatie van jullie bruiloft en direct de tofste leveranciers binnen handbereik? Stuur mij gerust een berichtje en ik help jullie graag verder.

Oudhollandse spellen spelen tijdens bruiloft
Spelletjes voor je bruiloft

Beeld: Uliana Kochneva

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan gerust eens contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.