fbpx

Een bruiloftsthema is als de rode draad die door jullie speciale dag loopt. Het bepaalt de sfeer, de stijl en de totale beleving van de bruiloft. Of je nu kiest voor een romantisch tuinthema, een vintage stijl, een tropische sfeer, of een elegant zwart-wit thema, het juiste thema kan je bruiloft tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Hier zijn een paar waardevolle tips om je te helpen het perfecte bruiloftsthema te kiezen.

Bruiloft organiseren

Wat zijn jullie gedeelde interesses?

Jullie bruiloftsthema moet een weerspiegeling zijn van wie jullie als koppel zijn. Denk na over jullie gedeelde interesses, hobby’s, reizen of zelfs jullie eerste ontmoeting. Kies iets waar je je allebei comfortabel en op je gemak bij voelt.

Haal inspiratie uit het seizoen en de locatie

Het seizoen en de locatie van je bruiloft kunnen je inspiratie bieden voor een geschikt thema. Bijvoorbeeld, een herfstbruiloft in een boomgaard kan geïnspireerd zijn op de herfstkleuren en vruchten. Een strandbruiloft kan een maritiem of tropisch thema hebben. Een winterthema kan tinten van zilver, wit en ijsblauw hebben met houten elementen en kaarsen.

Een originele styling van je trouwlocatie

Beeld: Dennis van Akkeren

Denk aan de kleuren

Kleuren zijn vaak een belangrijk onderdeel van het thema. Kies een kleurenpalet dat bij jullie past en dat past bij de sfeer die je wilt creëren. Overweeg om gebruik te maken van de kleuren die populair zijn in het seizoen van jullie bruiloft.

Bepaal de sfeer van jullie bruiloft

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is hoe formeel jullie de sfeer van jullie bruiloft willen hebben. Wil je een formele, informele, elegante, of juist een relaxte en ongedwongen sfeer? Het gekozen thema moet passen bij de gewenste formaliteit. Een festivalthema zal bijvoorbeeld niet zo snel matchen met een formele setting.

Laat je inspireren door jullie culturele achtergrond

Je kunt je laten inspireren door je eigen culturele achtergrond, een cultuur waarin je geïnteresseerd bent, of een erfgoed waar je trots op bent. Dit kan resulteren in een prachtig thema met unieke elementen.

Voeg unieke elementen toe

Het is prima om trends in overweging te nemen, maar probeer ook een paar unieke elementen toe te voegen aan je bruiloftsthema. Dit maakt je bruiloft onderscheidend en persoonlijk.

Zorg voor consistentie

Zorg ervoor dat het thema consistent wordt doorgevoerd in alle aspecten van je bruiloft, zoals uitnodigingen, decoraties, kleding, bloemen en taart.

Bruidstaart Sprinkles Bakery

Beeld: Martijn van Pieterson Fotografie

Het kiezen van het juiste bruiloftsthema kan een leuke en creatieve stap zijn in de planning van je bruiloft. Het is een kans om je eigen stijl te laten zien en een blijvende indruk te maken op je gasten. Gebruik deze tips als leidraad om een thema te kiezen dat past bij jullie als koppel en bij de visie van jullie droombruiloft. Een stylist kan je ook helpen met het bepalen van je thema, de decoratie, de kleuren, etc. Als je eenmaal de locatie gevonden hebt, kan een stylist op basis van die locatie en je wensen een stylingplan maken.

Meer trouwinspiratie?

Wil je meer trouwinspiratie opdoen, volg mij dan op Instagram of like mijn pagina op Facebook. Denk jij dat wij een match zijn en wil je graag dat The Memory Factory jullie helpt bij het plannen, organiseren en/of coördineren van jullie bruiloft?